Právě je 22 pro 2024, 03:24

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam?
PříspěvekNapsal: 26 zář 2007, 08:44 
Master Sergeant
Master Sergeant

Čo spôsobilo že ste za začali zaujímať o Vietnam? Ako ste sa o ňom dozvedeli? Ja sa o vietnamskú vojnu zaujímam odvtedy ako som prvý raz začal hrať hru Vietcong čiže rok 2003.

Profil Poslat e-mail  ICQ

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 26 zář 2007, 10:37 
Major
Major

Já se dřív zajímal o druhou světovou a k Vietnamu jsem se dostával postupně přes airsoft. Někdy na začátku 90.let jsme si s kamarády pořídili M16 od Academky, i když původně spíš jako model a ozdobu na zeď. Až za nějaký čas nás napadlo s nimi vyběhnout do lesa a střílet po sobě. A bratr už v té době plašil s Vietnamem a nosil zelený hadry do tropů a skvěle mu to maskovalo, tak jsme si je pořídili taky. Takže jsem měl pušku, co se používala ve Vietnamu, hadry, které se tam nosily, to prostředí, ve kterém jsme hráli, bylo hodně zarostlé, bylo tam i rákosí, potok, byla to taková džungle, takže jsem se postupně spíš než někde v Normandii začal vidět v tom Vietnamu a začal se o to zajímat víc než o WWII. Byl to postupnej přerod, nevybavuju si žádnej silnej impulz, kvůli kterému bych si řekl "tak a teď se budu zajímat o Vietnam".
Nutno ovšem dodat, že v první polovině 90. let snad nevyšla česky žádná kniha o Vietnamu (kromě těch, co vyšly před rokem 1989), internet nebyl, takže jsem byli odkázání na knihy a publikace zahraniční. Takže když někdo splašil třeba knihu o výstroji (Stantona, Lylese), musel jí ostatním ukazovat přes sklo, aby mu jí neposlintali... :D.
Někdy v roce 1996/97 jsem si pořídil elektriku a občas vyrazil do světa "velkého airsoftu", kdy se sjížděli podobní postiženci z celých Čech. Tady tak 2/3 lidí dělali také Vietnam. Pokud vás zajímá, jak vypadal airsoft před deseti lety, podívejte se na pár fotek z webů mých známých:

http://military-report.wz.cz/galerie3.html
http://military-report.wz.cz/galerie1.html
http://military-report.wz.cz/galerie4.html
http://military-report.wz.cz/galerie2.html
http://mujweb.cz/www/easy.tigers/oldies/akce.htm

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 26 zář 2007, 11:34 
Master Sergeant
Master Sergeant

to je pekný príbeh :) bolo lahšie a lacnejšie vtedy zohnať veci na airsoft a vietnam než teraz? do niečoho podobného by som sa chcel pustiť ale vôbec nemám prehľad čo koľko stojí :? :oops:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 26 zář 2007, 11:55 
Major
Major

private_joker píše:
to je pekný príbeh :) bolo lahšie a lacnejšie vtedy zohnať veci na airsoft a vietnam než teraz? do niečoho podobného by som sa chcel pustiť ale vôbec nemám prehľad čo koľko stojí :? :oops:

Přehled o cenách také nemám, nejsem sběratel výstroje. Dřív bylo levnější a snazší sehnat u nás, dneska se dá nakupovat na ebay.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 16 lis 2007, 23:46 
Private

No nevim,jak bych to popsal..Kdykoliv slysim,ctu ci vidim neco z Namu,tak mam hypertenzni krizi :) :) Proste je to moje srdcova zalezitost...Tento konflikt mne necim pritahuje.Snad lokalitou plus konsekvencemi,snad svou tragicnosti,osudy zucastnenych...Rad procitam osudy veteranu,sleduji dokumenty..Osobne take nejradsi posloucham muziku 60.let.... Nam zeru se vsim vsudy...Ma pro mne osobne daleko vetsi naboj nez napr. druha sv. valka,coz tak docela nechapu :roll:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 02 pro 2007, 22:39 
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Takže k vietnamu jsem se dostal přes kamaráda v roce 1999 který ještě s jedním jezdili do lesa v tropických uniformách tak jsem se o to začal zajímat a přidal se k nim.Začal jsem kupovat výstroj a věci a tenkrát jako první zbran jsem pořídil skládačku M16+203 granátomet kterou jsem zatěžkal olovem.Během dalšího roku se k nám přidaly další tak jsme se pustily do budování základny:okopy podsvětí podle filmu Platoon atd...A já dostal přesdívku kterou dodnes používám(z jakého pak je asi filmu )..... O airsoftu jsme tehdy moc neuvažovali jen jsme jezdily a fotili...
Po rozpadu naší sqvadry jsem se dostal k military paintbalu konkrétně k tehdejší 2.RCT Praha-Teplice (v současnosti již funguje jen 2.RCT Praha)
Po rozpadu této Teplické jednotky jsem myslel že s tím končím tak jsem odprodal část výbavy (a dodnes mě to se**)....Naštěstí jsem se seznámil s dalšími zapálenci a začal jezdit znovu...tentokrát už se jednalo o airsoft. No a když jeden z nich založil v roce 2006 as klub Lions of North v Teplicích bylo mi jasné kde zkončím... :D Jenže jezdil se woodland což pro mě nebylo dvakrát příjemné ale chut jsem si zpravil na jaře 2007 když jsme v klubu prosadily že budeme dělat i nam konkrétně se chceme přiblížit 1.divizi U.S.M.C. a tak pomalu přikupujeme výstroj(někdo už je takřka komplet) a věřím že do léta to zvládne celý klub....

Uf to byl teda výlev :shock:

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 17 pro 2007, 15:13 
Sergeant
Sergeant

Já jsem se o vietnam začal zajímat přes airsoft - můj dobry přítel mě zatáhl do teamu kde sme se poté rozhodli dělat NAM .. A od té doby jsem se začal zajímat o vietnamskou válku ,, :wink:

Profil  ICQ

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 led 2008, 19:00 
Chief Warrant Officer 2
Chief Warrant Officer 2

já jsem si minulej rok řekl že budu dělat vietnam, protože se mi líbila vietnamská válka...no a pak už to šlo ráz na ráz, nakoupili se boty, treky, opasek, maskáče,... a za dva měsíce už jsem začal formovat i tým, původně jsme byly NAVY SEALs ale po neshodách jsme se přeorientovali na LRRP

Předmět příspěvku: 2007
PříspěvekNapsal: 01 led 2008, 20:09 
Master Sergeant
Master Sergeant

Ke konci prázdnin roku 2007 :D

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 02 led 2008, 14:38 
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Co sem slyšel a cviděl klip na Paint in Black:D
Ne vážně hodně let dělam 2sv válku, dělal jsem modernu. A Vietnam jsem vždy tak nějak přehlížel, až ho začal dělat kámoš a já sem se rozhod dělat to snim no za necelej rok sem se naučil o Namu takovech věcí že to snad ani neni možný. V tuhle dobu před rokem sem neznal rozdíl mezi Kempama a Tropico:D....

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 led 2008, 21:20 
Chief Warrant Officer 2
Chief Warrant Officer 2

[quote="STG Steetson"]já jsem si minulej rok řekl že budu dělat vietnam, protože se mi líbila vietnamská válka...no a pak už to šlo ráz na ráz, nakoupili se boty, treky, opasek, maskáče,... a za dva měsíce už jsem začal formovat i tým a tak jsme se tak nějak neoficiálně dohodli na NAVY SEALs

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 10 led 2008, 22:57 
Warrant Officer
Warrant Officer

na konci letosnich letnich prazdnin kdy sem zacal chodit na airsoft a videl tam "typky" v zelenym xD nako se mi to zalibilo tak sem "zahodil" vz.95 a zacal delat nam no a bylo ted uz jenom schanim veci (hlavne sumky) a zbran a posloucham taky hlavne 60. leta. Nako to tam ve me vzdycky pohne kdyz neco zaslechno nebou uvidim o namu proste to tam vevnitr nako je no. =)

Luke "Daisy" Langer
B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds"
25th Infantry Division

"NEC ASPERA TERRENT"

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20 led 2008, 00:15 
Major
Major

v roce 03 sem prvně slyšel vo érsoftu a jelikož sem celý léta tíhnul k modelařině a ww2 už byla ohraná :) tak sem začal kupovat věci.
mimochodem pásek a háčka 56 co sem koupil v roce 03 mám furt a slouží dobře :)

v roce 04 sem po maturitě začal strkat penízky jinam než do triatlonu a bylo jasno... byl sem jedinej v písku kdo chtěl dělat vietnam, pár lidí říkalo že jo, ale to byly úlety kdy dávali FMJ v televizi apod. Bratr se přidal ke mě a vlstně po celou dobu to se mnou táhne. oficiálně sme založili naší jednotku 1.1.05
Náš hlavní problém byl (teď už myslim zažehnáno) personální-lidi přicházeli a odcházeli jakmile se dozvěděli jaké mám nároky na výstroj. po prvním roce tápání jakou jednotku vlastně napodobovat jsme vybrali mike forces. jednak jsme viděli webový stránky týmů a to byla samá 101, 1, 82, seals atd.
takže neustálé vyhledávání fotografií, informací o jednotlivých detachmánech, kdo tam sloužil, jak se budem držet historické správnosti-jména, funkce, výstroj a výzbroj co měli veteráni.
tímto bych chtěl hlavně poděkovat klukům co mi pomáhali a radili black/rt alabama, grandmaster/3mrd, hootch/3mrd
v roce 06 sme s nima jeli na první čistě namovou akci, tam jsme zjistili že máme co dohánět-nikdo nás nekritizoval, ale prostředí a vědomost toho že vy jste jediní co mají něco špatně na sobě působí opravdu motivačně...
duševním orgasmem pro mě bylo zakoupení knihy o MGF loni v únoru.
letos pod stromeček sem dostal další orgasmus - publikace Osprey - Mobile Strike Forces 66-70 in Vietnam

There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days
20.prapor VC

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 21 led 2008, 21:18 
Private

ja k Vietnamu tak asi kdyz jsem zacinal s AirSoftem tam jsem o tom uvazoval s Black Jackem pak nekolik let proslo a a vracim se k Vietnamu odznova hledal jsem pres hodne teamu a armad co by me chytlo (sas,bw,rus) a dnes po vystletku dojdu k Vietnamu jako nejlepsi pro me konflik tak i v modelarstvi od druhe svetove valce po Vietnam :)

Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam?
PříspěvekNapsal: 16 čer 2008, 23:42 
Private First Class
Private First Class

Ahoj, já jsem se začal o Vietnamskou válku zajímat cca v roce 1999, když jsem byl v 9. třídě a dostal jsem od strejdy poplinový kalhoty a pak se mi do ruky filmy Platoon a Hamburger Hill. Potom jsem si začal o tomto konfliktu shánět literaturu a roku 2003 jsem začal dělat i airsof jako Vietnamář. Minulý rok jsem o Vietnamské válce napsal diplomovou práci a během studia i několik seminárek.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Smazat všechny cookies z fóra | Tým | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]