|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Waldron
|
Předmět příspěvku: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 29 čer 2008, 20:50 |
|
|
Sergeant Major |
|
CASE,MEDICAL INSTRUMENT AND SUPPLY SET, No 3. Neví někdo co bylo součástí této lékarny???Kdesi jsem četl že vybavení do této lékarny si dával sám Doc., dle toho co uznal za vhodné. I na razítku za názvem je slovo EMPTY...což by mohlo vše vysvětlit. Ale nechám si poradit, tento dotaz by ml být spíše na Cherryho ale věřím že i Vy ostatní mi dokážete poradit Díky
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 30 čer 2008, 08:46 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
hmm možná bych to poskládal v obecný rovině, ale s přesnýma termínama jak se kdejakej kravinec menuje to bude as problém...i když válí se mi doma seznam co se nosí v modernový (resp. 80. bo 90. roky) No.3 - tedy některý věci by mohly být podobný....
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 06 srp 2008, 17:55 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
Kód: Minor Surgery Surgical, Instrument Set
On the top left of the kit are Surgeon Needles, Suture Silk and Surgical Blades, in the pouch itself you can find scissors, tweezers, and various "clamps".1 x case, Minor Surgery Surgical, Instrument Set, Empty 1 x Forceps, Dressing, Straight 2 x Forceps, Hemostatic, Straight 1 x Holder, Suture Needle 2 x Pkg, Blade Surgical Knife Detachable No10, 6s 2 x Pkg, Blade Surgical Knife Detachable No11, 6s 1 x Handle, Surgical Knife, Detachable 1 x Pkg, Needle, Suture, Surgeon, Regular, 3/8 Circle, Cutting Edge, Size 12, 6s 1 x Pkg, Needle, Suture, Surgeon, Regular, 3/8 Circle, Cutting Edge, Size 16, 6s 1 x Probe,General Operating, 5 in 1 x Scissors, General Surgical, Straight 51/2 in 2 x Pkg, Suture Set, Non absorbable, Surgical Silk, Braided, 3 sizes 1 x Pkg, Suture Set, Non absorbable, Surgical Silk, Braided, Size 0, 18 inch, 3s tohle sem našel na webu gia-vuc.com jestli to nějak pomůže ..
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Waldron
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 07 srp 2008, 11:47 |
|
|
Sergeant Major |
|
díky za pomoc, nema nekdo obdobnou fotku Namove M3??Kde je videt vybaveni?
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 07 srp 2008, 13:39 |
|
|
Colonel |
|
|
Tohle jsem našel ještě ze staré koreové M3ky, která se používala do příchodu novějšího pogumovaného modelu v r.67. Příloha:
post-2472-1207545681.jpg [ 84.01 KiB | Zobrazeno 13675 krát ]
Pozdější model Příloha:
post-5-1212507366.jpg [ 123.84 KiB | Zobrazeno 13670 krát ]
Příloha:
post-5-1212507382.jpg [ 80.73 KiB | Zobrazeno 13672 krát ]
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Waldron
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 07 srp 2008, 23:13 |
|
|
Sergeant Major |
|
Díky Arnie..tento obrazek nebo podobny jsem dlouho hledal. Díky všem
|
|
Nahoru |
|
|
J.R.Ryan
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 19 dub 2009, 10:41 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 14 bře 2008, 12:30 Příspěvky: 56 Bydliště: okolí Českých Budějovic
|
Když už je to takle hezky nakouslý tam mám dotaz co nosily doctoří za vělký lékárny, nebo jen nosily osobní ? to snad ne zkuste to nějak obohatit todle mi totiž zůstává záhadou a jestli se to líší co tahaly Armyči a Marína v lékárnách tak mi to zkuste rozdělit moc prosím
_________________ United States Marines Corps Cpl.J.R.Scofield SEMPER FI DO OR DIE
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 20 dub 2009, 07:41 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
J.R.Ryan píše: Když už je to takle hezky nakouslý tam mám dotaz co nosily doctoří za vělký lékárny, nebo jen nosily osobní ? to snad ne zkuste to nějak obohatit todle mi totiž zůstává záhadou a jestli se to líší co tahaly Armyči a Marína v lékárnách tak mi to zkuste rozdělit moc prosím Jelikož dělám jen Army, tak odpovím za toto. Zdravotníci de fakto nenosili žádný osobní lékárničky, jak jsi to nazval. Používala se tady vyobrazená M3, to je ta trojkapsová rozkládací záležitost. A jak psal Arnie, tak v několika variantách. První typ byl bavlněný, od roku 1967 zaveden pogumovaná bavlna a začátkem 70. let 3. model kompletně z nylonu. Další možností, i když u pěchoty zrovna ne moc rozšířenou byl batoh M5. To byla větší záležitost, kam se vešlo daleko víc zdravotnických propriet. Důraz byl kladen zejména na obvazy, protože dokotři poskytovali vlastně pouze, v případě zranění, tzv. předlékařskou první pomoc. Jinak na USMC odborník nejsem. To se spíš obrať na Boudiče. Ale co jsem viděl, tak Corpsmani od NAVY, který byli přidělení k jednotkám USMC (teď myslím pěchotu), tak měli taky M3. Pokud se ptáš na Recon, tak tam si nejsem jistej. Ale i M5 bych nevylučoval. Zde obsah batohu M5, kdyby to někoho zajímalo. List of Contents: M5 Medical Bag SURGICAL SHEET WITH THE MEDICAL CADUCEUS JACKSON SIZE 3 TRACHEOTOMY CANNULA 1 MINOR SURGERY FIELD INSTRUMENT 8 GAUZE PETROLATUM DRESSINGS 2 - 11 3/4 INCH SQUARE DYED FIRST AID FIELD DRESSINGS 1 FIELD EYE DRESSING KIT 2 ARMY TOURNIQUETS 1 BOX OF COTTON SWABS ON A WOODEN STICK 1 TIN OF REXALL SURGICAL POWDER 2 BOTTLES OF WATER PURIFICATION TABLETS 1 TIN OF SUNBURN PREVENTITIVE CREAM 4 TONGUE DEPRESSORS 1- 4 INCH COTTON ELASTIC BANDAGE 2- 3 INCH COTTON ELASTIC BANDAGES 1- 3 INCH X 10 YARDS CAMOUFLAGED GAUZE BANDAGE 3 TRIANGULAR BANDAGES 4 ROUND CONTAINERS OF 1 INCH X 6 YARDS GAUZE ROLLER 1- 24 X 72 INCH GAUZE COMPRESS 1 INDIVIDUAL FIRST AID FIELD DRESSING 1- 3 INCH X 6 YARDS CAMOUFLAGED GAUZE BANDAGE 3 BOXES OF FIELD BAND-AIDS 1 TIN OF REXALL QUIK-BANDS BAND-AIDS 2 BOXES OF 1 INCH X 6 YARDS GAUZE 1 BOX OF 3 INCH X 10 YARDS GAUZE ROLLER PLAIN 1 BOX OF 10 MERTHIOLATE SWABS 1 BOX OF 10 AMMONIA INHALANTS 1 TUBE OF TANNIC ACID JELLY BURN COMPOUND 1 FIELD DRESSING IN A BROWN WRAPPER 1 TUBE OF PETROLINE BACITRACIN OINTMENT 1 TUBE OF OPTHALMIC OINTMENT FOR EYE INFECTIONS 1 PACKAGE OF 4 - 2X2 CAMOUFLAGED COMPRESS AND BANDAGE
Přílohy: |
M5open.jpg [ 128.74 KiB | Zobrazeno 13181 krát ]
|
M5back.jpg [ 48.46 KiB | Zobrazeno 13179 krát ]
|
M5front.jpg [ 26.33 KiB | Zobrazeno 13177 krát ]
|
Poznámka: M3, 3. model
M3front.jpg [ 40.65 KiB | Zobrazeno 13174 krát ]
|
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
J.R.Ryan
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 21 dub 2009, 23:06 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 14 bře 2008, 12:30 Příspěvky: 56 Bydliště: okolí Českých Budějovic
|
Díky Cherry todle mě zajímalo
_________________ United States Marines Corps Cpl.J.R.Scofield SEMPER FI DO OR DIE
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 22 dub 2009, 09:28 |
|
|
Colonel |
|
xxx
_________________ F.U.
Naposledy upravil Bratr dne 13 čer 2013, 13:51, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 22 dub 2009, 10:55 |
|
|
Major |
|
|
Bratr píše: J.Donahue ve svých knížkách o činnosti Mobilní guerilly (1967) víckrát zmiňuje M-5, kterou nosil on sám na misích Blackjack. Zdravi Bratr Jj. Ono se obecně dá říct, že M5 byla spíš záležitostí speciálních jednotek. U pěchoty to nebyl zas tak velkej šlágr. Tam medikům stačila M3 a bylo. Pro jejich potřeby se jednalo o naprosto dostačující záležitost. Ovšem v jedný knize, už ale nevím kde to přesně viděl, jsem našel fotku zdravotníka o 173rd ABN a ten měl na T62 dokonce dvě M5, na ležato. A v pařátech měl navíc M79, což taky není zrovna standardní doktorská věcička
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 22 dub 2009, 18:15 |
|
|
Colonel |
|
xxx
_________________ F.U.
Naposledy upravil Bratr dne 13 čer 2013, 13:51, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 22 dub 2009, 21:37 |
|
|
Colonel |
|
|
Pravda že u paragánů M5ka byla celkem běžná záležitost (zřejmě pro jejich horký hlavy). Ze začátku samotná a během války spíše na T62 nad batohem na ležato (docela pěkná konfigurace). Teď mě napadá, že za druhý války měli paragáni svojí velkou lékárnu, ale netuším jestli to pokračovalo i dál ... ?
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 23 dub 2009, 09:15 |
|
|
Major |
|
|
Arnie píše: Pravda že u paragánů M5ka byla celkem běžná záležitost (zřejmě pro jejich horký hlavy). Ze začátku samotná a během války spíše na T62 nad batohem na ležato (docela pěkná konfigurace). Teď mě napadá, že za druhý války měli paragáni svojí velkou lékárnu, ale netuším jestli to pokračovalo i dál ... ? Jj, oni se totiž obecně považovali za něco víc. I u pěchoty jsem viděl řadu pěknejch fotek mediků s M5 na zádech. Ale pravdou je, že M3 byla přece jen obvyklejší. Já jsem M5 na T62 nosil "na stojato" a bylo to moc fajn. Díky poměrně inteligentnímu systému řemení se tam dá hezky přidělat a vypadá to navíc velmi pěkně. Arnie, nemáš někde fotku tý lékárničky, o který jsi psal?
|
|
Nahoru |
|
|