|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Dalibor
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 08 dub 2009, 21:55 |
|
|
Sergeant Major |
|
|
Ok souhlasim s Tank Hill ja v tehle debate koncim uznavam byla to blbost co jem napsal a spletl jsem se ale to snad muze kazdy diky za osvetleni situace a zatim
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 08 dub 2009, 22:28 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
|
Registrován: 14 pro 2008, 00:48 Příspěvky: 265 Bydliště: Radnice, D.C.
|
No problemo, každej občas ustřelí mimo. Probíranou situaci asi nejlépe ilustruje známé přísloví, platné do zavedení Ženevských a Haagských konvencí, pravící, že "V lásce a válce jest dovoleno vše."
reptail: K týhle fotce žádný dodatečný info nemam, použil jsem jí pro ilustraci.
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 09 dub 2009, 07:20 |
|
|
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
Chtěl jsem jí použít taky pro ilustraci, ale přijde mi že to neni rohlik do Colta - díra vzadu a tvar toho vršku, klidně se ale nechám poučit .....
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 09 dub 2009, 08:10 |
|
|
Colonel |
|
|
Mně to přijde spíš jako zbastlenej AR 10kovej mag. Ale někde, někdy ... jsem viděl i takle upravenej 16kovej ...
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Bob Bluefort
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 09 dub 2009, 08:17 |
|
|
Private First Class |
|
Registrován: 06 dub 2009, 12:04 Příspěvky: 14 Bydliště: Hawaii-Kanaohe-Apapane streat 8
|
taky mi to příde jako upravenej AR-10
_________________ RT Hawaii 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 09 dub 2009, 21:39 |
|
|
|
|
Zásobníky do AR-10 nemají pod výřezem (okýnkem) pro zachycení záchytem zásobníku ten vystouplej prolis tvaru U. Proč? Protože mají plochý stěny zásobníkový šachty. Starý zásobníky pro AR-10 měly navíc "vaflový" prolisy, a jsem si dost jistej, že k puškám pro Súdán i pro portugalský letectvo (vpodstatě jediný významnější odběratele) se dodávaly právě takový "waffle mags". Novější zásobníky, který dělá znovuvzkříšenej ArmaLite pro současný AR-10 pak mají (kromě hlubokýho předního prolisu, opírajícího se o náboje v místě krčku nábojnice) sérii úzkejch mělkejch prolisů, anebo alespoň jeden takovej prolis vzadu, cca v místě, kde je drážka nábojnice, spíš lehce před. Fakt, že se pro moderní AR-10 používají i adaptovaný zásobníky pro M14/Springfield M1A ponechme stranou, už proto, že ani ty nemají U-prolis pod dírou pro záchyt. Dále, zásobník AR-10 je dimenzovanej na náboje 7,62x51 mm NATO, jejichž celková délka lehce přesahuje 70 mm. Naproti tomu náboj 7,62x39 mm vz. 43 (munice pro AK) má délku zhruba 56 mm, náboj 5,56x45 mm NATO má pak délku asi 57 mm. Nepřipadá vám, že by na sebe zásobníky z AR-10 a z AK tak úplně spasovat nešly? Ano, ten vršek je na rohlík od AK připojenej poněkud zešikma, ale ne zas tolik - aby se ten rozdíl smáznul, musel by vršek nasedat na spodek v úhlu baj voko 30° a to by bylo myslim nápadnější. Ergo kladívko, vršek dle mého názoru nepochází ze zásobníku pro AR-10.
Co to teda je? Osobně si myslim (a můžu se šeredně a tragicky plést), že ten vrchní "rukáv" je udělanej nově a účelově z ocelovýho plechu po vzoru M16 zásobníků. Myslim si to proto, že má poměrně jednoduchej design bez prolisů, s výjimkou toho jedinýho, kterej je nezbytnej (prolis v oblasti krčku nábojnice), navíc tvarově přizpůsobenej, aby dobře nasedal na AK rohlík (všimněte si, že je vepředu před prolisem užší než vzadu, to M16 zásobníky nejsou, ty jsou vepředu stejně široký, jako vzadu). M16 zásobníky jsou navíc z hliníkový slitiny, většina AK magů je ocelová, ale tohle vypadá, jako že jsou vršek a spodek k sobě sbodovaný (svařený bodovou svářečkou) - svářet hliník s ocelí pokud vim ale normálně nejde.
Čili Wasserman má recht v tom, že z běžnýho šuplete do Colta to nejni.
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 10 dub 2009, 08:12 |
|
|
Colonel |
|
|
Hmm to zní rozumně ...
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 10 dub 2009, 11:26 |
|
|
Master Sergeant |
Registrován: 09 črc 2008, 16:04 Příspěvky: 99 Bydliště: Jižní Čechy
|
Taky už sem někde viděl fotku AK rohlíku s navařenym "vrškem" od M16 rohlíku. Pokud najdu, hodim sem. I tak nevim, jestli by tam šly narvat hlizny z M16.
_________________ SGT Stanley Greedy AATTV det A-204 B-20 MSF
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 10 dub 2009, 12:47 |
|
|
Major |
|
|
Greedy píše: Taky už sem někde viděl fotku AK rohlíku s navařenym "vrškem" od M16 rohlíku. Pokud najdu, hodim sem. I tak nevim, jestli by tam šly narvat hlizny z M16. Naopak to jde - tedy náboje do kalacha jdou narvat do zásobníku z M16.
|
|
Nahoru |
|
|
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 10 dub 2009, 13:34 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
|
Nahoru |
|
|
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 10 dub 2009, 13:36 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 10 dub 2009, 19:53 |
|
|
|
|
Já bych nerad vypadal jako hnidopich, ale neni to náhodou ta samá fotka, kterou jsem postnul o stránku nazpět (a která pochází z airsoft-portálu z vlákna Identifikace)? Ale abych tu jen tak nekecal, tohle je fotka, o který jsem se zmiňoval někdy dááávno... Tohle už chce notnou dávku šikovnosti a blbosti zároveň:
|
|
Nahoru |
|
|
Newman
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 10 dub 2009, 21:04 |
|
|
Master Sergeant |
Registrován: 21 črc 2008, 19:21 Příspěvky: 91 Bydliště: Milovice
|
mezinama docela humus:oD
_________________ MSF
|
|
Nahoru |
|
|
Princl
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 11 dub 2009, 00:12 |
|
|
Chief Warrant Officer 2 |
|
|
Je to docela ošklivý, ale taky zajímavý a něčim se mi to i líbí, vypadá to dost zajímavě
_________________ Pvt. Giuseppe Principato BAR gunner Tommy and yankee
|
|
Nahoru |
|
|
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: M-16 se zásobníkem do AK Napsal: 12 dub 2009, 16:18 |
|
|
Master Sergeant |
|
Tank Hill píše: Já bych nerad vypadal jako hnidopich, ale neni to náhodou ta samá fotka, kterou jsem postnul o stránku nazpět (a která pochází z airsoft-portálu z vlákna Identifikace)? Jestli to bylo na mě, tak opravdu nevím. Na ASportál nechodim už notný čásek a fotky mám od známého se kterým sem měl na téma M16+AK rohlík nedávno rozmluvu. Odkud je vzal on, netušim...
|
|
Nahoru |
|
|