|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 03 úno 2009, 15:17 |
|
|
Master Sergeant |
Registrován: 09 črc 2008, 16:04 Příspěvky: 99 Bydliště: Jižní Čechy
|
_________________ SGT Stanley Greedy AATTV det A-204 B-20 MSF
|
|
Nahoru |
|
|
prezka
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 13 úno 2009, 14:47 |
|
|
Private First Class |
Registrován: 09 úno 2009, 09:55 Příspěvky: 17 Bydliště: Mariánské Lázně
|
Ještě jsem nikdy nepoznal nikoho kdo by hulil trávu proto aby unikl realitě
_________________ Lone wolf
|
|
Nahoru |
|
|
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 13 úno 2009, 16:32 |
|
|
Master Sergeant |
|
Přezka: No já takový lidi znám. Řekněme, že když seš ve stresu a dáš si, tak můžeš alespoň chvíli myslet na pytloviny a ne na to, že tě chtěj odstřelit. Když hulíš dýl a často tak dokážeš potlačit většinu fyzickejch negativních stavů (výtlemy, letargie, etc.) a fungovat poměrně normálně s tim, že se nezabejváš tim, co tě zrovna tlačí.
|
|
Nahoru |
|
|
prezka
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 13 úno 2009, 16:54 |
|
|
Private First Class |
|
Greedy píše: Přezka: No já takový lidi znám. Řekněme, že když seš ve stresu a dáš si, tak můžeš alespoň chvíli myslet na pytloviny a ne na to, že tě chtěj odstřelit. Když hulíš dýl a často tak dokážeš potlačit většinu fyzickejch negativních stavů (výtlemy, letargie, etc.) a fungovat poměrně normálně s tim, že se nezabejváš tim, co tě zrovna tlačí. áá, pravda, blbě jsem se vyjádřil, samozřejmě že "potom" je spousta problémů snesitelnější, ale neznamená to že je nevnímáš a že jsi jinde, jako tomu bývá třeba zrovna na LSD, tak jsem to myslel.
|
|
Nahoru |
|
|
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 13 úno 2009, 17:15 |
|
|
Master Sergeant |
|
Tak to rozhodně souhlas. Dokonce bych řekl, že po THC je člověk na válku ještě hodně střízlivej .
|
|
Nahoru |
|
|
prezka
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 13 úno 2009, 20:48 |
|
|
Private First Class |
|
a navíc na ní vůbec nemá chuť jak bylo řečeno ďáblem Bunnym:" rákosníci chtěj aby jsme byli pacifisti a nebojovali "(a ani to nemuseli napouštět chemikáliema)
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 22 úno 2009, 13:19 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
A jak to bylo s legálníma drogama? Alkohol cigarety? Vim, že cigarety se fasovali, ale alkohol?
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
vietnammarine
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 22 úno 2009, 15:19 |
|
|
First Lieutenant |
|
Registrován: 03 dub 2008, 19:02 Příspěvky: 365 Bydliště: Bars and whorehouses all around the DMZ
|
Ofiko a teoreticky byl příděl dvě piva na den.
_________________ Sgt Martin "Hootch" Bouda 3d Force Reconnaissance Company 1966 - 1970 USMC Force Reconnaissance Units 1942 - 1995
|
|
Nahoru |
|
|
SGT. Bushmeister
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 25 úno 2009, 21:10 |
|
|
Sergeant First Class |
|
vietnammarine píše: Ofiko a teoreticky byl příděl dvě piva na den. Já myslel že dodneska maj amíci alkohol zakázanej.
|
|
Nahoru |
|
|
Carlos
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 25 úno 2009, 21:24 |
|
|
Sergeant Major |
|
|
SGT. Bushmeister píše: vietnammarine píše: Ofiko a teoreticky byl příděl dvě piva na den. Já myslel že dodneska maj amíci alkohol zakázanej. PIVO není alkohol,a kord dvě ,co to je?-Vůbec nic
_________________ 3rd Force Recon Co., RT Isthmus 3-3 Quang Tri, Phu Bai October 1969
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 03 bře 2009, 12:58 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
ad alkohol: je třeba rozlišovat zda se to kutí v poli nebo v zázemí , in-country, ve státech atd. papírově můžou GIs chlastat až od 21 ... a třeba v PX si ofiko mohl koupit tvrdý alkohol jen důstojník bo NCO nad E-6. takže třeba devatenáctiletý poručík ano , ale 35 třicetiletý štábní seržant ne si myslím že bylo spoustu lokálních nařízení, který byly totálně na hlavu a vojáci je samozřejmě kde mohli obcházeli. ad ad příděly: to si mylsím že se jednalo o normy , jež záležely na konkrétním veliteli, což se v průběhu let měnilo - např. u 1ID v roce ´67 měli nárok na 2 piva a 2 sody , takže když se podařilo směnit s nepijanama tak člověk mohl vyzískat ž 4 piva denně , kdo to však přehnal tak dostal od kamarádů do drně a byl vyškrtnut ze seznamů distribuce ... to vše teorie zásobování v poli tendle luxus často neumožnilo... a navíc po celodenním humpingu tě klidně 2 piva odjebou. ad drogy: pěkný historky s hulením sou ve Snadném cíli od Smitha
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 11 bře 2009, 12:01 |
|
|
Master Sergeant |
|
Podle nějakejch kiwíků byly v US rations ke každýmu jídlu 4 cigarety. (Taky se zmiňujou o tom, že US cigarety chutnaly jako "crap"...). Já sem nekuřák, tak nemůžu posoudit jestli sou lepší nebo horší US cíga, ale pokud to někoho zajímá, tak kiwis a ozís kouřili rádi B&H, nebo Rothmans...
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 12 bře 2009, 12:39 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
Greedy píše: Podle nějakejch kiwíků byly v US rations ke každýmu jídlu 4 cigarety do krabičky vod Máček třeba se vešly tenkrát 4 cíga pokud mě pamět neklame teda
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Drogy ve vietnamu Napsal: 12 bře 2009, 13:45 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Greedy píše: Podle nějakejch kiwíků byly v US rations ke každýmu jídlu 4 cigarety. (Taky se zmiňujou o tom, že US cigarety chutnaly jako "crap"...). Já sem nekuřák, tak nemůžu posoudit jestli sou lepší nebo horší US cíga, ale pokud to někoho zajímá, tak kiwis a ozís kouřili rádi B&H, nebo Rothmans... Je to tak. Tehdejší C-rations obsahovaly cigára. Pro ilustraci zde: http://www.georgia-outfitters.com/crationphotos.htm
Přílohy: |
MCI_Tabako_01.jpg [ 57.52 KiB | Zobrazeno 7234 krát ]
|
crats.jpg [ 32.45 KiB | Zobrazeno 7233 krát ]
|
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|