|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
HorNayMSF
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 08 zář 2008, 20:32 |
|
 |
Staff Sergeant |
|
Na krysu něják nezbývaj love - 11000 za dva měsíce práce zmizeli během tejdne do výstroje ,ani se mi nechtělo věřit jak rychle jsem zas na téměřnule... Navíc jsem jaksi malej ,takže plyntárna mě padá a to ji mám obmotanou nadvakrát a horní pás utaženej na max. To samý treky - budu rád když tam nacpu dvě sumky a dvě čutory... Pokud jde o chlast ,tak si myslím že jsem OK - rozepíšu zde můj stav ,popřípadě to smaž(te) ,kdyby to nebylo košér  .Radši budu vikat ať si něco nepo.. u vyšších míst nerad bych od této bandy super lidí odcházel. Tož začnu - většina mých spoluvrstevníků chlastá nepřetržitě již aspoň 2roky - já začal před třemi měsíci u MSF a vožral se jak hovado v Písku (stejně mám pocit že se to už rozneslo). Od té doby mám na akci max. pivko na den (kdyby to ještě někomu zajda neřekl tak i z toho jednoho se solidně motám) Teď si tady v Jihlavě taky sem tam cvrknu ,ale když poslouchám kámoše ve třídě tak je to pro ně stále jen cucání. Bude to tím že vážím 47 kg a je mi 16,5 roku a nemám to asi kam dávat bo co... Toť asi vše k mému doznání.
|
|
Nahoru |
|
 |
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 08 zář 2008, 22:47 |
|
 |
Major |
 |
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
Sunny: Hor Nay si chtěl postěžovat že máme malý bágly a tudíž v plyntárnách taháme jídlo... ad doznání - tohle je vlákno o výstroji, takže vůbec nemuselo bejt HorNayMSF píše: a vožral se jak hovado v Písku (stejně mám pocit že se to už rozneslo). Od té doby mám na akci max. pivko na den (kdyby to ještě někomu zajda neřekl tak i z toho jednoho se solidně motám) no právě že neřek, Ploutvák mě vodchyt a říkal že mě vopije, dal mi napít několikrá tý jeho limonády a nic to se mnou nedělalo 
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
 |
Ploutev
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 09 zář 2008, 13:26 |
|
 |
First Lieutenant |
|
_________________ Ploutev Sat Soc An Puc a puc a Ho Chi Minh
|
|
Nahoru |
|
 |
linmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 09 zář 2008, 20:12 |
|
 |
Private E-2 |
 |
|
týjo, to chci vidět  tak to si tentokrát připravim foťák já na zajdu 
|
|
Nahoru |
|
 |
Ploutev
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 09 zář 2008, 20:15 |
|
 |
First Lieutenant |
|
linmikeforce píše: týjo, to chci vidět  tak to si tentokrát připravim foťák já na zajdu  právě jsem mu napsal,ať si pořídíš foťák Ploutev
_________________ Ploutev Sat Soc An Puc a puc a Ho Chi Minh
|
|
Nahoru |
|
 |
SGT. Bushmeister
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 13 úno 2009, 14:42 |
|
 |
Sergeant First Class |
|
Řeší se nějak co mam za spacák, nebo si můžu vzít ten co mam doma a neřešit to? A mam to vzít na špagety nebo si mam k haversacku koupit cargo?
|
|
Nahoru |
|
 |
Martin Langer
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 13 úno 2009, 14:49 |
|
 |
Master Sergeant |
Registrován: 07 dub 2008, 00:02 Příspěvky: 105 Bydliště: Khu Khel Na, provincie Op Ava
|
SGT. Bushmeister píše: Řeší se nějak co mam za spacák, nebo si můžu vzít ten co mam doma a neřešit to? A mam to vzít na špagety nebo si mam k haversacku koupit cargo? To mě taky zajímá pánové, nechtěl bych totiž vzbudit hysterii se svou woodland vložkou do ponča ve které spím...
_________________ PFC Martin /JW/ Langer Co. O (Ranger) 75th Inf. 3rd Bde. 82nd Abn. (currently inactive)
|
|
Nahoru |
|
 |
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 13 úno 2009, 16:01 |
|
 |
Major |
 |
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
johnwayne píše: SGT. Bushmeister píše: Řeší se nějak co mam za spacák, nebo si můžu vzít ten co mam doma a neřešit to? A mam to vzít na špagety nebo si mam k haversacku koupit cargo? To mě taky zajímá pánové, nechtěl bych totiž vzbudit hysterii se svou woodland vložkou do ponča ve které spím... Já osobně mám normální civil spacák. Je teplý a poměrně skladný, což mi vyhovuje. Armádní by byl buď moc velký a neskladný a pokud ne, tak bych v něm asi umrzl. Co se týče woodland vložky do poncha, tam už je to horší. To radši spacák, než woodland. Btw., vložky měli za celkem rozumný ceny v Řipský v Praze.
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
 |
sgt. Jason Merrick
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 13 úno 2009, 16:49 |
|
 |
Sergeant Major |
|
Ja taham M-1949 mountain a v tom se da prezit i kdyz obcas je to krusny.. Vim ze to nebylo v namu ale tam taky nebyla zima... Osobne ho mam radeji nez civilni - je olivovej a hlavne kvuli tomu ze je odolnejsi...
_________________ MYLUJU PEPU I KDYŽ JE TO CIGÁN
|
|
Nahoru |
|
 |
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 13 úno 2009, 16:58 |
|
 |
Chief Warrant Officer 4 |
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
Já mám dva erdlový linery a BW skládací karimtku a s tím si vystačim od května do září ...... ikdyž si často přivezu svojí skládací českou postel z let padesátých  jsem přeci jen důstojník a gentleman, takže se nemůžu válet po zemi jako nějaký bigošský čuně ne ......  Ale civil spacák je podle mě v pohodě pokud ho přes den schováš ...... ale samosebou liner je liner, sloužímě přece v džungli kde je furt 35 nad nulou ..... pfff
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
 |
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 13 úno 2009, 17:18 |
|
 |
Master Sergeant |
Registrován: 09 črc 2008, 16:04 Příspěvky: 99 Bydliště: Jižní Čechy
|
Je to tak, kombinací dvou špatnejch spacáků se dá v klidu utvořit jeden spacák průměrnej a ten už do našich podmínek pomrně tačí...
_________________ SGT Stanley Greedy AATTV det A-204 B-20 MSF
|
|
Nahoru |
|
 |
SGT. Bushmeister
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 13 úno 2009, 18:37 |
|
 |
Sergeant First Class |
|
Cherry píše: johnwayne píše: SGT. Bushmeister píše: Řeší se nějak co mam za spacák, nebo si můžu vzít ten co mam doma a neřešit to? A mam to vzít na špagety nebo si mam k haversacku koupit cargo? To mě taky zajímá pánové, nechtěl bych totiž vzbudit hysterii se svou woodland vložkou do ponča ve které spím... Já osobně mám normální civil spacák. Je teplý a poměrně skladný, což mi vyhovuje. Armádní by byl buď moc velký a neskladný a pokud ne, tak bych v něm asi umrzl. Co se týče woodland vložky do poncha, tam už je to horší. To radši spacák, než woodland. Btw., vložky měli za celkem rozumný ceny v Řipský v Praze. A jak s tim nošením? Já si bych si taky vzal civilní spacák,takže bych to buď vzal do toho carga nebo bych si ušil nějakej obal. a dal bych to na špagety. Odpovězte vy zkušení co je vhodnější
|
|
Nahoru |
|
 |
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 13 úno 2009, 22:14 |
|
 |
Colonel |
 |
|
Linery jsou dobrý, přesně jak to má být My starší pánové ale už nejsme žádní mariňáci, máme rádi své pohodlí a takovej armádní 3 vrstvej spacák, to je něco jiného Každopádně spacákem zabaleným do ponča a do špaget nic nezkazíš. Akorát na delší cesty to není až tak komfortní ...
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
 |
Grandy
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 13 úno 2009, 22:36 |
|
 |
Master Sergeant |
 |
|
Péřovej M-1949 je tuze fajn, měl sem ho pučenej od Indiána, asi tu nejzákladnější verzi, bo ve složenym stavu nebyl nijak velkej a do špaget by se podle mě vlez. Ten větší vozí v autě Charlie, tak ti třeba poreferuje.
Jinak to už záleží na jednotce který se věnuješ, u jistejch part v prvních letech války si lze dovolit i vlněnou deku, vrchol luxusu je potom celta na stan. Nicméně pochybuju že celty někdo kromě Mariňáků nosil a i tak to nebyla běžná věc (kdo by se s tim taky tahal), celty na báglu se týkaly spíš pěších přesunů se všema krámama. Na základnu je to prima, ale do bojovejch podmínek sou tyhle věci k ničemu, jenom ta blbá deka ti zabere tolik co spacák.
|
|
Nahoru |
|
 |
Pig
|
Předmět příspěvku: Re: Akce a "výstrojní předpis" Napsal: 14 úno 2009, 18:02 |
|
 |
Corporal |
|