|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Pig
|
Předmět příspěvku: Nováček v Namu Napsal: 09 úno 2009, 18:53 |
|
|
Corporal |
|
Zdarec, jsem nováček v Namové problematice, jsem z Prostějova, a rozkoukávám se, čtu, prohlíýím a pátrám, zajímalo by mě jak se na akcích hledí na kopie, například uniforem, protože prodirat se křama v origo hadrech se mi moc nechce. o řemení, sumkách a tak nemluvím, těm se v podstatě nemá co stát řekl bych. Ideální by bylo kdyby se mi ozval někdo ochotný mě trošku zasvětit. Byl bych moc vděčný
|
|
Nahoru |
|
|
Taylor 101
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 09 úno 2009, 20:53 |
|
|
Chief Warrant Officer 2 |
|
Naše jednotka (asi i většina ostatních) nosí kopie uniforem jen těch,co jsou nesehnatelné nebo nezaplatitelné.
_________________ SP5 Martin F. TAYLOR B Co. 1st Batt. 28th Inf. Reg. 1st Inf. Div. BLACK LIONS
|
|
Nahoru |
|
|
Pig
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 09 úno 2009, 20:55 |
|
|
Corporal |
|
No nevim jestli se mi bude chtít lítat po lese nebo zevlit v zákopu v origo oblečení. A když budu mít kopie kalhot, bot a blůzy, nebudu cílem posměchu?
|
|
Nahoru |
|
|
Taylor 101
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 09 úno 2009, 20:57 |
|
|
|
PM
_________________ SP5 Martin F. TAYLOR B Co. 1st Batt. 28th Inf. Reg. 1st Inf. Div. BLACK LIONS
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 09 úno 2009, 21:31 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
No, ale zase si na druhou stranu zkus uvědomit, že je to prostě spotřebka. Jako tepláky. Když se to "posere", tak se to vymění. Nebo takhle to alespoň bere většina lidí, si myslím. Holt musíš počítat s tím, že je to nějak starý a může se to pokazit, rozbít, rozervat.
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 10 úno 2009, 13:53 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
To je věc názoru mě třeba ničení origo věcí vadí a nemam to rád, když zkurvim kopii vim, že když pujdu tam a tam seženu úplně tu samou ale když zkurvim origo, kde mam jistotu, že ho znova seženu, navíc pro maldý kluky, co ještě třebas studujou je lepší mít kopie za cca 1000 komplet než repliky za 2000 a více komplet....
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
sgt. Jason Merrick
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 10 úno 2009, 14:42 |
|
|
Sergeant Major |
|
Je to vec nazoru ale dokud to jde tak jedine origo (myslim tim v cem jsem ted celou dobu jezdil - pechota). Jednak kdyz uz clovek neco dela tak poradne, nereknu veci ktery se nedaji zaplatit (sehnat jde vse ale za jaky ceny) ale takove normalni veci jako jungle tak to bych vubec neresil... Ja jsem moje prvni jungle nosi cca 8 let a porad by se daly obout.. Copak za tejden roztrhate oblceni v lese nebo za jednu akci?! Osobne vic prokourim za tejden nez je rozdil mezi kopii a originalem.. Jsem taky porad studujici, sice s praci ale porad je na prvnim miste ta skola...
A o nosnem systemu bych se vubec nebavil, jedna to neni tak draha a kopie jsou hrozny!!!!
_________________ MYLUJU PEPU I KDYŽ JE TO CIGÁN
|
|
Nahoru |
|
|
Pig
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 10 úno 2009, 16:15 |
|
|
Corporal |
|
Ne tak řemení je jasná volba originálu, u mě bude problém s batohem, snad se dělá kopie, protože origa sou docela hodně drahy
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 10 úno 2009, 17:13 |
|
|
Major |
|
|
Pig píše: Ne tak řemení je jasná volba originálu, u mě bude problém s batohem, snad se dělá kopie, protože origa sou docela hodně drahy Co máš konkrétně na mysli za batoh?
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Pig
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 10 úno 2009, 17:40 |
|
|
Corporal |
|
Cherry píše: Pig píše: Ne tak řemení je jasná volba originálu, u mě bude problém s batohem, snad se dělá kopie, protože origa sou docela hodně drahy Co máš konkrétně na mysli za batoh? no v podstatě jakejkoli pro pěchotu
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 10 úno 2009, 17:56 |
|
|
Major |
|
|
Pig píše: Cherry píše: Pig píše: Ne tak řemení je jasná volba originálu, u mě bude problém s batohem, snad se dělá kopie, protože origa sou docela hodně drahy Co máš konkrétně na mysli za batoh? no v podstatě jakejkoli pro pěchotu Tak tam připadá v úvahu jenom T62 a ta se, snad, v kopii nevyrábí. Vím, že se jeden čas daly sehnat kanadský rámy, který byly o poznání levnější, než ty americký. Ale bylo poznat, že jsou jiný. Někdo nosí ARVN bágly, ale to je úplně mimo. Jedná se o defekt Čety Olivera Stonea. Případně Tropical Rucksack, ale to byla taky, jak je tady taky někde napsaný, menšinová záležitost. Každopádně to správný je Lightweight Rucksack, tedy lidově T62 Bohužel to není levná záležitost. I když to taky šlo dolů. Kdysi to lidi kupovali i přes 10 tisíc.
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 10 úno 2009, 17:59 |
|
|
Warrant Officer |
Registrován: 13 bře 2008, 17:06 Příspěvky: 173 Bydliště: Camp Evans, I.CTZ
|
Tropical u pěchoty od konce roku 69,ale záleželo na jednotce.Tropical byl doménou LRRP a SOGu hlavně....
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 10 úno 2009, 18:16 |
|
|
Major |
|
|
Tecko 1/9 Cav píše: Tropical u pěchoty od konce roku 69,ale záleželo na jednotce.Tropical byl doménou LRRP a SOGu hlavně.... To ano, měl jsem na mysli spíš jeho možnou akceptovatelnost z důvodů nižší pořizovací ceny, než v případě T62.
|
|
Nahoru |
|
|
Pig
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 10 úno 2009, 18:43 |
|
|
Corporal |
|
No, já se chystám dělat ranná vietnamová léta, jaký batoh se nosil na začátku?
|
|
Nahoru |
|
|
Taylor 101
|
Předmět příspěvku: Re: Nováček v Namu Napsal: 10 úno 2009, 19:19 |
|
|
|
Na začátek by se snad dal použít i Mountain rucksack.
|
|
Nahoru |
|
|