|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 11:47 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
...tipoval bych individuální masírka zadáná místnímu krejčímu ... v Miraldim je utility vršek z téhož matroše,
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 12:43 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
Hm, zajímalo by mě, jestli je to vhodný do boje, či jen jako košile na různé vycházkové příležitosti, něco jako má kolega Witus svojí bundu s padáku...
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 12:53 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
Vypadá to jako lovecká košile od firmy Kamo, která šije maskovací oblečení pro lovce už od 50. - 60. let.
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 13:52 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
NAMSYSEL píše: Vypadá to jako lovecká košile od firmy Kamo, která šije maskovací oblečení pro lovce už od 50. - 60. let. Právě, viděl jsem tyhle bundy, ale jen a pouze v Duckhunteru...
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 14:33 |
|
|
|
Mckoy píše: NAMSYSEL píše: Vypadá to jako lovecká košile od firmy Kamo, která šije maskovací oblečení pro lovce už od 50. - 60. let. Právě, viděl jsem tyhle bundy, ale jen a pouze v Duckhunteru... Na beji byly úplně normálně k dostání v ERDLu, jenže bych to viděl k použití pouze u Los SYSLOS a ne u SF LRRP a podobný ARMY verbeže, jelikož jejich velitelé neměli většinou koule bojovat, natož povolit ne GI věci ......
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 14:36 |
|
|
Second Lieutenant |
|
|
NAMSYSEL píše: Mckoy píše: NAMSYSEL píše: Vypadá to jako lovecká košile od firmy Kamo, která šije maskovací oblečení pro lovce už od 50. - 60. let. Právě, viděl jsem tyhle bundy, ale jen a pouze v Duckhunteru... Na beji byly úplně normálně k dostání v ERDLu, jenže bych to viděl k použití pouze u Los SYSLOS a ne u SF LRRP a podobný ARMY verbeže, jelikož jejich velitelé neměli většinou koule bojovat, natož povolit ne GI věci ...... Taky mi napadlo že to bude spíš Syslovina Nicméně, když už to mam, tak přemejšlim jak to využít ...
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 14:39 |
|
|
Colonel |
|
|
Tohle vypadá na ARViN vršek, který používali jihovětnamský paragáni a spešláci. Když se sežene funglovka, tak vevnitř bývá razítko výrobce, dost podobné takovému jako u tigerů.
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 14:43 |
|
|
|
Mckoy píše: NAMSYSEL píše: Mckoy píše: NAMSYSEL píše: Vypadá to jako lovecká košile od firmy Kamo, která šije maskovací oblečení pro lovce už od 50. - 60. let. Právě, viděl jsem tyhle bundy, ale jen a pouze v Duckhunteru... Na beji byly úplně normálně k dostání v ERDLu, jenže bych to viděl k použití pouze u Los SYSLOS a ne u SF LRRP a podobný ARMY verbeže, jelikož jejich velitelé neměli většinou koule bojovat, natož povolit ne GI věci ...... Taky mi napadlo že to bude spíš Syslovina Nicméně, když už to mam, tak přemejšlim jak to využít ... Ona to neni ani tak Syslovina, jako spíš civilní lovecká záležitost a vzhledem k tomu že na začátku války SEALs hojně kupovali a užívali věci od firmy Kamo, tak mi to přijde jako ne úplně blbost, ale samosebou jsem to nikde neviděl, možný je že to šili z nějakých lákových přebytků po válce opravdu jen pro ty lovce ...... Nebo opravdu nějaká Jihovietnamská záležitost, ale to zas nevim proč by to šila americká firma v americe ......... Ad využití, bych to rozpáral a ušil z toho rybáře a baret, na to by to mělo stačit jinak je to podle mě pro Lepru na hovno .....,
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 14:44 |
|
|
|
Arnie píše: Tohle vypadá na ARViN vršek, který používali jihovětnamský paragáni a spešláci. Když se sežene funglovka, tak vevnitř bývá razítko výrobce, dost podobné takovému jako u tigerů. Ha, a je to rozseknuto .......
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 14:50 |
|
|
Second Lieutenant |
|
|
NAMSYSEL píše: Ad využití, bych to rozpáral a ušil z toho rybáře a baret, na to by to mělo stačit jinak je to podle mě pro Lepru na hovno ....., Neni to škoda. To Arnie: Funglovka to není, Takže razítko už odvál čas...věděl jsem že se něco takovího u ARVN objevovalo, ale zmátli mě ty kapsy dole.. ...
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 17:14 |
|
|
Colonel |
|
|
Ha, tak lehká mistifikace. ARVíNi sic používali dvoukapsé ERDL vršky a to jak poplin tak ripstop, ale s kapsami nahoře. Tohle se nápadně podobá civilní produkci která je také jak v ripstopu, tak i poplinu. Příloha:
erdl1016.jpg [ 30.8 KiB | Zobrazeno 11014 krát ]
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 02 pro 2008, 18:02 |
|
|
Second Lieutenant |
|
|
Arnie píše: Tohle se nápadně podobá civilní produkci která je také jak v ripstopu, tak i poplinu.
Ne to se nepodobá to je vono...
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 08 pro 2008, 22:21 |
|
|
Second Lieutenant |
|
|
Tak mi teď poraďte co s tim
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: Atipický střih ERDL Napsal: 08 pro 2008, 23:52 |
|
|
|
Mckoy píše: Tak mi teď poraďte co s tim Rozstříhat, klobouk, baret ... nebo prodat .......
|
|
Nahoru |
|
|