|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Mckoy
|
Předmět příspěvku: jmenovky Napsal: 18 pro 2007, 12:28 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
Nevíte někdo jaké jmenovky se nosily na Tropico uniforně?
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Napsal: 18 pro 2007, 21:55 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Sem koukal do Shelbyho a nak bych to ošití neřešil,někdo to měl ošitý komplet jinej tam ma jen CIB. Jinak jestli si to necháš vyšít tak to udelej na poplin nejlepší co muže bejt.
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Napsal: 19 pro 2007, 08:28 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Jasně že byli bílé,ale tak max do 66. rvat to na rip stop asi ne
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Napsal: 20 pro 2007, 16:33 |
|
|
Major |
|
|
Mckoy píše: Hm dobře já se polepšim . Já dělam kavalerku rok 1968-69. Zajímá mě materiál(barva) a způsob vyšití. Mam jednu jmenovku se svým přezdívkovým jménem ale nevím jestli ji mohu použít....
Promiň, spletl jsem se, nekouknul jsem se kdo vlastně psal původní post...
Jak už jsem řekl mnohokrát, nejsem hadrolog, nevím které jmenovky jsou ty jediné správné. Vyhrábnul jsem v u sebe tohle:
Upozorňuji, že nevím co je to zač, válí se mi to doma, nevím jestli tohle je jeden z typů. který se nosil ve Vietnamu a jestli se vůbec nosil. Mělo by to být odpárané z mundůru, tedy ne žádná domací tvorba. Materiál je bavlna. Na porovnání přidávám armyčku, obrázek je z Miraldiho knížky. Není to ale na uniformě do tropů, ale na OG107. A určitě se nenosil jen jeden typ.
Edit. Upřímně myslím, že nemá cenu řešit takové detaily, jako typ písma nebo jak je to vyšité. Tedy jestli není pouze jeden typ písma, kterým se to vyšívá a to myslím že není. Navíc spoustu věcí si vojáci nechávali šít u místních vietnamských krejčí - viz. různé nestandartní nášivky. Kdoví, jestli si někdo nenechal dělat i jmenovky. Dalším řešením je najít obrázek z Vietnamu, kde je jmenovka vidět a písmo obšlehnout.
|
|
Nahoru |
|
|
Tex12thCAV
|
Předmět příspěvku: Napsal: 01 led 2008, 04:28 |
|
|
Sergeant |
|
|
Dle mého názoru:
Kempky 65,66 - barevné ošití
Tropicalli 67 - viděl sem barevné i bojové (zelené) ale převládalo zelené 68,69 bych řekl že zelené ošití možná výjmečně barevný
osobně bych si na tropicali asi barevný našivky nedal ...
můj názor
_________________ 7th CAV -- 1965 -- Vietnam War
Jimi Hendrix
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Napsal: 10 dub 2008, 13:50 |
|
|
Colonel |
|
|
Mckoy píše: Hm dobře já se polepšim . Já dělam kavalerku rok 1968-69. Zajímá mě materiál(barva) a způsob vyšití. Mam jednu jmenovku se svým přezdívkovým jménem ale nevím jestli ji mohu použít....
Matroš, klasickej OG 107 pruh balněné látky. Používalo se tolik druhů i z místní namové produkce, že je to skoro jedno jaký.
Vyšití černou nití a zde platí pro způsob a tvar a materiál to samé jako výše.
Názorná ukázka
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Napsal: 10 dub 2008, 14:25 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
první "subdued" jmenovky jsou takový heboučký - mají veskrz hladký povrch a vyšívaní je též takové líbezné až ozdobné...
věčina armiček a jmenovek je v poho - zapovězené jsou až ty z 90. let bo už 80. let(??), kdy se to začalo rvat na takový hrubý nehezký materiál...pokusím se nafotit a dodat...
jinak vychytávka jsou ztmavené bílé jmenovky - tj. utiltity či tropiko s barevným armíček a tmavou jakoby vyblitou jmenovkou
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
Rutoslav
|
Předmět příspěvku: Re: Napsal: 07 srp 2008, 06:40 |
|
|
Private E-2 |
|
Honzash píše: Sem koukal do Shelbyho a nak bych to ošití neřešil,někdo to měl ošitý komplet jinej tam ma jen CIB. Jinak jestli si to necháš vyšít tak to udelej na poplin nejlepší co muže bejt. ...přesně tak, na poplin je to oukej...viz naše "Kola" 1/9 ....
_________________ "This is Snake, can You hear me" ?
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: jmenovky Napsal: 20 lis 2008, 19:05 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
chceme jmenovky a "mikeforcičky" a armyčky nechat vyšít
máte přehled kde nechat vyšít odpovídajicim fontem pokud možno ? řípa změnila web, další možnost je armyshop.cz pokud vim, lucier má jmenovku odtamtud ale výsledek nic moc řek bych
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Re: jmenovky Napsal: 20 lis 2008, 19:35 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
ten font bych ani neřešíl viz obr. Příloha:
img067.jpg [ 121.63 KiB | Zobrazeno 22280 krát ]
spíš bych řešil to jak ti to provedou, takovy to ze prineseš latku a na to ti naflakaj armyčky tak to je na prd.
|
|
Nahoru |
|
|
MONGOL
|
Předmět příspěvku: Re: jmenovky Napsal: 20 lis 2008, 22:35 |
|
|
Master Sergeant |
|
Registrován: 21 črc 2008, 14:12 Příspěvky: 113 Bydliště: Onanistán
|
zajicmikeforce píše: chceme jmenovky a "mikeforcičky" a armyčky nechat vyšít
máte přehled kde nechat vyšít odpovídajicim fontem pokud možno ? řípa změnila web, další možnost je armyshop.cz pokud vim, lucier má jmenovku odtamtud ale výsledek nic moc řek bych Zajdo, řípa ho změnila, ale nášívky furt jedou: bílé: http://www.m1armyshop.cz/detail.php?id_zbozi=3116pattern: http://www.m1armyshop.cz/detail.php?id_zbozi=3158
_________________ PH1 Jeremy J. Beggar USN SEAL Team Two, Det. Alpha, 7th Platoon Vrchlabí
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: jmenovky Napsal: 25 lis 2008, 12:58 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
pánové pěší, mariňáci, vrtulníkáři: kde ste si nechali dělat jmenovky?
kuju
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Re: jmenovky Napsal: 25 lis 2008, 17:03 |
|
|
Warrant Officer |
Registrován: 13 bře 2008, 17:06 Příspěvky: 173 Bydliště: Camp Evans, I.CTZ
|
No Moorovi.A řek bych že vypadaj celkem dobře.Co ale z Moora nedoporučuju je barevný CIB.to je fakt hrozný.
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: jmenovky Napsal: 26 lis 2008, 01:17 |
|
|
Colonel |
|
|
Nejlepší jmenovky jsou od babičky nebo tety s šicím strojem. K nerozeznání od jmenovek vyrobených in country by mamasun
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|