|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
SSG Glen Mc Crary
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 15 říj 2008, 20:07 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Měl bych dotaz co se týče použití slzných granátů u jednotek LRP ( 1967-1969 ). Vím ,že tyto granáty se často nosily u týmů SOG ( tam se také často objevují plynové masky ) , proto mě zajímá jak to chodilo u LRP a případně na jaké akce se tyto prostředky nosily ( např. proti tunelům ). Osobně jsem neviděl fotku lurpa se slzáky . Chci si pořídit repliky slzných granátů a z toho důvodu se ptám. Děkuji
_________________ SSG Glen Mc Crary CO.E/52st Inf./LRP 1.Cavalry Division
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 16 říj 2008, 01:40 |
|
|
Colonel |
|
|
U lurpů se v tomto období už CS granáty standardně používaly. Spolu s granáty se nosily masky pro eliminaci účinků. Z pohledu akcí šlo většinou o klasické průzkumné mise. U přepadových zřejmě záleželo na preferenci členů týmů, ale tam nebyly tak potřeba. Jinak LRP jednotky neměly tunely v popisu práce, na to byli machři z oddílů tunelových krys. CS granáty se používaly k zastavení nebo zpomalení útočících nepřátelských jednotek. Další možnost byla CS prášek vypreparovat a dát ho do lahvičky od repelentu, nebo jiné a pak se tím posypávaly zakopané odpadky, nebo se sypal na cestu pro eliminaci stopovacích psů. Co se týče těch fotek, tak pokud není nějaká detailní a kvalitní, tak se nemusí rozpoznat od klasické dýmovnice, zvláště když použili lepenku. Tady to by mohlo být CSko... Příloha:
LRRPL.jpg [ 209.9 KiB | Zobrazeno 7544 krát ]
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
SSG Glen Mc Crary
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 16 říj 2008, 15:25 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Děkuji za odpoveď a dobré foto . Myslel jsem si to ,ale potřeboval se ujistit o pravdě . Jak jsem pochopil tak CS granáty má radista na batohu a v containeru ( typnu si , že foto je zhruba z roku 1968 ).
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 16 říj 2008, 21:48 |
|
|
Colonel |
|
|
Podle mě ta světlá konzerva co má RTO. Ale CSka nosili všichni členové, nejen RTO. Jinak fotka je z Lka 75th, takže bych to tipnul na 69. Datum jsem nenašel. Nejsi ty z McKoyova klanu leprů kavalérky?
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 17 říj 2008, 10:18 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
Hlásim se akorát k Mustachiovi a Princlovi....
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 17 říj 2008, 10:35 |
|
|
Colonel |
|
|
Aha takže kolega z Éčka No já jenom že jsem zrovna četl o jedné akci Éčka, ve které použili i to CSko.
|
|
Nahoru |
|
|
SSG Glen Mc Crary
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 17 říj 2008, 13:13 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Nepatřím nikomu mám svůj malý tým . Děláme právě LRP naše působiště je nedaleko Ostravy na velké akce nejzdíme protože mi je 15 let a jsem nejstarší ( naše akce probíhají okolo našeho města ). V chlívku FOTO NAM jednotek jsem přidal foto našeho týmu ( bohužel rozmazané ) na fotce jsem první z leva. Moc rád bych si zahrál s profíkama kteří tomu rozumí ( alespoň by byly nové zkušenosti a poznatky ) problém je , že jsme příliš mladí a z toho důvodu nás ještě nějakou dobu na žádné velké akci neuvidíte.
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 17 říj 2008, 13:29 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
he si myslím, že M7 se mohla LRP/RGR partám vždy shodnout ... combatload se však lišil rota od roty RT od RT ... nicméně pár CS se vždy určo zjevil .... mimopochodem LZ Bayonet??? tam LRP od AIRCAV neoperovali! to sis spletl s reconama z AMERICALu tzn. E/51 INF ... MARIO volám tě promluv! PS pošli mi osobku, prolustruju si tě a možná si tě odzkoušíme na akci ... (OV nejni zas tak daleko od naší AO to jest že jsme nejbližší etablovaná parta ... )
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 17 říj 2008, 14:19 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
tak jest LZ Bayonet u Binh Son patrila E/51 - resp. ti tam byli usidleni, jinak i 198thLIB... Jinak CS je u LRP/RGR uplne vpohode...pouzivaly se i M14 inceny treba, taky je to dobra vecicka...na grilování vékáček
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 17 říj 2008, 14:51 |
|
|
Colonel |
|
|
Sunny: Určitě máš pravdu co se rozličnosti combatloadu týče, ale reorganizací do LRP a posléze RGR jednotek se objevila snaha věci ohledně LRRP standardizovat. Mám nějakej předpis, kde se mluví o 2ks M7 na člena. Zřejmě taky záleželo, kdo a jak tyto standardy dodržoval a taky na typu akce... Mario: Jo s tou M14 je to na těch čb fotkách k nerozeznání. Četl jsem, že jí tahali ani ne tak na útok, jako pro eventuelní zničení výstroje...
|
|
Nahoru |
|
|
SSG Glen Mc Crary
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 17 říj 2008, 15:17 |
|
|
Sergeant First Class |
|
M 14 Incen byl pěknej maras jako náplň granátu sloužil termit což je sloučenina praškových kovů ( hliník ,atd.) Teplota je myslím 2000°C . Jaký typ se používal konkrétně u LRP , první verze byla bílé barvy a druhý pozdější typ červený . Když už jsme se dostali ke granátům mohl by někdo odpovědět na můj dotaz týkající se WP 34.
|
|
Nahoru |
|
|
SSG Glen Mc Crary
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 17 říj 2008, 15:20 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Na you tube je video s fosforáky http://www.youtube.com/watch?v=Yg7RR82NQOU nevím jestli se jedná právě o WP 34 , ale jiné se myslím ani nedělaly pak ještě WW2 M15 .
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: LRP Napsal: 17 říj 2008, 16:51 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
Peťko, co to má ten chlapec stojící vlevo za sumku na opasku?? Nějak se mi to nedaří identifikovat nebo identifakovat??
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|