|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Napsal: 09 dub 2008, 09:52 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
Ano, ano, kdesi jsem četl, že jakýsi seržant USMC popisoval nováčkovi jak vyměnil haver za arvina poté arvina za tropical do kterého se konečně něco vešlo .......
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|
Grandy
|
Předmět příspěvku: Napsal: 09 dub 2008, 13:27 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
U USMC byl ARVN dost běžná záležitost, u pěchoty tak od roku 67 až 68, u FR snad i dřív, nicméně Haversack u pěchoty převládal až do konce války.
|
|
Nahoru |
|
|
mfence
|
Předmět příspěvku: Napsal: 09 dub 2008, 19:25 |
|
|
Corporal |
|
Grandy píše: U USMC byl ARVN dost běžná záležitost, u pěchoty tak od roku 67 až 68, u FR snad i dřív, nicméně Haversack u pěchoty převládal až do konce války.
ano ano arvinek byl u USMC celkem casta mucebni pomucka ale prevladal haversack a jak pise bratr grandy i u FR byl k zahlednuti casto a myslim ze mam nejake foto kde je i u armadaku tak bych to zas tak krute nevyrazoval z vystroje usa
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Napsal: 09 dub 2008, 19:31 |
|
|
Warrant Officer |
Registrován: 13 bře 2008, 17:06 Příspěvky: 173 Bydliště: Camp Evans, I.CTZ
|
Tak ji sem hod tu fotku army s arvosem.ja znam jen jednu a to tu jak popisoval Sunshine .
|
|
Nahoru |
|
|
mfence
|
Předmět příspěvku: Napsal: 09 dub 2008, 22:53 |
|
|
Corporal |
|
Tecko 1/9 Cav píše: Tak ji sem hod tu fotku army s arvosem.ja znam jen jednu a to tu jak popisoval Sunshine .
hledal jsem to tak hodku ve starejch zaznamech ale nemuzu to najit uz mam jen fota USMC pak jsem jeste mel mix ale nevim kde to je mam novej komp a stare data jsem nektere nezachranil Semper Fi
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Napsal: 21 dub 2008, 14:49 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
mam nejakou tu fotku lurpa s arvinem, ovsem duvod proc ho dotycnej nosil mi nedochazi. U armadni pechoty je tenhle bagl holej nesmysl. Proc by si nekdo daval tu praci a nekde smelil a kseftoval arvina, kdyz nafasoval pohodlnou a relativne prostornou kostru... U USMC byla ovsem situace jina, jak jiz bylo receno
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Napsal: 21 dub 2008, 17:09 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
Mňó byly doby zvláště pak v případě některých part, kdy kostry byly podpultovým zbožím...ostatně oproti prdeláku a packboardu je arvín královna diskoték
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Napsal: 23 dub 2008, 17:41 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
...pravda je, ze bylo opomenuto rici aspon rok... Podle mych informaci v cca 68 uz byla kostra naprosty standard. V 65 je situace uplne jina samozrejme. Ale pravda je, ze pokud na sebe clovek pohodlne Arvina navlece (tzn. ma rozmery untermenschena ), tak to spatnej bagl neni...
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Napsal: 24 dub 2008, 07:57 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
mňó ono když nebyly kostry tak se používaly též i takové ty NVA a indig rucky či jak se ty nesmysly jmenují...v jakémsi VIETNAM magazine je fotka z operace Pegasus, na níž se povaluje halda Skytroopers a mají na zádech ti nejroztodivnější nesmysly...
nu zpět k arvínovi v Air Cavalry Division magazine sem zahlídl fotku z operace Pershing a mám důvodné podezření, že panáček jež v záběru "modelaří" má na zádech arvína, leč usvědčit ho bude potíž ....
v nějakém starém REVI byly otisknuty fotky 1CAV jakožto upoutávka na čerstvě vyjdivší Lovce a na jednom snímku je skytrooper a na ramenou m ustraší něco co velmi připomína arvínovic nosné popruhy (je to bráno z anfasu - takže opět usvědčení pachatele jest problematickým)
Mňó takže kdybychom milostivě připustili, že ty arvíny opravdu mají ,tak máme užívání těch verglů zatím potvrzeno pouze u nějaké party 1ID v roce 1967 no a pak u několika praporů 1CAV (5-7CAV + ???)do přelomu let 67/68...
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Napsal: 24 dub 2008, 09:36 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
dekujeme pane šůšajn za poucene vypraveni o tomhle minirucksacku... takle do hloubky sem to nikdy nezkoumal. sem zas o neco chytrejsi
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Re: Arvin bágl (vyjmuto z topicu Výstroj USSF v prů...) Napsal: 09 zář 2008, 22:42 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
sice to neni nam, ale druhy manik z prava ma arvina tak jen tak pro zajimavost kde vsude se arviny objevili Příloha:
arvin.jpg [ 84.3 KiB | Zobrazeno 8273 krát ]
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Arvin bágl (vyjmuto z topicu Výstroj USSF v prů...) Napsal: 10 zář 2008, 07:38 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
ejejej ajajajaj! kdo to je kde to je kdy to je??!! to je tedy óbr zajímavé , dle pár zajištěných stop bych tipoval, že je to nejdřív tak půlka 70. let spíše však ještě později ... možná dokonce až ouplný počátek 80. tek
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Re: Arvin bágl (vyjmuto z topicu Výstroj USSF v prů...) Napsal: 10 zář 2008, 08:12 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
ta fotka je z"u.s. army uniforms of the cold war 1948-1973" od shelbyho sam bych taky rekl druha pulka 70-tejch
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Arvin bágl (vyjmuto z topicu Výstroj USSF v prů...) Napsal: 13 zář 2008, 10:38 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Tak a pan Honzash nám do tohoto rodícího se pořádku vnesla zase kousek zmatku. Jinak se nedá nesouhlasit s Witusem, že pan Stone se svojí Četou odstartoval v tomhle směru opravdovou mánii, kterou nezastavil ani legrační, ale co do výstroje přesný film Forrest Gump, kde jsme mohli vidět parádní T62, což já jsem v době, kdy jsem to viděl (jako stále ještě modernista, ne nebijte mě, bylo to v roce 94-95) měl za nějakou zmršenou ALICI Jinak arvin je opravdu moc príma bágl. Pěkně se nosí,s kostrou i bez, má velkou "naplnitelnost" a jako největší plus je to, že když navlhne, tak potom velmi rychle schne Prostě bágl k pomilování... No, neberte ho
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Arvin bágl (vyjmuto z topicu Výstroj USSF v prů...) Napsal: 10 lis 2008, 13:41 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
hola hí je to svodka událostí o zjištěných případech v problematice arvín ... jak je u pracovitých lidí zvykem usilovně jsem pátral a nakonec v oprativnětaktické evidenci našel toto zajímavé foto ... sou to chlapíci z recon platoon D/2-8CAV 66-67 ten sotůrek přidělaný k packboardu s PRC je dozajistotně arvín. batohy na levo od něj zřejmě též.
Přílohy: |
D-2-8cavAn_Khe_Base_Camp_1966_1967.jpg [ 117.38 KiB | Zobrazeno 8073 krát ]
|
|
|
Nahoru |
|
|