|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Nošení helmy M1 obráceně Napsal: 07 zář 2008, 14:05 |
|
|
Warrant Officer |
Registrován: 13 bře 2008, 17:06 Příspěvky: 173 Bydliště: Camp Evans, I.CTZ
|
Mam takovej dotaz.Nevíte někdo proč někteří v Namu nosili helmu obráceně?myslim tim čelní stranou k týlu....
|
|
Nahoru |
|
|
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 14:25 |
|
|
Master Sergeant |
Registrován: 09 črc 2008, 16:04 Příspěvky: 99 Bydliště: Jižní Čechy
|
čistě moje dedukce, ale vzhledem k schopnosti M1 padat do obličeje v nejblbějších okamžicích to bylo možná právě kvůli tomu...
_________________ SGT Stanley Greedy AATTV det A-204 B-20 MSF
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 14:47 |
|
|
Major |
|
|
Mám dvě vysvětlení: 1. Mazačinka nejvyššího řádu. 2. Zkoušel jsem si helmu nasadit a nic jsem neviděl. Takže možná proto, aby nevěděli do jakých sraček jdou... Edit. Chtělo by to osvěžit fotkou...
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 14:51 |
|
|
Warrant Officer |
|
Ano tady fotečka.....je to nakej Bubba vod kobyly.....
Přílohy: |
C112-Jim.jpg [ 39.69 KiB | Zobrazeno 12885 krát ]
|
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 14:57 |
|
|
Major |
|
|
Já to bral nejdřív jako vtip, nikdy jsem nic takového neviděl. Existuje to na víc fotkách, filmech, u jiných jednotek ?
|
|
Nahoru |
|
|
Princl
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 14:59 |
|
|
Chief Warrant Officer 2 |
|
|
Zajímavý, když sem to čet, hned sem to zkusil, nejdřív normálně a pak obráceně. To obrácený je lepší, ale divný, takže helmu budu nosit dál normálně
_________________ Pvt. Giuseppe Principato BAR gunner Tommy and yankee
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 15:17 |
|
|
Warrant Officer |
|
No ve filmu sem to neviděl,ale u jiných jednotek mimo Cavky ano..např. u 101st....ten kdo vlastní US airborne od concordu tak na straně 63 fotka nahoře vlevo...tak tam má taky helmu naopak....
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 15:55 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
no to je teda narez...ale smrdi to nejakou negerskou prasecinou no nicmene, sem to hned taky zkusil a pravda je, ze absence "ksiltu" na zadni strane helmy se priznive odrazi na vyhledu...naopak je tam vlastne vyrez na krk. Ale na palici to teda nedrzi... Navic, kdyz v tom clovek zalehne, tak nejen ze dostane ranu ksiltem do tyla, ale jeste mu helma spadne... zajimavy
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
Mayk
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 16:15 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 06 bře 2008, 11:20 Příspěvky: 55 Bydliště: Chu Ci / III.CTZ
|
Možná to funguje tím, že si zmenšíš vnitřní průměr poprůhu v helmě..nebo si tam něco dáš...šátek apod. - podle mě to má jen příbuznost s kšiltovkama, které se nosí do zadu z frajeřiny. To je ale jen dedukce. Ve svém archívu podobnou fotku bohužel nevlastním
_________________ Pvt. Edward M. Kennedy - "Mike"- somewhere in Viet Nam
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 21:29 |
|
|
Colonel |
|
|
A nebo si jen Buba ten blembák ve spěchu nasadil obráceně, když mu řekli že ho budou fotit Tecko: Myslíš toho RTO od 101ní? Ani se mi nezdá že by byla obráceně...
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 21:46 |
|
|
Warrant Officer |
|
Arnie píše: A nebo si jen Buba ten blembák ve spěchu nasadil obráceně, když mu řekli že ho budou fotit Tecko: Myslíš toho RTO od 101ní? Ani se mi nezdá že by byla obráceně... jo myslim toho RTO...já bych řek že jí má obráceně....když se podiváš na to jak mu ten podbradník,kterej má klasicky secvaklej kolem helmy vede směrem k čelu...a na profilu tý helmy je to taky vidět...
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 07 zář 2008, 22:10 |
|
|
Colonel |
|
|
Ha... přiznám se že mám jen fotokopii a jak se koukám tak se koukám, tak nic nevidim Asi si budu muset koupit originál
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Witus
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 08 zář 2008, 08:07 |
|
|
Master Sergeant |
|
No já to viděl na náký fotce, ale tam to měl jakejsi dělomrd. Jinak všecky teorie výše uvedený jsou mylný. Ten černej bubba nahoře je první hiphoper a páč byl zvyklej tagle v Harlemu nosit kšiltovku tak tagle nosil v namu aj helmu...
_________________ toho času bezpartajní... 'cause orders are clear: Crush'em to win the war...
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 08 zář 2008, 18:21 |
|
|
Warrant Officer |
|
Witus píše: No já to viděl na náký fotce, ale tam to měl jakejsi dělomrd. Jinak všecky teorie výše uvedený jsou mylný. Ten černej bubba nahoře je první hiphoper a páč byl zvyklej tagle v Harlemu nosit kšiltovku tak tagle nosil v namu aj helmu... ...jo jasně ve stantonovi jí má nákej ,,RED LEG''...pravda...jinak děkuji herr lajtnant za vyčerpávající vysvětlení daného problemu...
|
|
Nahoru |
|
|
MONGOL
|
Předmět příspěvku: Re: Helma Napsal: 16 zář 2008, 18:49 |
|
|
Master Sergeant |
|
Registrován: 21 črc 2008, 14:12 Příspěvky: 113 Bydliště: Onanistán
|
No musím říct, že jsem to taky hnedka zkusil a nic moc...přes ten zátylník nejde nic vidět ...nějaká blbost...
_________________ PH1 Jeremy J. Beggar USN SEAL Team Two, Det. Alpha, 7th Platoon Vrchlabí
|
|
Nahoru |
|
|