|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Bullite
|
Předmět příspěvku: Jídelní pomůcky Napsal: 16 črc 2008, 15:47 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Z čeho US jedli ??
|
|
Nahoru |
|
|
Fanys
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 16 črc 2008, 18:41 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
|
|
http://img508.imageshack.us/img508/8246/1a244sb8.jpgtady maj dokonce talíř a vypadá keramicky ale je fakt, že článek je o Díkuvzdání tak to nebude typická jídelní pomůcka (jen odkaz, obrazek je velikej)
_________________ SGT. Francis J. Kotsmith B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
Waldron
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 16 črc 2008, 18:46 |
|
|
Sergeant Major |
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 17 črc 2008, 07:50 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
no z čeho jedli záleží na tom kdo si jak chrochtal ... v rotní mess hall na firebase nebo v basecampu se určo jedlo z těch táců ... na MACV či fielddforce si jenerálové určitě dopřávali z nějakýho hogofógo porculánu ... ale obyčejněj grunt žrasoval plastikovou lžičkou přímo z C-rat konzervy a když byl hodnej a dostal "hot chow" tak jim to napleskali na papírový tácky ... kakajo či kávičku si pak udělal v canteencupu, což je věc ze které můžeš v klidu hodovat skoro veškeré pochutiny v buši. (jsou i lidé, kteří z toho požrasují guláš a ihned na to si tam dají natočit piváka)
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
Lintu
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 21 srp 2008, 14:11 |
|
|
Private First Class |
|
|
Nahoru |
|
|
MONGOL
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 21 srp 2008, 18:03 |
|
|
Master Sergeant |
|
Registrován: 21 črc 2008, 14:12 Příspěvky: 113 Bydliště: Onanistán
|
Mňam
_________________ PH1 Jeremy J. Beggar USN SEAL Team Two, Det. Alpha, 7th Platoon Vrchlabí
|
|
Nahoru |
|
|
Lintu
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 21 srp 2008, 20:36 |
|
|
Private First Class |
|
Mne osobně při pohledu na tu konzervu přešla chuť k jídlu.
|
|
Nahoru |
|
|
J.R.Ryan
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 24 srp 2008, 21:01 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 14 bře 2008, 12:30 Příspěvky: 56 Bydliště: okolí Českých Budějovic
|
Já bych to zblajznul po dlouhým dnu v Jungly a vypadá to celkem i pojídaltelně já osobně si na klasickejch K-Ration pochutnám dicky, ale zajímalo by mě jestli se to dá srovnávat.
_________________ United States Marines Corps Cpl.J.R.Scofield SEMPER FI DO OR DIE
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 24 srp 2008, 21:52 |
|
|
Warrant Officer |
Registrován: 13 bře 2008, 17:06 Příspěvky: 173 Bydliště: Camp Evans, I.CTZ
|
J.R.Ryan píše: Já bych to zblajznul po dlouhým dnu v Jungly a vypadá to celkem i pojídaltelně já osobně si na klasickejch K-Ration pochutnám dicky, ale zajímalo by mě jestli se to dá srovnávat. Hm aš na to že ty tvý K-rations sou nově dělaný...to bych je zblajz taky.....ale zkus sníst čtyřicet let starou konzervu...
|
|
Nahoru |
|
|
Grandy
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 24 srp 2008, 22:56 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Lintu píše: Mne osobně při pohledu na tu konzervu přešla chuť k jídlu. Řek bych že v tý době konzervy nešidili jako dneska... Ono si člověk řekne, žrádlo pro vojáky v poli, to bude hnus největší, ale mě třeba MRE fakt chutná Spíš bych řek že problém byl v tom že nebylo tolik věcí na výběr a to jídlo, byť mohlo bejt sebelepší, se každýmu jednou přejí že ho začne nesnášet. Jinak s tou výdrží konzerv by ste se divili, nedávno sem někde vygooglil test Fruit Cake z C dávek, datovanej 1976 a byl naprosto v pohodě, vlhkej, voňavej a chutnej Na maso bych si asi netrouf ale zbytku by se nic stát nemělo.
|
|
Nahoru |
|
|
Grandy
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 24 srp 2008, 22:58 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Grandy píše: Lintu píše: Mne osobně při pohledu na tu konzervu přešla chuť k jídlu. Řek bych že v tý době konzervy nešidili jako dneska... Ono si člověk řekne, žrádlo pro vojáky v poli, to bude hnus největší, ale mě třeba MRE fakt chutná Spíš bych řek že problém byl v tom že nebylo tolik věcí na výběr a to jídlo, byť mohlo bejt sebelepší, se každýmu jednou přejí že ho začne nesnášet. Jinak s tou výdrží konzerv by ste se divili, nedávno sem někde vygooglil test Fruit Cake z C dávek, datovanej 1976 a byl naprosto v pohodě, vlhkej, voňavej a chutnej Na maso bych si asi netrouf ale zbytku by se nic stát nemělo. Koneckonců v MRE máte hlavní jídlo jen v pytlíku a maximální trvanlivost je podle výrobce 12 let, což je silně naddimenzovaný. Holt chemie umí zázraky. Edit: Už jsem na tom tak špatně že cituju sám sebe...
Naposledy upravil Grandy dne 24 srp 2008, 23:27, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Princl
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 24 srp 2008, 23:20 |
|
|
Chief Warrant Officer 2 |
|
|
J.R.Ryan píše: Já bych to zblajznul po dlouhým dnu v Jungly a vypadá to celkem i pojídaltelně já osobně si na klasickejch K-Ration pochutnám dicky, ale zajímalo by mě jestli se to dá srovnávat. No co, maximálně by se objevili střevní potíže
_________________ Pvt. Giuseppe Principato BAR gunner Tommy and yankee
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 24 srp 2008, 23:29 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
ve stare konzerve se muze objevit i botulotoxin v malinke koncentraci pomaha filmovym hvezdam pretacet tachometr a treba zvetsovat rty... ve vetsi koncetraci pri poziti zpusobi silny otok vsech sliznic a smrt zadusenim. Jinak uz sem taky jedl lrrp davk nekdy z poloviny 70´a taky se nic nestalo...ovsem je to trochu risk. Jak uz sem predeslal, strevni potize neni to maximalni, co muze cloveka potkat...
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
Princl
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 25 srp 2008, 01:12 |
|
|
Chief Warrant Officer 2 |
|
|
JJ, nechtěl bych, aby se mi tuto stalo, radši zůstanu u s normlního jídla.
_________________ Pvt. Giuseppe Principato BAR gunner Tommy and yankee
|
|
Nahoru |
|
|
Witus
|
Předmět příspěvku: Re: Jídelní pomůcky Napsal: 26 srp 2008, 13:13 |
|
|
Master Sergeant |
|
CO se týče tý chutnocti C a jiných dávek nevim, no. Já osobně jednu dobu hodně dlabal na akích ty současný USA ARMA dávky a už bych to nejedl. Dobrý jsou ty různý koláče a věci kolem ale to hlavní jídlo O něco lepší bylo britský KD. Kanadský jsem neokusil bo mi ho stopli a "zničili" (rozuměj sežrali) na celnici. Jinak co se týče těch namovejch tak třeba v Shellbym se píše, že např. burákové máslo konzistencí i chutí připomínalo jíl a díky tomu, že tam byl velký podíl burákového oleje, se používalo k vyznačování LZ v noci. Samozřejmě po zapálení. Tak si to přeberte...
_________________ toho času bezpartajní... 'cause orders are clear: Crush'em to win the war...
|
|
Nahoru |
|
|