|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Waldron
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 22 úno 2012, 16:19 |
|
|
Sergeant Major |
|
Takže p. Miraldi k AID BAGum říka...první typ od Koreje a od 68 vyrabené pogumované aid bagy, dále že se v koreji používalo dost zdravotnického materialu ještě z WWII....asi tak. Stale si myslím že ty tvé M3 datované 43 - 44 jsou výrobky z let 60tých, na kterých bylo použit material z něčeho co bylo wwii.....
|
|
Nahoru |
|
|
Carlos
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 22 úno 2012, 20:53 |
|
|
Sergeant Major |
|
|
ok, jen mi nesedí ty razítka (že by materiál byl orazítkován a pak ušili M3, aby např. us bylo uprostřed klopy..), nebo ve 43-44 je dělali nadčasové
_________________ 3rd Force Recon Co., RT Isthmus 3-3 Quang Tri, Phu Bai October 1969
|
|
Nahoru |
|
|
Waldron
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 22 úno 2012, 22:03 |
|
|
Sergeant Major |
|
Orazítkovat z vrchu na víko US mohly až dodatečně při šítí, to není nemožný....s nadčasováním to možnost je ale tý spíše nevěřím a držím se toho co říkají povolanější Obdobně byly šity M1967 buttpacky, ty byly přešivány z USMC M67 baglů(dnes dost raritních) Tak proč nemohly přešít neco jineho když jim to tak jde
|
|
Nahoru |
|
|
Carlos
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 22 úno 2012, 22:14 |
|
|
Sergeant Major |
|
|
..ale jó, díky za info...
_________________ 3rd Force Recon Co., RT Isthmus 3-3 Quang Tri, Phu Bai October 1969
|
|
Nahoru |
|
|
Vik
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 13 bře 2012, 12:16 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
Mám k tomu jiný vysvětlení.. Tu lékárnu z 43ho jsem měl doma taky a hodně rychle jsem jí poslal prodávajícímu nazpět. Zaprvé vůbec nešlo o US verzi, ale o Belgickou záležitost (poznáš to podle pofidérně značených zipů a dalšího kování), zadruhé to razítko tam vůbec nepatří a jedná se pouze o reklamní tah, jak napálit případného kupce (třeba mě . Je to fake jak poleno!!!! Doporučuju dotrhat na akcích, prodat, nebo s tím udělat cokoli jiného, ale pokud možno nerozšiřovat dál tuhle fámu. Tenhle typ lékárny je v 1 patternu opravdu Koreová záležitost! 2WW nikoli! Kdyby ta tvoje náhodou nebyla belgická, ale fakt americká, neznamená to, že by to byla nějaká speciální rarita. Je to pouze to samý razítko jako na toho belgána a ta samá blamáž... Sry
_________________ cpl. Victor "Vik" Plas 17th AB / 194th GIR "D" Company
|
|
Nahoru |
|
|
Vik
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 13 bře 2012, 12:31 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
Jak tak koukám na ty tvoje fotky, tak to nejspíš možná bude ta lékárna co jsem s díkem vrátil prodejci z Aukra. Neměl náhodou nick ja-ty? Jinak pofidérní je i značení US. Za války se US značily pouze individuální (osobní) lékárny - viz. klasický psaníčko (first aid kit), nebo jungle lékárna apod. Věci přímo pro zdravotnický personál nebyly většinou značeny vůbec, nebo když už tak Aeskulapovou holí (změť - hůl, hadi, křídla atd..) Tudíž to USko je sice moc krásný, ale naprosto nepatřičný. Kdyby se někdo chtěl něco dozvědět o USAMD během WWII, doporučuju tuhle stránku: http://www.med-dept.com/index.phpSice tam není úplně všechno, ale je tam skoro všechno
_________________ cpl. Victor "Vik" Plas 17th AB / 194th GIR "D" Company
|
|
Nahoru |
|
|
Carlos
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 13 bře 2012, 17:09 |
|
|
Sergeant Major |
|
|
Jo, už jí stejně nemám.., nick si nepamatuju- už je to tak tři-čtyři roky,ale díky za info
|
|
Nahoru |
|
|
Zdeněk Petrovič
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 18 bře 2012, 23:09 |
|
|
Sergeant First Class |
|
|
Trochu mimo,za to se omlouvám ,ale nemá někdo nějakou pěknou fotku "doca" podpírajícího raněného vojcla.Nějak mi podobná fotka v mém archivu chybí. Moc by mi to pomohlo.
_________________ www.diorama-nam.cz
|
|
Nahoru |
|
|
..Punji..
|
Předmět příspěvku: Re: Lékarny, lékarničky a výbava Doca..... Napsal: 22 bře 2012, 15:22 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
moze bit takato ..?
Přílohy: |
U1574315.jpg [ 130.36 KiB | Zobrazeno 7937 krát ]
|
_________________ Sgt.Martin Morgan B Co, 2/7 CAV 1st.Cavalry Division VIETNAM 1965-66
|
|
Nahoru |
|
|