|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 12 úno 2009, 20:14 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
|
Registrován: 14 pro 2008, 00:48 Příspěvky: 265 Bydliště: Radnice, D.C.
|
Ono se taky spekuluje o tom, že o válkách po Vietnamu (a speciálně o Iráku a Afghánistánu) zřejmě v Americe už nikdy nevznikne knížka podobně hodnotná, jako díla "Lost Generation" po WWI nebo válečné romány z WWII (Mailer, Eastlake, Heller, Vonnegut aj.) - údajně proto, že s povinnými odvody přišel do armády širší vzorek populace, včetně vzdělaných a literárně talentovaných. Z Vietnamu se plno lidí snažilo vyvlíknout a doba sama už byla jiná, a dneska se do armády lidi zhusta hlásí jen s vidinou prachů, občanství nebo maximálně stipendia na vysokou školu...
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
|
|
Nahoru |
|
|
Tayla MORE
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 13 úno 2009, 10:29 |
|
|
Corporal |
|
koukám že to znáte a je to dobře je to pěkná knížka.
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 21 úno 2009, 21:37 |
|
|
Major |
|
|
Hoši,a co takhle Snadný cíl od Toma Smitha,to taky není špatné!A První Seal od Rudyho Boeshe je exceletní!Kapitola,kdy je Marcinko v Namu v Profesionálním válečníkovi je taky super,další díly jsou už sračky.A taky má oblíbená jsou Rozhovory s Američany od Marka Laneho.I když to má být propagandická bolševická sračka,popisující zlé a brutální Američany,myslím,že výpovědi těch vojáků budou celkem pravdivé.
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 21 úno 2009, 21:41 |
|
|
Major |
|
|
hans lauper píše: Hoši,a co takhle Snadný cíl od Toma Smitha,to taky není špatné!A První Seal od Rudyho Boeshe je exceletní!Kapitola,kdy je Marcinko v Namu v Profesionálním válečníkovi je taky super,další díly jsou už sračky.A taky má oblíbená jsou Rozhovory s Američany od Marka Laneho.I když to má být propagandická bolševická sračka,popisující zlé a brutální Američany,myslím,že výpovědi těch vojáků budou celkem pravdivé. Přečti s úplně první post...
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 22 úno 2009, 03:46 |
|
|
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
hans lauper píše: Hoši,a co takhle Snadný cíl od Toma Smitha,to taky není špatné!A První Seal od Rudyho Boeshe je exceletní!Kapitola,kdy je Marcinko v Namu v Profesionálním válečníkovi je taky super,další díly jsou už sračky.A taky má oblíbená jsou Rozhovory s Američany od Marka Laneho.I když to má být propagandická bolševická sračka,popisující zlé a brutální Američany,myslím,že výpovědi těch vojáků budou celkem pravdivé. Rudy Boesh je sice ikona v SEALs komunitě, ale knížku První SEAL napsal "THE REAL AND ONLY FIRST SEAL" Roy Boehm který mimochodem zemřel 30.12.2008!!!! Takže: We salute you sir and god bless you!!!!!!!!!
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 22 úno 2009, 09:09 |
|
|
Major |
|
|
Jo,sorry,spletl jsem si to,mají dost podobné jména,knihu mám doma,ale nepodíval jsem se na na to.Rudy se mi vybavuje z účinkování v Trosečníkovi.Škoda,že pan Roy to už má za sebou!Budiž mu země lehká!
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
Reconi
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 05 dub 2009, 09:36 |
|
|
Private First Class |
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 05 dub 2009, 15:19 |
|
|
Warrant Officer |
Registrován: 13 bře 2008, 17:06 Příspěvky: 173 Bydliště: Camp Evans, I.CTZ
|
Reconi píše: Co takhle Vietnamský válečný deník kniha s mnoha fotkama a ted je ve slevě na http://www.levneknihy.cz/DetailZbozi.aspx?z=63866No jako obrázková knížka dobrý,spousta fotek....ale ty články, jsou většinou převzatý z novin ze Států a ze Stars and Stripes....takže výpovědní hodnota nic moc...
|
|
Nahoru |
|
|
Marty
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 23 čer 2009, 21:27 |
|
|
Sergeant Major |
|
Registrován: 08 kvě 2008, 18:31 Příspěvky: 131 Bydliště: Uherské Hradiště
|
Vyšla nedávno nová kniha z Vietnamu z prostředí USMC Hrdí bastardi,jméno autora si nepamatuju. Kniha je napsána románovou formou a popisuje autorovy vzpomínky od příchodu do Namu,přes bojové operace... Napsáno docela čtivě.
_________________ SP4 Marty Hayek alias Dung in Action
4th "IVY" infantry division
Plei Ku
Nad alkoholem nelze zvítězit...pouze Moraváci remízovali.
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 24 čer 2009, 08:46 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Tecko 1/9 Cav píše: Reconi píše: Co takhle Vietnamský válečný deník kniha s mnoha fotkama a ted je ve slevě na http://www.levneknihy.cz/DetailZbozi.aspx?z=63866No jako obrázková knížka dobrý,spousta fotek....ale ty články, jsou většinou převzatý z novin ze Států a ze Stars and Stripes....takže výpovědní hodnota nic moc... Navíc místy je to takové dost pomotané a datace nesedí. Což může způsobit tak trochu dezinformaci čtenáře
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Fanys
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 15 črc 2009, 18:18 |
|
|
|
|
Snad nebude vadit, když to dám do tohodle chlívku, ale při tradičním odpoledním gůglování jsem našel zajímavý odkaz! Nééé že bych vás chtěl navádět ke stahování publikací, které jsou minimálně zajímavé, ale jen chci upozornit, že tu takový odkaz je http://www.stahujtrenky.comFanys, já vím že to myslíš dobře, ale já také. Jakékoliv linky porušující copyrigt si nechte do soukromí, takže kdo má zájem, napište si SZ. ArnieEDIT: oukej, pardon!
_________________ SGT. Francis J. Kotsmith B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
Naposledy upravil Fanys dne 12 srp 2009, 10:59, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 11 srp 2009, 14:06 |
|
|
Colonel |
|
|
Pokud ještě někdo shání knížky od Matthew Brennana Lovci - Zabijáci, tak mají ještě nějaké dotisky v redakci Revi. Ptal jsem se na druhou knížku Lovci Lebek a prý uvažují o dotisku, ale zatím je málo zájemců. Takže kdo by chtěl tuto zajímavou knížku, tak neváhejte a pošlete mail do redakce, třeba se tím dotisk uspíší. Info www.revi.cz
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Hoonza
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 03 pro 2010, 12:59 |
|
|
Private First Class |
|
V práci zrovna děláme "novou" knihu o NAMu, název by měl být "Historie vietnamské války" a nejspíš se bude jednat o tudle: http://www.dobre-knihy.cz/detail/21070/ ... t-andy.htmMěl jsem tu možnost si část přečíst a myslím, že je to celkem fajn, i ten text mě bavil, ale musím podotknout, že jsem ještě nečetl jinou knihu, která by se zabývala celým konfliktem i s Francouzema. Kniha je rozvržena tak, že v jednotlivých kapitolách je hlavní text, ve kterém je popsán průběh války a některých bitev (podle kapitol boje na moři, boje ve vzduchu, v džungli, vietnamizace, Tet atd.) a okolo toho hlavního textu jsou ještě takové "zajímavosti", konkrétně třeba jaké byly podmínky v deltě Mekongu, následky postřiku defoliantů, plánky různých US základen, plánky tunelů VC apod. Hodně se tam rozebírá strategie US a dopad války na politiku. O fotografie není nouze a kromě těch notoricky známých obsahuje spoustu jiných, které jsem jinde neviděl... Mělo by to mít cca 256 stran a formát je klasika A4 v tvrdých deskách
|
|
Nahoru |
|
|
Zdeněk Petrovič
|
Předmět příspěvku: Re: Seznam knih Napsal: 11 pro 2010, 00:12 |
|
|
Sergeant First Class |
|
|
Hoonza píše: V práci zrovna děláme "novou" knihu o NAMu, název by měl být "Historie vietnamské války" a nejspíš se bude jednat o tudle: http://www.dobre-knihy.cz/detail/21070/ ... t-andy.htmMěl jsem tu možnost si část přečíst a myslím, že je to celkem fajn, i ten text mě bavil, ale musím podotknout, že jsem ještě nečetl jinou knihu, která by se zabývala celým konfliktem i s Francouzema. Kniha je rozvržena tak, že v jednotlivých kapitolách je hlavní text, ve kterém je popsán průběh války a některých bitev (podle kapitol boje na moři, boje ve vzduchu, v džungli, vietnamizace, Tet atd.) a okolo toho hlavního textu jsou ještě takové "zajímavosti", konkrétně třeba jaké byly podmínky v deltě Mekongu, následky postřiku defoliantů, plánky různých US základen, plánky tunelů VC apod. Hodně se tam rozebírá strategie US a dopad války na politiku. O fotografie není nouze a kromě těch notoricky známých obsahuje spoustu jiných, které jsem jinde neviděl... Mělo by to mít cca 256 stran a formát je klasika A4 v tvrdých deskách Dnes mi přišlo info ,že kniha je na trhu http://www.brana-knihy.cz/vojenstvi/his ... ske-valky/Jestli jsem pozadu tak se omlouvám.
_________________ www.diorama-nam.cz
|
|
Nahoru |
|
|