|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
makak
|
Předmět příspěvku: Hnutí a jiné zájmové kroužky Napsal: 05 zář 2010, 16:43 |
|
|
Sergeant |
|
|
Arnie píše: Taky trošku záleží na tom, co máš na mysli onou "slavnou bundou"? Předpokládám že jde o klasickou nylonovou MA-1 ku, které se ale spíš říkalo a snad i říká pilotka "flight jacket". Domívám se, že lidové pojmenování bomber se používá jen u nás, pravděpodobně díky porevoluční propagaci u hnutí shinheads a písničkám Orlíku, ale to je jen má úvaha. Jinak jak psal Bratr, pod názvem bomber si spíše lidi venku představí klasickou koženou bundu s chlupatým límcem (B-3) která tak byla skutečně označována. Možná pojmenování v menší míře přetrvávalo i spříchodem nové nylonové bundy B-15 ke konci války, která je považována za předchůdce MA-1 ky a na kterou se mohla přenést i přezdívka Bomber. Je ale pravda, že když se člověk podívá na nabídku komerčních krámů s tímto oblečením, tak se to pojmenování často míchá, nebo považuje za ekvivalent, hlavně že se prodává... Každopádně v armádních kruzích se spíše používá pro MA-1ku spíše označení "pilotka". Jen malé PSko, v namu vzhledem k podnebí se spíše než MA-1ky používaly lehčí vezre L-2B které mívaly i nárameníky.
BTW Bratře, klidně jeden obrázek šoupni estli to není ta B-15ka. Mimochodem skinheads není hnutí, být skinem to je styl života
_________________ Když na tebe letí granát, neutíkej. Vždyť střepy přinášejí štěstí.
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Old school Napsal: 07 zář 2010, 14:56 |
|
|
Colonel |
|
|
Sic OT ale buď..., myslel jsem, že hnutí znamená životní styl, nebo ne?
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
makak
|
Předmět příspěvku: Re: Old school Napsal: 13 zář 2010, 21:38 |
|
|
Sergeant |
|
|
Arnie píše: Sic OT ale buď..., myslel jsem, že hnutí znamená životní styl, nebo ne? No právě že ne..přece hnutí proti něčemu bojuje Ale hlavně, na upřesněnou, skinheads PŮVODNĚ nejsou rasisti, pocházej z Jamajky...Většina lidí si myslí že jsou to zrůdy a fašouni atd. ale není to pravda
_________________ Když na tebe letí granát, neutíkej. Vždyť střepy přinášejí štěstí.
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Old school Napsal: 14 zář 2010, 00:50 |
|
|
Colonel |
|
|
No právě že jo. Hnutí nemusí proti něčemu bojovat, páč hnutí je označováno jako velké neformální seskupení jednotlivců, nebo organizací zaměřené na konkrétní politické nebo společenské záležitosti. Jinými slovy, na provádění, udržení nebo odvolání sociální změny. Možná mě Cherry opraví, páč já na to školy nemám, jako ty bílí frajeři Jinak máš pravdu, původně nejsou rasisti, ale z Jamajky pocházeli přistěhovalci (a jeji hudba) v Anglii, kde hnutí skinheads vzniklo. Bohužel pokud ale mluvíme o skinheads v současné době a u nás, tak ve většině musíme říci, že to zrůdy a fašouni jsou. Alespoň dle mého bývalokališnického názoru ...
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Denny
|
Předmět příspěvku: Re: Old school Napsal: 14 zář 2010, 03:13 |
|
|
Private First Class |
|
Snad tady nebudeme řešit tak podřadný ? Co, Jsme přece jenom čeští militarysti zabývajícím se namem?
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Old school Napsal: 14 zář 2010, 09:49 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
|
Registrován: 14 pro 2008, 00:48 Příspěvky: 265 Bydliště: Radnice, D.C.
|
Já si myslim, že skinhedi hnutí rozhodně sou, protože nejmíň polovina z těch, co znam, jsou kapánek hnutý...
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
Naposledy upravil Tank Hill dne 14 zář 2010, 18:55, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Old school Napsal: 14 zář 2010, 11:22 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Arnie píše: No právě že jo. Hnutí nemusí proti něčemu bojovat, páč hnutí je označováno jako velké neformální seskupení jednotlivců, nebo organizací zaměřené na konkrétní politické nebo společenské záležitosti. Jinými slovy, na provádění, udržení nebo odvolání sociální změny. Možná mě Cherry opraví, páč já na to školy nemám, jako ty bílí frajeři Jinak máš pravdu, původně nejsou rasisti, ale z Jamajky pocházeli přistěhovalci (a jeji hudba) v Anglii, kde hnutí skinheads vzniklo. Bohužel pokud ale mluvíme o skinheads v současné době a u nás, tak ve většině musíme říci, že to zrůdy a fašouni jsou. Alespoň dle mého bývalokališnického názoru ... Arnie, jako politologovi jsi mi vážně udělal radost, protože jsi podstatu hnutí vystihl velmi dobře. A abychom neodbíhali od tématu vietnamské války, jak nám tady bylo vyčítáno, příkladem jakéhosi hnutí, i když stejně jako skinheadi trochu pofidérního, byli i Černí panteři ve Státech druhé poloviny 60. let.
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Old school Napsal: 14 zář 2010, 13:22 |
|
|
Colonel |
|
|
Já věděl že ti udělám radost Jinak ohledně černých panterů koluje jedna konspirační teorie, že byli dotováni penězi od Jimiho Hendrixe, což mělo vést k jeho zavraždění. Kdo se o jeho život, nebo spíše konec zajímal, tak ví, že ne vše je tak jasné, jak uvádí oficiální úmrtní zpráva.
|
|
Nahoru |
|
|
reptail
|
Předmět příspěvku: Re: Hnutí a jiné zájmové kroužky Napsal: 14 zář 2010, 18:30 |
|
|
|
|
nojo nas arnie je hlavicka
_________________ Lt.Joseph Reptail B Co. 1st Batt. 28th Inf. Reg. BLACK LIONS 1st Inf. Div.
|
|
Nahoru |
|
|
Morrison
|
Předmět příspěvku: Re: Old school Napsal: 16 zář 2010, 18:41 |
|
|
Private First Class |
|
No právě že ne..přece hnutí proti něčemu bojuje Ale hlavně, na upřesněnou, skinheads PŮVODNĚ nejsou rasisti, pocházej z Jamajky...Většina lidí si myslí že jsou to zrůdy a fašouni atd. ale není to pravda [/quote] Ahoj Tuhle Kravinu ti řekl nějakej SHARP Skinhead že? Myslím tím že jsou z Jamajky
|
|
Nahoru |
|
|
Fanys
|
Předmět příspěvku: Re: Hnutí a jiné zájmové kroužky Napsal: 16 zář 2010, 19:28 |
|
|
|
|
tak tohle téma se probírá snad na každém fóru, a na těch airsoftových obzvlášť... stejnak se ke všeobecně přijatelnému výsledku nedopracujeme, takže je to jeden velký flame a maximálně se lidi mezi sebou pokoušou. Za pár příspěvků se to tu začne napadat z rasismu a naopak antifáctví a začnou padat ostrá slova. Nuže přátelé, vykuřme dýmku míru a pošleme tohle téma do věčných lovišť, stejně to sem nepatří PS: kamarády mám v obou táborech - u NS i u SHARP, prošel jsem si divokým obdobím kdy jsem s klukama docela sympatizoval ale z dnešního pohledu vidím, že názory z obou stran byli dosti povrchní a omezené a racionálně mluvit o těchto skupinách může jen nestranný pozorovatel - kteří tu ovšem mnohdy jsou, pravda PS no.2: podle mě jsou NS (náckové, WP skíni) a SHARPové hnutí (na opačných stranách barikády) a naopak Oi! skini jsou čistě subkulturaHnutí bych v tomto případě popsal jako skupinu která má politické cíle, naopak Oikaři jsou pro mne jen holohlaví pankáči co seděj u píva, poslouchaj Oi!punk a politika je jim u rektálního otvoru (což je mi nyní mnohem sympatičtější)
_________________ SGT. Francis J. Kotsmith B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|