|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Kejdž
|
Předmět příspěvku: HBT blůza Napsal: 27 srp 2010, 14:08 |
|
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: HBT blůza Napsal: 27 srp 2010, 22:19 |
|
|
Colonel |
|
Souhlas.V armádě by to byl model 43., pokud měla Navy jiné označení, nevím.
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: HBT blůza Napsal: 27 srp 2010, 22:55 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
|
Registrován: 14 pro 2008, 00:48 Příspěvky: 265 Bydliště: Radnice, D.C.
|
Teď ještě ty frčky, žáno...
Na Army i USMC hodnosti jsou véčka rozevřený moc "ploše" - doširoka (v moc tupym úhlu) a vypadají rovný, ne prohnutý. Navy hodnostním označením to co mý matný tušení sahá taky neodpovídá - takže co to může bejt? Vyrobený v US a dodaný (nejspíš po válce) komusi spřátelenýmu?
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: HBT blůza Napsal: 29 srp 2010, 00:02 |
|
|
Colonel |
|
Tankhille, trefils mě na komoru. Já jsem ten příspěvek viděl jen na komunikátoru (nejsem dlouhodobě doma) a tvar stop po nášivkách jsem přehlíd. Máš úplnou pravdu (ale co to bylo za hodnost/označení a odkud, fakt netuším )
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: HBT blůza Napsal: 29 srp 2010, 08:11 |
|
|
Major |
|
|
A navíc to,co snad bylo označení jednotky je hodně nízko,není to pod ramenním švem.Tipnul bych to na nějakého evropana.Holanďani či Belgičani,nebo kdosi ze severu měli HBT blůzy,velice podobné s US.
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: HBT blůza Napsal: 29 srp 2010, 17:46 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
|
Registrován: 14 pro 2008, 00:48 Příspěvky: 265 Bydliště: Radnice, D.C.
|
Holandská armáda měla HBT blůzy, ale vypadaly jinak - kapsy byly vejš a menší, zapínání bylo na plastový knoflíky ala US M43/M51 bundy a jestli se dobře pamatuju, tak měly nárameníky (už je to nějaká chvilka, co jsem to měl v ruce) - ale samozřejmě nemůžu vyloučit, že třeba na přelomu 40. a 50. let netahali tohle. Pro NL mluví i to, že holandský frčky pro mančaft mají podobu plochejch véček s hrotem nahoru, ale viděl jsem je zatim jenom jako navlíkací nárameníky...
V úvahu by padaly třeba i jihoamerický státy, ale vzhledem k tomu, že to má Kejdž doma, snad můžeme výběr omezit na Evropu.
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
|
|
Nahoru |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|