Právě je 22 pro 2024, 04:31

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pomoc s výstrojí - 1st Inf. - vlasy a jiné OT
PříspěvekNapsal: 26 kvě 2010, 22:50 
No nemám :D jen aby nebyl další důvod mě kartáčovat.
jakožo skalní příznivce rocku 60 a 70 let mám dlouhé vlasy(opravdu velmi dlouhé :D) a to se již některým nemusí líbit... :wall: :D

Předmět příspěvku: Re: Pomoc s výstrojí - 1st Inf. Div. 68 - 69
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2010, 11:03 
Major
Major

Ssgt. Vais píše:
No nemám :D jen aby nebyl další důvod mě kartáčovat.
jakožo skalní příznivce rocku 60 a 70 let mám dlouhé vlasy(opravdu velmi dlouhé :D) a to se již některým nemusí líbit... :wall: :D

Osobně si myslím, že ve tvém případě je nedodržování tzv. grooming standardu daleko větším "problémem", než to, že máš druhoválečnej liner v helmě :-)
Rada je jasná, koukej mazat k holiči.

"Nec Aspera Terrent"

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2010, 12:35 
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

svatýhovnonakoleně tak todle už tady zasej dlouho nebylo :wall:
hochu koukej si ujasnit priority a okamžitě se ve jméně degraduj než ti nějaký skutečný SSG za tvé máničkovské tendence nakope prdel ...
sice je známo, že počátkem 70. let se u polních jednotek na sestřihy moc nehledělo, ovšem "metalová božena" tolerovaná nebyla

PříspěvekNapsal: 28 kvě 2010, 23:42 
Captain
Captain

To Vais: Myslím, že jsi se vcelku úspěšně vydal ve šlépějích svého EXvelicího.... :clap:

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2010, 17:42 
Davide.
Jelikož našeho Exvelícího neznáš, tak si myslím to nemůžeš posoudit.
možná já jsem za blbaže mám dlouhé vlasy, a on se choval jak.......

PS. asi to pujde příští týden dolů, po 4 letech

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2010, 18:15 
Captain
Captain

Ano neznám, to máš pravdu...Já taky netvrdím, že jste stejní. Jenom bych si na tvém místě rozmyslel co tady napíšeš, protože si to čtou ostatní lidé co sem chodí. Vzhledem k tomu, že ne všichni se navzájem známe (ikdyž většina ano) nezbývá než si vytvořit názor na druhého podle toho co tu píše a jak se prezentuje tady na fóru. Takže bych byl opatrný...Neuděláš ze sebe blbce když se budeš ptát na výstroj, uniformy, případně historii, protože nikdo učený z nebe nespadl a od toho tu fórum je, abys tu našel radu. Ale tak primární věc jako to, že voják nemá vlasy po ramena ti asi nikdo vysvětlovat nemusí.....Je to jen na tobě..

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2010, 20:12 
Major
Major

Já teda taky nemusím zrovna chodit s předpisově vypleskanou tatrankou, ale kdybych tě potkal a zpod helmy by ti vlála řepa, díval bych se na tebe skrz prsty. Kdybys měl vlasy nějak šikovně zamaskované, nechal bych tě žít, ale já jsem narozdíl od kolegů hodně tolerantní a nebaštím to tolik... :D

Další věc je, že dneska nemusí rocker nutně nosit dlouhý vlasy. Mě teda docela štvalo když jsem se v noci otáčel a na vlasech jsem si ležel. Takže mě nemrzí když jsem to shodil. Ale když se někdy mrknu na Vlasy, ještě mě občas napadně jestli bych si na stará kolena neměl něco nechat narůst. Ale to ty militaristi a antihipíci nepochopěj ;-)

Profil Poslat e-mail  ICQ

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2010, 23:54 
Colonel
Colonel

No jo, Matrixi, to je ten věčnej problém kolem VN war a jsem Ti vděčnej, žes zmínil film "Vlasy" - ta souvislost už mě napadla včera, ale nechtěl jsem lízt do chlívku, kde se zas tak nevyznám - v tom filmu to je, dobově zachycený:
A/ buď jsi příznivec volnomyšlenkářskýho hippie streamu (a máš řepu do pasu) a vyhejbáš se, co můžeš, povolávacímu rozkazu ( a neznamená to, že jsi lump)
B/ nebo jsi konformní člověk a možná, že vstoupíš dobrovolně do armády (nebo tě tam ve finále stejně povolaj), a taky to neznamená, že jsi lump.
(- ale je pravděpodobný, že oba skončíte v igelitovým pytli.)
2 Vais:Já taky nejsem žádnej militarista a zarytej antihipík, ale: pokud si na něco hraju, dělám to důsledně ( i ty brejle, co dneska už maj 7. diopt., mám v US střihu, který je univerzální od WW2 do VN (minimálně). Když mám někde vystupovat jako US serviceman, oholím se a ostříhám - patří to k věci, ne?

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2010, 09:28 
Major
Major

Otázka je, kolikrát ročně má šanci v tom mundúru někam vyjet.

Další, tady jsou lidi schopný napsat "musíš tohle a nesmíš támhleto", přitom třeba nikdy s tím klukem na akci nepojedou.

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2010, 10:54 
Captain
Captain

Ono je to o tom, že pokud s ním nepojedu na akci tak mu nemůžu poradit co dělat :shocked: ????? To snad ne..Já bych spíš řekl, jestli je vůbec pravděpodobný, že ten FNG vůbec na nějakou akci pojede. Nechápu co tady řešíte. Jestli tam přijede super oháklej a spod helmy mu poleze mánička tak bude za blbce a je jedno jak super kluk to je. Tečka. A to už jsem vyrostl z toho posuzovat lidi podle výstroje. Prostě pokud chceš dělat jakoukoliv armádu 20. století tak k tomu patří vojenský sestřih...což vždy neznamená hůjah vylepanou lebku, ale vlasy mezi lopatkama asi nebudou úplně košer.. :mrgreen: S řepou se můžeš tak uplatnit v historickým šermu...
Hezky to kdysi napsal Mario..Tenhle koníček není jen o sbírání výstroje a zájmu o historii války, ale taky o určitém životním stylu a budování si dobového image..Není to přesná citace, ale je to výstižné dost...snad.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2010, 11:36 
Major
Major

Ono je to o tom, že tady mu třeba poradí, doporučí, nadiktují co musí a nesmí, ale ne už to nejdůležitější - jak se na nějakou akci dostane, až to všechno splní. Pravda je, že s krátkejma vlasama jeho šance se někam dostat poněkud stoupne. Možná.

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2010, 12:52 
Captain
Captain

To máš pravdu Matrixi, ale to je asi k zamyšlení pro ty co dělají ze svých akcí jedinečné události pouze pro VIP. Já ani nevím odkud Mr. Vais je, takže těžko spekulovat. Osobně nemám problém pozvat na naše akce kohokoliv kdo alespoň trochu splňuje zákl. požadavky. A ty se bohudík neskládají jen z vystrojenosti...

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2010, 13:15 
Major
Major

Mě šlo o to, že vy kluka poměrně ostře pošlete k holiči. On vás poslechne, ale po čase zjistí, že se vzdal vlasů celkem k prdu, že dál může jezdit leda tak s kámošema za město. A začne si říkat, proč vás vlastně poslechl.

Já když vyjedu, také se náležitě zkulturním, abych nepřitahoval mocpozornosti. Nechám se zastřihnout, přejedu vous do neznatelna a vyčistím si boty, protože se mi kdysi tatínek pošlkleboval, cože to jsem za vojáka, když mám špinavý boty. (I když na vojně jsem dokázal chodit s půlroku nekrémovanejma šedivejma botama a procházelo mi to :). )

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2010, 13:23 
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Na "moravských" akcích rozhodne otevrenost panuje, pokud mam dobre informace, nas velici je s Vaisem v dlouhodobem kontaktu, se snahou onu partu nasmerovat spravnym smerem - ovsem s vetsim ci mensim uspechem...a pokud ja vim, tak pozvanku na akci uz dostali...prilezitost tedy meli...ovsem jeji vyuziti z jejich strany je vec druha...

Takze klidek...selekci na košer X outlaw jednotky v ČR provozuje nekdo jiny...ne my ani SEALs z Brna...ani 4th ID...tedy zakladni jednotky moravskych akci ;-)

Tex, Sunny, Bratr a jini se myslim jen snazili poradit, ne nekoho jebat pro vlastni poteseni a hrani ega...to tu myslim tato sorta lidi nema zapotrebi...tak v cem je problem Matrixi?

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2010, 13:50 
Captain
Captain

Citace:
Mě šlo o to, že vy kluka poměrně ostře pošlete k holiči. On vás poslechne, ale po čase zjistí, že se vzdal vlasů celkem k prdu, že dál může jezdit leda tak s kámošema za město. A začne si říkat, proč vás vlastně poslechl.

Nikoho jsem nikam neposílal..ale i kdyby. Podle tvojí logiky by si chlapec mohl stěžovat i na to, že si koupil výstroj a já nevím co ještě. Proboha je to přece svobodný člověk a může si dělat co chce ;-) . Je jen na něm, jestli bude na akce jezdit a nebo ne. Samozřejmě, že s metlošských hárem bude za vola, ale i to je jeho volba.
Myslím, že tohle fórum je tu od toho, aby se člověk mohl poradit a pobavit o věcech, které by jinak musel složitě hledat a vyvaruje se tak omylů. Nikdo tu přece nikomu nic nenařizuje a nenakazuje. A další pozitivní věc je ta, že se lze domluvit i na akcích...To, že to tu nefunguje není chyba fóra, ale nás diskutujících. Viz. poslední kauza se sezónou, ale to tu nechci znova rozviřovat. Je pravda, že ve veřejné sekci asi chybí něco jako oznamka o akcích, kdy, kde a jak...

Profil Poslat e-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 52 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Smazat všechny cookies z fóra | Tým | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]