|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 24 led 2010, 15:37 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
Hornay: Fanys udelal preslap a omluvil se za nej. Nikdo tu podobny skupiny zakladat nechce...bavili sme se o trochu jinych vecech...proc mam porad dojem, ze nechapes meritum veci a hledas problem, kde neni. Nikdo si o tebe ani o kohokoli tobe blizkyho hubu neotiral. Ten, koho se to tykalo, je normalni, vzal to a dostal od autora omluvu. Co chces vic? Ja uz na to kaslu.... Je to zybtecna diskuse (nekteri bohuzel doposud nepochopili zakladni postulat diskuse, ktery tkvi v naslouchani a pochopeni nazoru druheho, ze)
...i proto je zbytecne do tohodle vlakna cokoli dal psat.
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 25 led 2010, 00:16 |
|
|
Colonel |
|
|
Přesun z érsoftu sem, tady můžete tlachat...
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Walker
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 08 úno 2010, 21:42 |
|
|
Staff Sergeant |
Registrován: 19 lis 2008, 16:29 Příspěvky: 65 Bydliště: Velitelství Bong Song
|
19.stoletiXD To uz mely ve tricetilete valce ne?XD
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 08 úno 2010, 22:13 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
Walker píše: 19.stoletiXD To uz mely ve tricetilete valce ne?XD tricetileta valka probehla v letech 1618-1648, tedy ve stoleti 17. Ve tricetilete valce nebojovaly zeny, plnily maximalne funkci markytanek...soudim podle tveho "mely" (shoda prisudku vyhradne k zenskemu rodu) ...chytraku
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 08 úno 2010, 23:11 |
|
|
Colonel |
|
Mario: Walker: už bychom snad mohli přestat s vysmíváním kluka, kterej ty stránky stvořil v (řekněme) mladický nerozvážnosti...Ano, zasmáli jsme se. Ale (jak praví dobový vtip) "dneska už je to stejně promlčený" - tak ho nechte bejt. Já před časem padnul ( díky tipu od Matrixe ) na stránky nějakýho nadějnýho blba, který neměl nic lepšího na práci, než seznámit širokou veřejnost se svými (jak jinak, než osobními a patřičně odbornými) názory na zbraně, mimo jiné US původu: 1. Thompson byl u něj blbej, protože se špatně nasazuje zásobník 2. Karabina M1 byla blbá, protože údajně mělo střelivo vyšší výkon (?) a odtud nepřesnost střelby (?) 3. Garand M1 je fajn puška, ale stejně je blbej, proti jiným má nevýhodu, že se nedá dobíjet jednotlivými náboji.... K tomu populární kachna o cinknutí enbloc clipu.... Ble,ble,ble... Už jste někdy slyšeli větší sbírku blbostí na tak malým prostoru? (Já už dlouho ne) Sám za sebe mluví fakt, že se (ne)jmenovaný borec na svých stránkách zvěčnil v US uniformě s SSI 2ndInfDiv našitou ca 5cm pod ramenním švem - inu: znalec!
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 09 úno 2010, 09:47 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Ano, obecně se dá říct, a případy zde uvedené to jen potvrzují, že na netu se občas dají najít skutečný perly. Ono je to nejspíš tím, že díky internetu a nemalé web designové gramotnosti, je dnes hodně joudů schopnejch stvořit vlastní webovky, kde uveřejňujou svý rozumy. Však i stránky některých tzv. reenactorů jsou občas docela krutý maso. Nemusí to bejt jen nějakej čenda z horní dolní, kterej si někde v levnejch knihách koupí leporelo se zbraněma a rozhodne se o nově získané vědomosti podělit s ostatními prosttřednictvím tohoto dozajista báječného komunikačního prostředku, jakým internet bezesporu je
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 28 čer 2010, 12:40 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
Nechce se mi zakládat nový téma dam to sem dneska sem si koupil časopis o Military Painballu, peijn bol nehraju ale byli k němu filmy zdarma co mi chyběj ve sbírce tak sem to risknul... Je tam úplně luxusní článek o Pejnbol akci ala vietnam a ty fotky k tomu , všem co chybý ve sbírce nějaký filmy tak to doporučuju:D
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
buddík
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 12 bře 2011, 22:52 |
|
|
Corporal |
|
vietnammarine píše: Ano, tak sme se podělili, zasmáli od plných plic apod....a užitek pro Namový forum? Asi tak stejný OT jako před pár dny/týdny"ralfího".
Předně uvedu, že dále uvedený text je myšlen obecně na "mazáky"tohoto fora:
Možná by to chtělo přestat tady dělat ramena a zamyslet se nad tim, jak ste ve 14ti/15ti vypadali vy, co ste věděli, měli, jak a s kym ste jezdili apod. Spousta dnešních supertruper Namařů se vsadim, že vypadala jak šmucky.
Já tak kdysi, když sem začínal, vypadal taky. Jen pro příklad, na první mojí "velkou" Nam akci sem vyjel s českym báglem vzor 50 nebo 60 (taková ta světlá srágora co na 20km vypadá jak SOG bágl) a Mariňáckou vestou ušitou z německý blůzy a v ní karton...hahaha. Akorát si nějak nepamatuju, že by se mi někdo smál nebo mi to dal sežrat. Naopak kluci ze 4.pěší mi poradili, kde jí sehnat. To bejvala motivace pro lidi a ne ty debilní žvásty co se tu vedou dneska.
Co si asi nováčci při čtení těch textů tady o Namařích můžou myslet? Že sme banda nafoukanejch čůráků? Nejspíš ano...alespoň to tak vypadá. S takovoudle taky můžem bejt poslední pořádná generace Namařů, a pak to tady dopadne jak ve Státech.
Já sice chápu, že se tu čas od času objevěj trubky a nikoho nebaví jejich komentáře číst. Ovšem co stíhám sledovat, tak ty se podaří celkem rychle usměrnit, a nebo se vypařej. Snažte se si nechat "erudovaný Blesk" komentáře pro sebe a radši si vychovávejte následovníky. Ono to mluviti (psáti) stříbro, mlčeti (nepsáti) zlato se dá velice dobře aplikovat i tady.
Klap, klap... Já s Namem začínám. Je mi 17 let, pár prvních věcí sem dostal od svejch dědů militaristů když mi bylo asi tak 13. Od tý doby se snažim sbírat věci dál a hromadit vědomosti. Napsal sem pár dotazů na různý fóra a velmi často sem se shledal s dost "odpálkujícíma" odpoveďma, danou informaci jsem se leckdy vůbec nedozvěděl a naopak mi bylo nepřímo řečeno že sem pako a měl bych na to na všechno radši vysrat. Připouštím že tyto moje dotazy byly leckdy velmi nešťastně formulovány, ale stejně jsem se rozhodl že tohle nemám za potřebí, rozhodl jsem se držet hubu a neměl jsem nejmenší chuť už žádat o pomoc. Teď je to po dlouhý době co někam píšu. Uvažoval jsem a moc jsem stál o to vyjet konečně na nějákou namovou akci, hodně o to stojim ale když čtu příspěvky zdějších namařů tak mám obavy z toho že budu za trpáka a blba...
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 12 bře 2011, 23:03 |
|
|
Captain |
|
|
Vítej na fóru..bát se nemusíš. Pokud něco hledáš tak to při projetí témat najdeš a pokud ne tak se ptej. Je tu dost lidí co ti rádi poradí..pokud to budou vědět
_________________ GMG 1 Tex Roberts
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 13 bře 2011, 10:48 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Právě. Chápu tvoje obavy, protože někdy jsou tu reakce trochu rychlejší a ostřejší, než by bylo záhodno. Zase na druhou stranu, žádnej učenej z nebe nespadl, tak proč se nezeptat. Kdo ví, poradí. Kdo ne, alespoň se taky přiučí
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Lap Daong
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 13 bře 2011, 20:37 |
|
|
Sergeant |
|
buddík píše: Já s Namem začínám. Je mi 17 let, pár prvních věcí sem dostal od svejch dědů militaristů když mi bylo asi tak 13. Od tý doby se snažim sbírat věci dál a hromadit vědomosti. Napsal sem pár dotazů na různý fóra a velmi často sem se shledal s dost "odpálkujícíma" odpoveďma, danou informaci jsem se leckdy vůbec nedozvěděl a naopak mi bylo nepřímo řečeno že sem pako a měl bych na to na všechno radši vysrat. Připouštím že tyto moje dotazy byly leckdy velmi nešťastně formulovány, ale stejně jsem se rozhodl že tohle nemám za potřebí, rozhodl jsem se držet hubu a neměl jsem nejmenší chuť už žádat o pomoc. Teď je to po dlouhý době co někam píšu. Uvažoval jsem a moc jsem stál o to vyjet konečně na nějákou namovou akci, hodně o to stojim ale když čtu příspěvky zdějších namařů tak mám obavy z toho že budu za trpáka a blba... To se neboj, na svojí první akci (nebyla to ani tak akce, spíš jen kopání základny, cca před rokem, v době kdy se polákům zabil prezident) vyjel s Vz.60 velkou polní, v českejch kanadách a vz.95 blůze kdyby byla hódně zima, z věcí co sou košér sem v tý době měl akorát tigerový kalhoty a na VC použitelnej černej vršek od monterek. taky se to zvládlo a časem všechno zlepšuje
_________________ FNG Lap Daong det A-204 B-20 Mike Force (MSF) Plei Ku & Kontum 67-69
|
|
Nahoru |
|
|
buddík
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 13 bře 2011, 21:21 |
|
|
Corporal |
|
A ok, nekoukal na tebe někdo blbě ? Já si právě řikal že bych vyrazil na akci až budu mít aspoň nějákej ten základ pořádnej, jenže to bych vyrazil, ani si netroufnu hádat kdy..
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 18 bře 2011, 18:45 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
Zalezi najakej typ akce by jsi rad vyrazil... Vyse zmineny pripad FNG s vystoji mixu vz. 60 a vz. 95 ceske provenience mozna nevyrazili z kopani zakladny, neb jsou to dalsi dve ruce k lopate... Nicmene musim rict, ze to tak všude benevolentni neni a nejspis by jsi se setkal s odmitavym postojem k zadosti o ucasti na akci.
Mam zato, Buddiku, ze tvuj pristup - nejprve si sehnat nejakej ten zaklad a pak jet teprv na akci je rozhodne lepsi nez to otocit a snazit se vyjet hned treba i v teplakach...tak by to nemelo fungovat, precejen nejsme teplakova liga...jde nam o neco jineho.
|
|
Nahoru |
|
|
Lap Daong
|
Předmět příspěvku: Re: Perly z webů Napsal: 19 bře 2011, 11:41 |
|
|
Sergeant |
|
souhlasím s tebou Mario, chtěl sem spíš poukázat na to, že se nemusí bát ( na jinou akci než kopání bych v takový šílený kombinaci nevyjel )
_________________ FNG Lap Daong det A-204 B-20 Mike Force (MSF) Plei Ku & Kontum 67-69
|
|
Nahoru |
|
|