|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Fox
|
Předmět příspěvku: NVA Napsal: 28 led 2010, 01:07 |
|
|
Private E-2 |
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 28 led 2010, 10:35 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
jeden němec co s náma jezdí na akce přijel asi dvakrát v NVA setu. nejsem si jist jestli se ho zbavoval páč potřeboval love... přiznal se ovšem že uniforma je poválečná.. tohle sou zatim jediný fotky co sem našel, v neděli budu doma tak můžu pohledat ostřejší a detailnější (tyhle fotky sou z našeho webu) můžu ti dát na něj kontakt jestli chceš pokecat o NVA cajkách.. anglicky umí http://5specialforces.wz.cz/image/6_08_walker_7_vel.jpghttp://5specialforces.wz.cz/image/6_08_walker_8_vel.jpgkdyby někdo tušil že ho fotil na akci tak to byl Walker VII ve dnech 6.-8.6. 2008 ještě na jednej akci byl v NVA hávu, tušim že to byla první takováhle akce vůbec ? Walker VI 11.-13.5. 2007
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Fox
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 28 led 2010, 11:55 |
|
|
Private E-2 |
|
Pokecal bych rád, ale moje angličtina není zrovna na moc konverzační úrovni. Ale detailnější fotografie určitě rád uvítám. Díky moc
|
|
Nahoru |
|
|
Kuncmen
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 29 led 2010, 16:19 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 04 čer 2008, 07:54 Příspěvky: 63 Bydliště: Kounitz ab Tschechische Schwemme
|
Zdar, docela dobrej obchůdek je http://www.goestores.com/home.aspx?Merc ... tcompanyn2 Mají tam defakto vše potřebné. Na našich akcích se v roli VC střídáme a hadry každý skládá podle možností. Nejlevnější varianta jsou dvoudílné montérky s ustřiženým límcem a obarvené načerno plus staré české vojenské krámy jako bágly, malé polní atd. Vietcong dělali profesionálně pouze pohrobci "stříbrných vlků" což byla grupa napůl z Prahy a napůl z Čáslavi. Tuším, že to byl 42.prapor NVA? ale kde je jim konec......
_________________ Co mne nazabije, to mne posílí jináč SP5 M60 gunner B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent" a ex 1AVN Bde
|
|
Nahoru |
|
|
Fox
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 29 led 2010, 16:24 |
|
|
Private E-2 |
|
To já bych se chtěl věnovat jenom VC/NVA a s nákupem jsem už i začal. (zatim pyžamo a bandalír) Tak nějak jsem koukal jak tady je ježdění za Vietcong vyřešený a to střídáte vždycky jednu akci US a jednu VC nebo to máte nějak dané? Jinak za odkaz děkuju, určitě ho prohlídnu.
|
|
Nahoru |
|
|
Kuncmen
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 29 led 2010, 16:44 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 04 čer 2008, 07:54 Příspěvky: 63 Bydliště: Kounitz ab Tschechische Schwemme
|
Na začátku roku se udělá plán termínů akcí a domluví se, která jednotka kdy bude pořádat. Jednotka která pořádá akci jede z 99,9% za VC. Může si podle toho, jaký scénář vymyslí přizvat další jednotky ke spolupráci. Zbytek jednotek jede za US stranu. Tím se vlastně jednotky v rámci sezony protočí jak v roli VC, tak za US. To, že chceš dělat VC je rozhodně chvályhodné Asi jediný problém je ten, že pokud nejsi u nikoho odsud z fóra v jednotce, tak se o akcích nedozvíš. Nicméně pokud máš opravdu zájem se tomu věnovat a jako Vietkong hrát hlavně divadýlko, protože na našich akcích opravdu nejde až tak moc o ultraturbostřílení (myšleno vymlátit za sobotu 2500 kulí a neděli strávit tvorbou zářezů za fragy do pažby vytuněného kalacha), tak se určitě najde cesta jak tě pozvat. Mě osobně taky baví dělat Vékáčko , páč se u toho člověk vyblbne pomalu víc, než jako US pěšák. Sežeň si, pokud už nemáš, od Ospreye knížku o VC (mám dokonce pocit, že je v češtině), je dobrá a hlavně není drahá. Jako vodítko určitě poslouží. Podívej se třeba na http://www.youtube.com/watch?v=Vgp93aFvxXY&feature=fvw To je pro představu o nás asi nejlepší
_________________ Co mne nazabije, to mne posílí jináč SP5 M60 gunner B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent" a ex 1AVN Bde
|
|
Nahoru |
|
|
Fox
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 29 led 2010, 17:06 |
|
|
Private E-2 |
|
Jestli myslíš knížku "Bojovníci Vietkongu, tak tu už jsem pořídil a je tam toho dost, ale rozhodně víc potvrzenejch zdrojů rovná se větší jistota. Zrovna ten styl, kdy člověk za víkend pošle 2500 kulí taky nemusim. Jinak to video je moc pěkný a už jsem ho právě viděl dřív. Líbí se mi, že jsou tam VC i v roli civilstů a ta vesnice je naprosto úžasná.
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 02 úno 2010, 11:58 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Pravdu díš, bratře Kunce. Ono to má ale taky jednu další věc. Vzhledem k tomu, jak má většina lidí poskládanou výstroj a tomu, jak jsou v propozicích datované akce, by to chtělo spíše převahu NVA, než VC. Jak jistě všichni ví a není to třeba připomínat, VC jako bojová síla v černejch pyžamech, byl de fakto vyhlazen během ofenzivy Tet v lednu/únoru 1968. Potom už dominovala operacím proti USA a jejich spojencům NVA, i když rozhodně netvrdím, že by bojovala jenom ona. Proto velmi silně uvažujeme o přechodu, v rámci OPFOR, na NVA, jako celá jednotka. Aby to prostě nějak vypadalo.
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 02 úno 2010, 18:52 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
Fox: soráč za zpoždění, já zapoměl no tak s nim ještě můžeš šprechtit nénecky Příloha:
Resize of Dosky Juni 2008 003.jpg [ 205.61 KiB | Zobrazeno 12275 krát ]
koukám ale že to zas tak světoborný nejni, uniforma, klobouček, ty jejich zelený botky a náprsenka na kalacha
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 08 úno 2010, 16:05 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
zajicmikeforce píše: Fox: soráč za zpoždění, já zapoměl no tak s nim ještě můžeš šprechtit nénecky Příloha: Resize of Dosky Juni 2008 003.jpg koukám ale že to zas tak světoborný nejni, uniforma, klobouček, ty jejich zelený botky a náprsenka na kalacha To máš pravdu. Evidentně jen taková ta nejnutnější nouze a dál nic. Žádnej batoh, sumky na granáty a vůbec ty nejroztodivnější věci, co s sebou chlapci nosili. Třeba dobře by na fotkách vypadal ten vak na rejži.
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Mr.Freeman
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 05 bře 2010, 15:16 |
|
|
Private First Class |
|
|
Nahoru |
|
|
Fox
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 08 dub 2010, 17:29 |
|
|
Private E-2 |
|
Dovolím si po dlouhé době trochu oživit diskuzi a dám sem fotky současnýho stavu. http://s766.photobucket.com/albums/xx30 ... 32/NVA-VC/Kdyby měl někdo nějaké připomínky nebo tak něco, tak určitě uvítám každou radu jak něco zlepšit případně vymyslet jinak. (omluvte můj dlouhej sestřih a neoholenou hubu) Je to zatim takový základ a je na tom ještě potřeba spoustu detailů doladit, ale všechno má svůj čas. Jinak nepřebývá někomu z Vás doma NVA polní láhev?
|
|
Nahoru |
|
|
Greedy
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 08 dub 2010, 18:03 |
|
|
Master Sergeant |
Registrován: 09 črc 2008, 16:04 Příspěvky: 99 Bydliště: Jižní Čechy
|
Taky palec nahoru... opravdu pěkné...
_________________ SGT Stanley Greedy AATTV det A-204 B-20 MSF
|
|
Nahoru |
|
|
Fox
|
Předmět příspěvku: Re: NVA Napsal: 08 dub 2010, 18:08 |
|
|
Private E-2 |
|
No já bydlím kousek od Pardubic. Jinak co se týče akcí, tak bych se určitě rád vyskytnul jak jen to bude možné. Jsem v kontaktu s vietnammarinem a vypadá to, že bych už brzy snad mohl vyjet. Ale jak říkám ještě to chce dolazovat, potřebuju láhev, botky, jídelní hůlky, chtěl bych sehnat ještě bandalír na rýži a spoustu srandiček kolem. Jsem prostě hračička a když už, tak to musí nějak vypadat.
|
|
Nahoru |
|
|