|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 15 led 2010, 15:01 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
matador píše: jenomze patrola prokletyh to je kameraman v akci a ohledne tlumitek moc toho nevimtak pardon kdyz nekdo skusenejsi vi ze tam byli Už tě prosím nech toho, chtěl jsem se zdržet inzultačních vzkazů, ale ještě jednou prosím tebe a tobě podobné - nechte toho ...... nejdřív si to tu přečtěte a pak pište DĚKUJU MOC.
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|
vietnammarine
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 15 led 2010, 16:32 |
|
|
First Lieutenant |
|
Registrován: 03 dub 2008, 19:02 Příspěvky: 365 Bydliště: Bars and whorehouses all around the DMZ
|
V Namu byly i tlumítka "doby modernové" - černá guma kolem dokola hrany. Až se dostanu domu tak to zkusim vyfotit/naskenovat jestli budu mít čim.
Ohledně níže uvedených "tlumítek": - hadička: mám pocit, bratr mě kdyžtak opraví:) , je pro jedince alergický na ten kov, aby jim řetízek nerozdíral krk - pouzdra: taktéž řešily problém alergií, na léky apod.
_________________ Sgt Martin "Hootch" Bouda 3d Force Reconnaissance Company 1966 - 1970 USMC Force Reconnaissance Units 1942 - 1995
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 15 led 2010, 17:02 |
|
|
Colonel |
|
Vietnammarine: velmi správně!Sto bodů! Já mám nejasnej pocit, že tyhle průhledný tlumítka jsou podstatně staršího data než VN...už WW2? Nejsem si jistej, zrovna tímhle jsem se nikdy nezabýval, protože tyhle "kondomy" vypadaj dost hnusně a jsou nepříjemný na nošení (míval jsem je, ale pustil dál) Bratr Andy
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 15 led 2010, 18:08 |
|
|
|
Registrován: 14 pro 2008, 00:48 Příspěvky: 265 Bydliště: Radnice, D.C.
|
Ten neprůhlednej pár tlumítek (na fotce napravo) z gumy tělový barvy je pro jedince s vadou zraku - na tom návleku jsou řádky s označením, kam se zaznamenávaly údaje o oční vadě a korektivních pomůckách. Bohužel nevím, jestli se nosil jenom jeden, anebo pár, a jakym způsobem se tam údaje zapisovaly.
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 17 led 2010, 13:34 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
zde prikladam fotku borca od USSF (rok je myslim 69 - podrobnejsi info k fotce nemam bohuzel uvedeny), kde jsou videt "modernovy" tlumitka, tedy cerny gumovy lem.
Přílohy: |
znamky-chranic.jpg [ 27.55 KiB | Zobrazeno 7904 krát ]
|
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
Vik
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 20 led 2010, 15:41 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
...tak to vidíš. Měl jsem ty průhledný tlumítka zakořeněný jako "nam" a oni jsou pro alergiky. Teď už budu vědět. Dík. Zajímalo by mě, jak je to s těma tlumítkama pro "slepce". Ty údaje se zaznamenávaly na ten futrálek? Čím? Přijde mi to nějaký nelogický.
_________________ cpl. Victor "Vik" Plas 17th AB / 194th GIR "D" Company
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 25 led 2010, 00:12 |
|
|
|
|
Jo, to já bych taky rád věděl čim - jestli barvou, rytim, vysekávánim...?
Ale ať už ti to připadá jakkoliv nelogický, je to prostě fakt - na obou stranách jsou řádky s popiskama, ze kterejch je poměrně jasně patrný, oč se jedná. Text a řádky na návleku jsou následující (tečky ignorujte, jsou tam kvůli tomu, že fórum neumí zachovávat formátování textu):
1. strana:
RxDATE___________ R________________ L________________ ADD____Seg Ht____
2. strana:
PD_____ /_________ TEMPLE___________ DBL____E/S_______ CONTACT LENS ___ __ . . . . . . . . . . . . .yes no
Když budete hodně moc hodný, tak nafotím/oskenuju.
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 25 led 2010, 01:23 |
|
|
Colonel |
|
|
Všichni jsme tu hodní Jinak, dle specifikace, se zápis měl provádět větším tlakem na standardní vládní kuličkové pero a nechat 10 minut zaschnout. Poté to mělo vydržet minutové umytí mýdlem. Tento kryt známek je také jediným, vládou schváleným, typem tlumítek a ne jen pro brejlouny. BTW nejen průhledný ale i "ty modernový" byly používány už od WWII.
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 25 led 2010, 01:28 |
|
|
|
|
Arnie: Skvělé, díky. Neměl bys k nim ještě nějaké další info? Případně i přes PM?
Zajímá mě především to, jestli se nosil pár nebo sólo (předpokládám, že pár), jaké údaje se tam zapisovaly a v jaké podobě (formátu). Sám jsem slepota sama a rád bych si je vyplnil jak se patří.
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 25 led 2010, 01:33 |
|
|
Colonel |
|
|
Taky bych řekl, že by se používaly v páru, ale určené jsou jen pro jednu známku. Rád bych pomohl, ale označené jsem je nikdy neviděl, možná pomůže pan Google. Mám jen pár bodů ze specifikace, ... můžu sem plácnout. Tady je pár informací ze specifikace, bohužel co tam napsat, bude asi věc jiného zdroje www.dogtagsrus.com
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
bighead
|
Předmět příspěvku: Re: Dog Tags (úprava proti cinkání / známka v botě) Napsal: 14 zář 2010, 22:22 |
|
|
Corporal |
|
V tý nový knize jak zmiňuju v sekci nové knihy(Pěšákem ve Vietnamu) je fotka s ID tagem na levé botě..
|
|
Nahoru |
|
|