|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 14 říj 2009, 17:24 |
|
|
Colonel |
|
xxx
_________________ F.U.
Naposledy upravil Bratr dne 25 lis 2012, 19:40, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 14 říj 2009, 20:57 |
|
|
Colonel |
|
|
Bratr píše: Varování - pokud si chcete koupit "Americká pěchota ve VN" od G.Rottmana, vydanou C-press, připravte se na neuvěřitelný překlad: "váček na střelivo" místo sumky, "jídelní souprava" místo polní láhve a podobné perly. Ale nenechte se odradit: pokud se dokážete prokousat občas nepřehledným textem, je to poučný. Dost mě překvapilo, že v anotaci je uveden dokonce nějaký "odborný korektor" - toho chlapa bych chtěl potkat.
Bratr U románu se to dá přehlédnout, bohužel u publikací toho typu je to ostuda. Zřejmě "odborný korektor" s modrou knížkou
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 15 říj 2009, 08:00 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
ad překlad pěchoty: buďme jen rádi, že korekturu nedělal Vizingr - bo jak se ten člověk jmenuje - a nepřekládala to ženská. Tahle vražedná kombinace potkala osprey překlad americký voják v Bagdádu 2003-2004 a je to masakr! prostě s těma korektorama je to problém - vydavatelství patrně nerozlišují problematiku vojenských dějin na jednotlivá odvětví a období a tak zřejmě při překladu knihy taktice vzdušných bojů v době šestidenní války klidně osloví blázna přes napoleoniku a zase v případě knihy o mundůrech z 18. století třeba nadšenýho obrněnkáře. tak se m ito tedy jeví. V případě pěchoty v Namu mi to přišlo, že ten člověk k tomu jakýs takýs vztah má a o čemsi i ví - patrně se rýpe v bojích 2. války, ale výstroji a taktice tomu zas tak moc nehoví.
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 17 říj 2009, 04:48 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
|
Registrován: 14 pro 2008, 00:48 Příspěvky: 265 Bydliště: Radnice, D.C.
|
Vskutku, společné úsilí paní překladatelky Silvie Fidrové a pana korektora Lukáše Visingra (jinak též autora zasvěcených článků pro časopis ATM a samozvaného odborníka na gruppensex, telekinezi a vše zelené) přineslo své ďábelské ovoce a bude jistě ještě dlouho sloužit za etalon, jímž se budou poměřovat mnohé další překladatelské počiny. Vydavatelství Computer Press totiž zřejmě žije v domnění, že zájemci o Ospreye jsou buď natolik zkušení, že zvládnou vydedukovat, co je ztraceno v překladu, anebo natolik pitomí, že to stejně kupujou jen kvůli obrázkům. Paní překladatelka není zcela zběhlá v syntaxi českého jazyka, natož pak v používané terminologii, pan korektor je nadán nebezpečnou kombinací nevelkých znalostí a oslňující sebejistoty (k jeho cti však nutno přičíst alespoň to, že dobrou polovinu korektur beztak redakce ignoruje) a panu odpovědnému redaktorovi je bohužel úplně jedno, co za paskvil z toho vyleze, hlavně když se stihne uzávěrka. C-Press má v současné době na Ospreyích i nového korektora, kvalita mírně stoupá, ale nečekejte nic oslnivého, neboť ne ke všem připomínkám korektora je ve finále přihlédnuto, a například popisky fotografií se s jakýmsi perverzním záměrem na jeho stůl nedodávají vůbec. Těšme se proto vespolek na další netušené novotvary a odhalování překvapivých významů dosud fádně šedých termínů, jako jsou "tyčinky K" a další libůstky. Jako doklad skvostných blábolů v Bagdádu přikládám krátkou ukázku, přesně a do písmene opsanou z knížky: Citace: Kapitán pózující na oblíbeném místě pro fotografování, irácký památník s překříženými meči, má na sobě neprůstřelnou vestu PASGT s odnímatelným tříčtvrtečním límcem, otočnými nárameníky, dvěma předními kapsami, dvěma závěsy pro granáty a nášivkami pro pažbu pušky na předních částech oblasti ramen. Dále má závěsy typu ALICE a popruh pro pistoli M67.
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
Naposledy upravil Tank Hill dne 06 lis 2009, 04:09, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 05 lis 2009, 09:21 |
|
|
Colonel |
|
|
Narazil jsem ve zlevněných knihách na knížku Váleční psi, která se cca 50% zabývá čiností psů a psovodů ve Vietnamu. Docela zajímavá knížka pro ty, kteří se zajímají o tento druh netypických jednotek. Příloha:
lemish_valecni_psi_s.JPG [ 4.35 KiB | Zobrazeno 11376 krát ]
Váleční psi – Lemish, M.G. - Naše vojsko První úplná historie vojenských psů, nejlepších přátel vojáka. Udivující příběh vojenských pracovních psů… vzácné a pozoruhodné fotografie… „Kniha Váleční psi vypráví fascinující, ale zároveň hořký příběh o našich neopěvovaných zvířecích hrdinech. Je to dojemný projev úcty padesáti tisícům psích vojáků, kteří sloužili naší zemi, a často za to zaplatili vlastními životy.“„Lemishovi se podařilo objevit fascinující kus historie, mnohé z toho je vyneseno na světlo vůbec poprvé.“
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 05 lis 2009, 13:33 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Arnie píše: Narazil jsem ve zlevněných knihách na knížku Váleční psi, která se cca 50% zabývá čiností psů a psovodů ve Vietnamu. Docela zajímavá knížka pro ty, kteří se zajímají o tento druh netypických jednotek. Příloha: lemish_valecni_psi_s.JPG Váleční psi – Lemish, M.G. - Naše vojsko První úplná historie vojenských psů, nejlepších přátel vojáka. Udivující příběh vojenských pracovních psů… vzácné a pozoruhodné fotografie… „Kniha Váleční psi vypráví fascinující, ale zároveň hořký příběh o našich neopěvovaných zvířecích hrdinech. Je to dojemný projev úcty padesáti tisícům psích vojáků, kteří sloužili naší zemi, a často za to zaplatili vlastními životy.“„Lemishovi se podařilo objevit fascinující kus historie, mnohé z toho je vyneseno na světlo vůbec poprvé.“ Arnie, myslíš Levné knihy KMA? Nebo jak se to jmenuje? A cena, pls? Díky za info
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 05 lis 2009, 14:15 |
|
|
Colonel |
|
|
Ee tak to jsi mě dostal. Myslim takový ty krámky se zlevněnejma knihama a cdčkama atd. Konkrétně jsem byl v Jindřišský. Cena je -50% tj. 129 kaček
|
|
Nahoru |
|
|
Queek
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 21 pro 2009, 00:02 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Tak jsme odčetl knihu Výlečný reportér od Patricka Chavuela. Můžu vřele doporučit. Ten člověk si získal můj upřímný obdiv. Bohužel z Vietnamu a Kambodže tam jsou jen dvě kapitoly ale i tak super kniha kterou jsem prectl jednim dechem.
_________________ 3MDRG 65-67 RT Montana CCC 69-71 Marine is a magic creature, you can lock him out of your home, but not out of your heart. You can take him out off your mailing list, but not off your mind.
|
|
Nahoru |
|
|
Parker
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 24 led 2010, 14:21 |
|
|
Sergeant |
|
Je to troško mimo tohle témata, ale potřeboval bych si sehnat knihu Studená válka od Vladimíra Nálevky, problém je v tom, že všude je vyprodaná a dotisk je v nedohlednu ... nevíte někdo, kde jí sehnat?
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 24 led 2010, 15:43 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
Urcene knihovny (vetsinou zemske) maji ze zakona o neperiodickem tisku povinnost mit ve vyberu od kazdeho titulu, co tu byl kdy vydan, minimalne 2 vytisky. Nakladatelstvi jim je musi bezplatne poskytnout. Takze pokud mate v Liberci zarizeni tohoto typu, tak tam by urcite sla vypujcit...
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
Martin Langer
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 24 led 2010, 16:44 |
|
|
Master Sergeant |
Registrován: 07 dub 2008, 00:02 Příspěvky: 105 Bydliště: Khu Khel Na, provincie Op Ava
|
Nebo také lze podat oficiální žádanku na onen konkrétní titul, za poplatek 50,- myslím, ti ho dopraví do tvé domovské knihovny...však se zeptej v knihovně ve které jsi vedený
_________________ PFC Martin /JW/ Langer Co. O (Ranger) 75th Inf. 3rd Bde. 82nd Abn. (currently inactive)
|
|
Nahoru |
|
|
Kuncmen
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 12 bře 2010, 09:27 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 04 čer 2008, 07:54 Příspěvky: 63 Bydliště: Kounitz ab Tschechische Schwemme
|
Přátelé potištěných stran, Vaší ctěné pozornosti by neměly ujít následující dva tituly: Bojovali a umírali v Indočíně, autor Ladislav Kudrna, vydalo Naše Vojsko. Je to kníha o českých vojclech ve službách Cizinecké legie za války ve Vietnamu. Knihu jsem měl v ruce a vypadá veelmi čtitelně (nekoupil jsem ji jen proto, že jsem si byl vyzvednout objednané knihy o našem letectvu za 1200.- a dalších 340.- by mne zruinovalo) . Druhý titul, který mi díky tomu unikl, je Weather Underground, napsal Jacobs Ron, vydal Kontingent Press, cena 134.- peněz. Kniha je o protiválečném hnutí v USA na konci války ve Vietnamu a následném přerodu členů organizace SDS - Students for Democratic Society v teroristickou organizaci bojující proti své vlastní zemi. Zde uvedené ceny knih vycházejí z cenovek knihkupectví Luxor na Václaváku, kde obě knihy mají.
_________________ Co mne nazabije, to mne posílí jináč SP5 M60 gunner B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent" a ex 1AVN Bde
|
|
Nahoru |
|
|
Ploutev
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 21 bře 2010, 13:28 |
|
|
First Lieutenant |
|
bohužel ta knížka je silně mldlá. vyhozený peníze .......
ploutev
_________________ Ploutev Sat Soc An Puc a puc a Ho Chi Minh
|
|
Nahoru |
|
|