|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Jocy
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 00:03 |
|
|
Private First Class |
Registrován: 11 říj 2009, 10:59 Příspěvky: 15 Bydliště: Na Valachoch
|
_________________ ŽIJEM JENOM JEDNOU
|
|
Nahoru |
|
|
Newman
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 00:07 |
|
|
Master Sergeant |
Registrován: 21 črc 2008, 19:21 Příspěvky: 91 Bydliště: Milovice
|
jocy: tohle sme resili ta kombinace M56 a 37 vystroje na zacatku valky byla normal zalezitost
_________________ MSF
|
|
Nahoru |
|
|
Newman
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 00:13 |
|
|
Master Sergeant |
|
Greedy: fotku s webbingem 58 jsem ti jednu ukazoval ale to byl anglican na borneu Ja jsme ti ukazoval tudle fotku + popisek Bakenu, Sarawak, North Borneo Territories, December 1962 Rifleman Terry Fraser of 1st Green jackets. He wears the GJ riflegreen beret and silver crowned, wreathed Maltese Cross badge, OG shirt, OG trousers bloused over jungle boots, and the recently issued 58 Ptn web equipment.
_________________ MSF
Naposledy upravil Newman dne 31 pro 2009, 00:30, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 00:24 |
|
|
Colonel |
|
Doporučuji publikaci Osprey Elite "Vietnam ANZACs" od Kevina Lylese, na Amazonu stojí asi tak 15.- usd. Tam je to všechno přehledně zpracováno. Jinak -prakticky celou tuhle výstroj vlastním a nebyl bych proti se někdy zůčastnit - někdo?
Zdravím
Bratr
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Newman
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 00:33 |
|
|
Master Sergeant |
|
Bratr: Tak proc se nepochlubis?
_________________ MSF
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 00:39 |
|
|
Colonel |
|
Za prvé: nemám ve zvyku se chlubit. Za druhé: můj strožitnej PC, kdykoli se pokusím resizovat fotku aby se vešla na forum a pokusím se ji odeslat, restartuje,mrcha! Asi potíž s grafickou kartou.
Jestli Tě to, Skally, zajímá, nafotím a pošlu soukromě(nezmenšený), ale na forum mi to prostě nejde, sorry. (Viz historii nedávnou, kdy za mě musel na forum dávat fotky helem Mario-Lrrp)
Zdravim
Bratr
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Jocy
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 01:31 |
|
|
Private First Class |
|
skally píše: jocy: tohle sme resili ta kombinace M56 a 37 vystroje na zacatku valky byla normal zalezitost Ano,ale řešil se M58,že se standartně nepoužíval a M44 byla rarita. Nevím jestli byla M44 vyvinuta pro asii,ale podle toho co jsem se dočetl tak,byla málo používaná a převážně se používaly sumky,kvuli adaptabilite s M56 (nemusely se přešívat)
|
|
Nahoru |
|
|
Newman
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 01:33 |
|
|
Master Sergeant |
|
j M58 jsme rikal ze nee nejsou o tom zadne fotky prakticky nic. Co se tyce 44 tak taky moc neni videt. Rikam ja to beru hlavne podle toho co bylo videt vic nez rare veci
_________________ MSF
|
|
Nahoru |
|
|
Jocy
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 01:34 |
|
|
Private First Class |
|
Bratr píše: Za prvé: nemám ve zvyku se chlubit. Za druhé: můj strožitnej PC, kdykoli se pokusím resizovat fotku aby se vešla na forum a pokusím se ji odeslat, restartuje,mrcha! Asi potíž s grafickou kartou.
Jestli Tě to, Skally, zajímá, nafotím a pošlu soukromě(nezmenšený), ale na forum mi to prostě nejde, sorry. (Viz historii nedávnou, kdy za mě musel na forum dávat fotky helem Mario-Lrrp)
Zdravim
Bratr mohl bych taky poprosit o fotky?
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 01:45 |
|
|
Colonel |
|
Ale jo, jistě,....jenže jak jsem seběhl do skladu a zkusil fotit, oznámil mi můj comp.photo/video že je "karta zamknutá", tak se s tím budu muset kapku poporat (kupodivu nereaguje na školení typu: "sonofabich, I´m gonna show you what´s that´s worth) - že bych použil water-boarding? Hele - jak to dám dohromady, objevím se, O.K.? Pamatuju, nezapomínám! Bratr
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
digger
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 13:48 |
|
|
Corporal |
|
|
Zdravím, tak já opravdu neviděl nikdy žádnou fotku,kde by bylo vidět (byť jen v dohadech) cokoli z Patt.58. Zato ale musím nesouhlasit,že by Patt.44 byl vidět málo. Na každé druhé fotce(ať jde o RAR či SASR) je vidět něco z Patt.44. Ono je totiž naopak rare vidět u někoho pouze 1 vzor řemení,skoro všichni to nosili kombinované,a nejvíc SASR,nad jejich kombinacemi zůstává občas rozum stát Ale přece jen je na fotkách SASR občas vidět 1 sumka z patt.58,a to dvojsumka na krátké zásobníky do M-16.
_________________ SSGT Jeremy Graves , 9th Platoon, Detachment Alfa, SEAL Team Two
|
|
Nahoru |
|
|
Newman
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 14:12 |
|
|
Master Sergeant |
|
digger: Spis se tedka jedna o RAR nez SASR ale je fakt ze co jsem se vcera koukal tak jsem toho taky neco zahledl
_________________ MSF
|
|
Nahoru |
|
|
zswolf
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 31 pro 2009, 20:16 |
|
|
Corporal |
|
|
Jasmine, dotala se mi do ruky knížka Post war jungle webbing a tam o těch SAS sumkách na zásobníky, Escape pouch a avometr uvadějí návaznost spíš na P44, protože to u jednotek bylo dřív než cokoliv z P58. Stejně tak je matroš, ze kterého jsou vyrobené, podobnější P44 (je to on).
_________________ SPECIAL AIR SERVICE REGIMENT
|
|
Nahoru |
|
|
Jocy
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 28 led 2010, 03:22 |
|
|
Private First Class |
|
Tak jsem trochu lovil a hledal.V Osprey Osprey - Men At Arms 108 - British Infantry Equipments 1908- 2000 je přímo napsáno,že 44 byla přímo vyvinuta pro dálný východ (jak bylo o několik příspěvku dřív).Po válce byli jedinými uživateli paragani (což mi nějak nejde do hlavy) a 44 používali až do přestrojení na M58. Britská armáda a armády britského společenství 44 používaly v Korei,Malaysii,.... Ale v ANZAC in vietnam jsem našel zmínku o tom,že se 44 v australii vubec nevyraběla. Každopádně se mi podařilo sehnat origo australské sumky M56 a ted to kombinuji s M37 sumkami a batohem.
|
|
Nahoru |
|
|
Jocy
|
Předmět příspěvku: Re: Australané ve vietnamu Napsal: 28 led 2010, 03:25 |
|
|
Private First Class |
|
digger píše: Zdravím, tak já opravdu neviděl nikdy žádnou fotku,kde by bylo vidět (byť jen v dohadech) cokoli z Patt.58. Zato ale musím nesouhlasit,že by Patt.44 byl vidět málo. Na každé druhé fotce(ať jde o RAR či SASR) je vidět něco z Patt.44. Ono je totiž naopak rare vidět u někoho pouze 1 vzor řemení,skoro všichni to nosili kombinované,a nejvíc SASR,nad jejich kombinacemi zůstává občas rozum stát Ale přece jen je na fotkách SASR občas vidět 1 sumka z patt.58,a to dvojsumka na krátké zásobníky do M-16. kolikrát mám pocit,že diggers jsou jak socky,ale jsou mazec uznávaní
|
|
Nahoru |
|
|