|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 04 srp 2009, 00:22 |
|
|
Colonel |
|
Milý Punji, jistěže chybějící jmenovka je vlastně proti předpisům, česky by se řeklo, že je to "ústrojní nekázeň", ale vyčítej to lidem, který nevěděli dne ani hodiny ( a ve VN ani minuty), kdy je zabijou. Chybějící jmenovka je přitom dost častý úkaz: tam, kde nebyla posádková prádelna nebo místní pradleny, jako v CIDG táborech, kde se o tyhle služby staraly rodiny CIDGů, bydlící poblíž, byla docela potíž s čistotou - při teplotě kolem 30 stupňů Celsia a relativní vlhkosti přes 80%...prostě každej chlap po pár dnech smrděl. Tam, kde nebyla k dispozici prádelna, se to řešilo po vojensku: jednou za 14 dní vrtulník přivezl balíky vypraných uniforem, maníci se svlíkli a špinavý uniformy odeslali k vyprání. Nikde nebylo zaručeno, že se každému vrátí jeho kus,(mohl si gratulovat, že není malej) proto běžná praxe byla odpárat jmenovku a ani ji nepřišívat, na těch pár tejdnů to nestálo za to. Pokud velící důstojník nebyl trotl, nebazíroval na tom a pro případ výskytu "high brass" (inspekce vyšších důstojníků) se jména a vůbec chybějící nášivky domalovaly fixem.(Ti šťastnější si uchovali jednu soupravu relativně čistých utilities jako rezervu.)
Zdravím
Bratr
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
..Punji..
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 04 srp 2009, 10:50 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
hmm tak ma to logiku vdaka za objasnenie bratr
_________________ Sgt.Martin Morgan B Co, 2/7 CAV 1st.Cavalry Division VIETNAM 1965-66
|
|
Nahoru |
|
|
Orm
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 16 lis 2009, 16:13 |
|
|
Private First Class |
|
nosila Cavalry Střepinoví vesty ?? podařilo se mi vygooglit totiž fotku kde má týpek na sobě střepinovku,a na rukávu nášivku cavalérie ...podle toho co sem si přeložil u tý fotky by to mělo bejt z konce války,ale tak možná že to byla nějaká spatlanina....pokusim se tu fotku najít a dopravit sem zatim mě prosim uveďte na pravou míru pravdy jestli to bylo možné dík
_________________ My gun is my god and full magazine is my religion
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 16 lis 2009, 17:48 |
|
|
Major |
|
|
Si piš,že vesty nosili.Jak M-1952,tak i M-1969 a nejenom na konci války.V knížkách je fotek dost,jen to chce někdy odejít od monitoru a podívat se i do nějaké literatury.Pro nás to byl kdysi jediný zdroj informací,von ten internet totiž nebyl!
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
Orm
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 16 lis 2009, 17:52 |
|
|
Private First Class |
|
to já právě nevěděl...vetšinu fotek právě co mam jak z některejch knížek tak i z netu mam vojáky bez vest,tak sem si myslel že je nenosily...díky moc
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 16 lis 2009, 18:33 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
hans lauper píše: Si piš,že vesty nosili.Jak M-1952,tak i M-1969 a nejenom na konci války.V knížkách je fotek dost,jen to chce někdy odejít od monitoru a podívat se i do nějaké literatury.Pro nás to byl kdysi jediný zdroj informací,von ten internet totiž nebyl! Fakt nebyli výjimky přiznam se moc se mi do vesty nechce cena, kvalita, váha, nejsou moc příznivé
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 16 lis 2009, 18:40 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
Ne nebyly, nosili je uplne vsichni bez vyjimek!!! Musis si ji koupit bezpodminecne, akorad velikost bude krapet problemecek... Ze je to tezky....na to ser! Ty to urcite uneses Odpoved na tuto otazku se nachazi v bezne dostupne a uz nekolikrate citovane a zminovane literature, kterou nebudu znova vypisovat.
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
Orm
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 16 lis 2009, 18:58 |
|
|
Private First Class |
|
já sem si sehnal střepinovku ve velikosti L...to si myslim že by mi mohlo bejt dobře
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 16 lis 2009, 19:07 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
mario-lrrp píše: Ne nebyly, nosili je uplne vsichni bez vyjimek!!! Musis si ji koupit bezpodminecne, akorad velikost bude krapet problemecek... Ze je to tezky....na to ser! Ty to urcite uneses Odpoved na tuto otazku se nachazi v bezne dostupne a uz nekolikrate citovane a zminovane literature, kterou nebudu znova vypisovat. Mam akorát ten českej Osprey a tam jsem právě nic o vestě nenašel...
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 16 lis 2009, 19:15 |
|
|
Second Lieutenant |
|
|
hans lauper píše: Mckoy:trochu málo ne?Na to,že to děláš. Vono moc jinejch knížek o výstroji neni v češtině(anglicky neumim) Jsem doufam že kavalérie měla nějakou výsadu a vono nic no...
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 16 lis 2009, 19:21 |
|
|
Major |
|
|
Mckoy:Hele já jsem mariňák a znám i výstroj 1CAV.Je trochu smutné dělat nějakou jednotku a neznat její základní výstroj.Ale neber to osobně,píšu to všeobecně.Hlavně pro ty mladé,co se tu nějak rojí!
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Cavalry 65-67 Napsal: 18 lis 2009, 11:00 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
mňó používání vest u pěchoty je téma samo pro sebe (se dívím, že jsme ho ještě nekutili) a nelze ho generalizovat. ovšem tendle chlívek se věnuje 1st Cav Div. v letech 65-66 a to si troufnu říct, že do počátku roku 66 se vesty u divizní pěchoty užívaly minimálně. standardně je tahaly jen posádky mixérů či snad ještě kanonýři a ženisti.
no ale k letům pozdějším se dá říci, že poté se co AIRCAV přeburácela na jih a přestala tolik poskakovat, tak se nošení vest u mnohých praporů (ne-li u celé divizní pěchoty) stalo povinností. takže na roky 68-69 u ?-?CAV bych si střepinu rozhodně pořídil ...
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|