|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Honzash
|
Předmět příspěvku: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 21 srp 2009, 20:32 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Snad to někomu pomuže Příloha:
1st cavalry division.jpg [ 144.22 KiB | Zobrazeno 10167 krát ]
Příloha:
4th infantry division.jpg [ 135.68 KiB | Zobrazeno 10167 krát ]
Příloha:
9th infantry divisoin.jpg [ 133.96 KiB | Zobrazeno 10169 krát ]
Příloha:
1st aviation brigade,23th infatry division.jpg [ 143.49 KiB | Zobrazeno 10167 krát ]
Příloha:
25th infantry division.jpg [ 229.68 KiB | Zobrazeno 10165 krát ]
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 21 srp 2009, 20:35 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Příloha:
1st logistical command.jpg [ 137.8 KiB | Zobrazeno 10153 krát ]
Příloha:
1st signal brigade.jpg [ 140.95 KiB | Zobrazeno 10153 krát ]
Příloha:
11th armored cavalry regiment.jpg [ 164 KiB | Zobrazeno 10151 krát ]
Příloha:
18th military police brigade.jpg [ 149.98 KiB | Zobrazeno 10141 krát ]
Příloha:
18th,20th engineer brigade.jpg [ 161.3 KiB | Zobrazeno 10138 krát ]
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 21 srp 2009, 20:37 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Příloha:
44th medical brigade.jpg [ 166.29 KiB | Zobrazeno 10133 krát ]
Příloha:
198,173,199 infantry brigade.jpg [ 183.15 KiB | Zobrazeno 10130 krát ]
Příloha:
first field force vietnam.jpg [ 140.89 KiB | Zobrazeno 10129 krát ]
Příloha:
MACV, II field force vietnam.jpg [ 160.25 KiB | Zobrazeno 10128 krát ]
Příloha:
stratcom,usarv,4th ,5th trans. command.jpg [ 167.44 KiB | Zobrazeno 10123 krát ]
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 21 srp 2009, 20:40 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Příloha:
9th infatry division recondo.jpg [ 205.15 KiB | Zobrazeno 10114 krát ]
Příloha:
všehochut.jpg [ 155.16 KiB | Zobrazeno 10111 krát ]
Příloha:
korea made.jpg [ 179.29 KiB | Zobrazeno 10110 krát ]
poslední je korea made tak jen pro srovnaní
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 21 srp 2009, 21:40 |
|
|
Colonel |
|
|
Že by soukromá sbírka? ... pěkné
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Waldron
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 22 srp 2009, 06:15 |
|
|
Sergeant Major |
|
Velice pěkný set twill nášivek. Odpoledne přihodím nějaké ty chybějcí. Super
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 22 srp 2009, 09:56 |
|
|
Colonel |
|
Nechci se nikoho dotknout, ale mě připadá většina zobrazených nášivek jako fejky - jsou až moc úhledný. Nášivky produkované ve VN se většinou vyšívaly na entlovacích šicích strojích (tj. stroj se stehem nastavitelným nakrátko a stranovým posunem) a to nevyhnutelně vedlo k nepřesnostem, už proto, že se materiálem muselo manipulovat ručně. Následkem toho byly tyto nášivky různě křivé, švy přetažené a nepřesné atd., prostě "krpaté". Takových je mezi shora zobrazenými jen několik. A těch úhledných se dneska dá za pár dolarů nakoupit kýbl.
Zdravím
Bratr
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 22 srp 2009, 10:10 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
souhlas vn made je jich tam par to žadna, ostatni je factory embroired of twill, víc nemam co dodat
|
|
Nahoru |
|
|
Taylor 101
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 22 srp 2009, 10:35 |
|
|
Chief Warrant Officer 2 |
|
Trocha "lurpingu"
Přílohy: |
lrp.JPG [ 45.79 KiB | Zobrazeno 10017 krát ]
|
_________________ SP5 Martin F. TAYLOR B Co. 1st Batt. 28th Inf. Reg. 1st Inf. Div. BLACK LIONS
|
|
Nahoru |
|
|
Waldron
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 23 srp 2009, 08:17 |
|
|
Sergeant Major |
|
Přikládám 196LIB a 199LIB
|
|
Nahoru |
|
|
Waldron
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 23 srp 2009, 08:25 |
|
|
Sergeant Major |
|
Napsal BRATR:Nechci se nikoho dotknout, ale mě připadá většina zobrazených nášivek jako fejky - jsou až moc úhledný. Nášivky produkované ve VN se většinou vyšívaly na entlovacích šicích strojích (tj. stroj se stehem nastavitelným nakrátko a stranovým posunem) a to nevyhnutelně vedlo k nepřesnostem, už proto, že se materiálem muselo manipulovat ručně. Následkem toho byly tyto nášivky různě křivé, švy přetažené a nepřesné atd., prostě "krpaté". Takových je mezi shora zobrazenými jen několik. A těch úhledných se dneska dá za pár dolarů nakoupit kýbl.To že jsou nášivky až moc úhledný tak jsou hned fejky? S tímto tvrzením bohužel stebou nesouhlasím. Že kopie vyrábí moore a další firmičky to je všeobecně známé a že Ebay jich je plný to taktéž. Nášivky rozděluju na VM a US made a ty které byly vyráběny ve státech jsou velice podobné ba dokonce i stejné jako jsem vložil honzash. Stačí shlédnout par detailních fotek jaké že nášivky byly používany. Třeba jedna oblíbená kniha US Army uniforms of the Vietnam war od Shelbyho je plná velice pěkných fotek kde US boys nemají jen křivé, švy přetažené a nepřesné a ani dokonce krpaté nášivky ba naopak velice pěkné strojové vyšívané tzv úhledné nášivky. Stačí jen študovat materialy.
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 23 srp 2009, 09:59 |
|
|
Colonel |
|
Waldrone, tos mě fakt pěkně poučil že je třeba studovat materiály, mě by to jinak ani nenapadlo. Já se jich, milej zlatej, už nastudoval až až. Napsal jsem svůj názor a dokonce jsem ho uvedl slovy "nechci se nikoho dotknout", tak nějak nevím, co řešíš. Věc se má totiž následovně: nášivky (SSI) se neliší jen podle toho, jestli jsou US nebo "inland", napřed se liší podle SE (straight edge-rovný okraj) a ME (merrowed edge-zvýšený okraj, zavedeno 1948), když už máme zavést nějaké rozlišování. SE se běžně vyskytuje u "inland". Podstata věci je v tom, že ŽÁDNÁ oficiální nášivka NENÍ šitá na "twill" - to jenom "inland". Původní, US made, jsou vždy vyšívané v celé ploše. Šití na "twill" je dáno faktem, že v té které zemi (netýká se jen VN) nebyly k dispozici vyšívací stroje, takže "twill" šití je vlastně náhražka - z toho plyne nevyhnutelná nepřesnost při vyšívání. Řada firem tyhle "repra" nebo "fakes" už dělá pěkně dlouho, Moore je mezi nima zelenej nováček. Podle mého názoru, který jsem získal od přítele ve sběratelství Richarda Smithe, zvaného "old chief" (mimochodem největší kapacita v USA přes nášivky vůbec, míval jsem oba jeho katalogy i s osobním věnováním, než mi je kamarádi rozkradli) je prostě "twill" nášivka vždycky krpatá a pokud není, je to fejk.
Nazdar
Bratr
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Waldron
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 23 srp 2009, 19:36 |
|
|
Sergeant Major |
|
Bratr píše: Waldrone, tos mě fakt pěkně poučil že je třeba studovat materiály, mě by to jinak ani nenapadlo. Já se jich, milej zlatej, už nastudoval až až. Napsal jsem svůj názor a dokonce jsem ho uvedl slovy "nechci se nikoho dotknout", tak nějak nevím, co řešíš. Věc se má totiž následovně: nášivky (SSI) se neliší jen podle toho, jestli jsou US nebo "inland", napřed se liší podle SE (straight edge-rovný okraj) a ME (merrowed edge-zvýšený okraj, zavedeno 1948), když už máme zavést nějaké rozlišování. SE se běžně vyskytuje u "inland". Podstata věci je v tom, že ŽÁDNÁ oficiální nášivka NENÍ šitá na "twill" - to jenom "inland". Původní, US made, jsou vždy vyšívané v celé ploše. Šití na "twill" je dáno faktem, že v té které zemi (netýká se jen VN) nebyly k dispozici vyšívací stroje, takže "twill" šití je vlastně náhražka - z toho plyne nevyhnutelná nepřesnost při vyšívání. Řada firem tyhle "repra" nebo "fakes" už dělá pěkně dlouho, Moore je mezi nima zelenej nováček. Podle mého názoru, který jsem získal od přítele ve sběratelství Richarda Smithe, zvaného "old chief" (mimochodem největší kapacita v USA přes nášivky vůbec, míval jsem oba jeho katalogy i s osobním věnováním, než mi je kamarádi rozkradli) je prostě "twill" nášivka vždycky krpatá a pokud není, je to fejk.
Nazdar
Bratr To že se nášivky dělí na cut edge, merrowed edge je pradávná věc.Zde se ale řeší twill nášivky. Tvé vodítko krpaté nášivky není dle mého směrodatné. Nebudu tu rozšiřovat debatu o tom co je kopie nebo nikoliv poněvadč ty máš svojí pravdu a všechno víš. Já reději preferuji orig. fotky a dokumety které mi řeknou více něž nějaký katalog.
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: subdued twill patch ssi, vn made Napsal: 23 srp 2009, 22:12 |
|
|
Colonel |
|
No jo, to je zas rozhovor jako mezi hluchým a slepým. Waldrone, rozdíl mezi SE a ME jsem zmínil právě proto, že všechny původní "twill patch SSI" jsou SE (rovný okraj), protože byly šitý na entlovacích strojích, které prostě ME (zvýšený okraj) neumí. Pokud je taková nášivka provedena technicky přesně, byla evidentně šita na vyšívacím stroji, který ME umí - pak ale by byly vytkány všechny plochy a nášivka by už nebyla "twill patch". A vůbec - pokusil jsem se sdělit poznatek, který mám od amerického sběratele a uznávaného machra na nášivky, Richarda Smithe: to, že ho neznáš a jeho katalogy neuznáváš není moje chyba. Měl jsem za to, že tohle forum má sloužit k výměně zkušeností a názorů - místo toho jsem se (zase) dozvěděl, že jsem trouba. Fajn, mysli si, co chceš.
Zdar
Bratr
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|