|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Rutoslav
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 16 bře 2009, 11:33 |
|
|
Private E-2 |
|
Ploutev píše: Rutoslav píše: ...u nás se začalo někdy okolo roku 91 tuším a začal to můj otec, když otevřel jeden z nejlepších (zajisté) armáčů u nás a Žitomírské ulici... no a já to zdědil po otci, ten zatracenej militarismus... takže klidně řeknu, že v Namu se hejbu tak 15 let... neřikej,že jsi synem jednoho z "rangerů" ploutev No jasně že sem... ! a asi ho budeš i možná znát...
_________________ "This is Snake, can You hear me" ?
|
|
Nahoru |
|
|
Rutoslav
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 16 bře 2009, 11:34 |
|
|
Private E-2 |
|
Arnie píše: Rutoslav a v podpisu 1cavka to musí bejt jedině mladej Ruta Jo kdepak jsou časy Rangerů z Žitomírský, jedinej kdo snad nese ještě vlajku je Veterán. Matně pamatuju když jsme tenkrát dostali jejich otvírací letáček na Spartě No jo, máš pravdu Arnie, jsem mladej Ruta... ...to víš "Řemeslo" se dědí z otce na syna...
_________________ "This is Snake, can You hear me" ?
|
|
Nahoru |
|
|
Marty
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 27 kvě 2009, 00:00 |
|
|
Sergeant Major |
|
Registrován: 08 kvě 2008, 18:31 Příspěvky: 131 Bydliště: Uherské Hradiště
|
Taky si vyleju srdéčko... Začátkem 90.let uvedla ČT2 film Četa.Hleděl jsem s otevřenou hubou na tento doják a uchcával blahem.Samozřejmě jsem věděl kulové o tom o co šlo. O pár let později jsem zas s otevřenou hubou naslouchal vyprávění kamaráda z Plzně o tom jak jezdili na manévry a hráli si na Vietnam.Tak sem tomu nějak propadl a začal utrácet za zelené nesmysly.V 15ti jsem si koupil svoji první kuličkovku manuál M16 od Academy za tehdy (rok 1996-to se ještě sbíraly vystřelené kuličky ) nehorázných 1500,-. Časem jsem se přeorientoval na první Republiku četnictvo a krámy prodal-magor,a když se pak všichni přeorientovali na nácky sekl jsem i s tím. Před 6ti lety jsem čichnul k softu a propadl tomu. Posléze jsem se dostal oklikama k 4th ID Olomouc a tahle parta mě naprosto semlela a jsem tomu rád protože ty kluky miluju.Jezdím s nimi teď pátou sezónu.Skvělá parta,skvělá atmosféra... Historie každého z nás tady je jiná,ale určitě se shodnem,že Nam je srdeční záležitost. Díky za trpělivost při čtení.
_________________ SP4 Marty Hayek alias Dung in Action
4th "IVY" infantry division
Plei Ku
Nad alkoholem nelze zvítězit...pouze Moraváci remízovali.
|
|
Nahoru |
|
|
Henry Thorn
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 28 čer 2009, 15:05 |
|
|
Sergeant |
|
Registrován: 27 čer 2009, 19:00 Příspěvky: 37 Bydliště: Díra v praze
|
Já jsem se k namu dostal nepřímo přes film Full Metal Jacket(ještě studující) a poté naplno po hře Vietcong..A pak to jelo,filmy Četa,hlavně Apocalypse Now,Hamburger Hill,Údolí Stínů...Ale stejně jsou nejlepší Special Forces tým A-215 z Nui-Peku
_________________ Run Through The Jungle..
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 29 čer 2009, 09:07 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
hola hola! ve fazolkách se moc nevyznám USSF A-team 215 Nui Pek to je též nějaký filmek? bo nějaká origo parta, která ve skutečnosti udržela heroicky svůj camp pod vlnovým útokem?
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 29 čer 2009, 09:23 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
1) ve Vietcongu byl A-218 tušim, dva roky sem ho nehrál tak šátrám v paměti 2) tábor USSF Nui Pek je smyšlenej 3) označení A-215 je na 95% smyšlené Henry : je hezký že se zajímáš o USSF, ale: zapomeň na hru Vietcong, sežeň si publikace o USSF co vydává Osprey a čti čti čti a než sem plácneš něco tak zkus o tom nejdříve hledat na netu, v publikacích, tady na foru a když na nic nenatrefíš tak se ptej
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 29 čer 2009, 09:48 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
zajicmikeforce píše: 1) ve Vietcongu byl A-218 tušim, dva roky sem ho nehrál tak šátrám v paměti 2) tábor USSF Nui Pek je smyšlenej 3) označení A-215 je na 95% smyšlené Henry : je hezký že se zajímáš o USSF, ale: zapomeň na hru Vietcong, sežeň si publikace o USSF co vydává Osprey a čti čti čti a než sem plácneš něco tak zkus o tom nejdříve hledat na netu, v publikacích, tady na foru a když na nic nenatrefíš tak se ptej Ano, PC hra je opravdu nejlepší předlohou pro to, co chceš dělat Zkus se vykašlat na nějaký SF a poslouchat rady od ostatních. Uvidíš, že se ti to vyplatí. Možná by nebylo úplně od věci začít pěchotou, trochu se v dané problematice zorientovat a pak vymýšlet nějaký další věci. Hmm?
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Henry Thorn
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 29 čer 2009, 18:10 |
|
|
Sergeant |
|
|
OFFTOPIC:
Přemýšlel jsem vlastně o 101st výsadkový divizi,pak o 25st pěchotní divizi a třeba i o 1st Cavalry.Jsem z České Lípy a základní výbavu již mám.
Pěchota mi nevadí,zkusil bych třeba odstartovat medicem,či Riflemanem.Byl by kdyžtak o mne zájem někde v nam klubu?
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 30 čer 2009, 08:38 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
zdarec už se to řeší jinde ... ale jen tak pro zpřesnění v pěchotní vlastně žádné partě Medicem odstartovat nemůžeš - to chce znalosti, schopnosti a zodpovědnost. pokud ovšem tedy nejseš zdravotní bratr či něco podobného v pěchotě začínáš jako nejtuctovější střelec - FNG nebo ještě vlastně jako ammobearer obtěžkanej pásama k praseti a schránkou na 200 fčel neustále popoháněný A-gunnerem at stačíš oblsuze anebo ještě pointmanův pointman a tendleten FNG vysírací rituál, je též část origa, na který pak budeš časem rád vzpomínat ...
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
Naposledy upravil sunshine dne 30 čer 2009, 12:00, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
vietnammarine
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 30 čer 2009, 10:31 |
|
|
First Lieutenant |
|
Registrován: 03 dub 2008, 19:02 Příspěvky: 365 Bydliště: Bars and whorehouses all around the DMZ
|
Henry Thorn píše: OFFTOPIC:
Přemýšlel jsem vlastně o 101st výsadkový divizi,pak o 25st pěchotní divizi a třeba i o 1st Cavalry.Jsem z České Lípy a základní výbavu již mám. Pěchota mi nevadí,zkusil bych třeba odstartovat medicem,či Riflemanem.Byl by kdyžtak o mne zájem někde v nam klubu? Tak když se k tomu postavíš rozumně, zodpovědně, ostříháš se (doplníš znalosti zdeformovaný filmama a hrou - www.vietnamgear.com ) atd., tak o tebe zájem určitě bude, to se neboj. Všude je přešpeciálováno. A až tě pěchota vychová, tak zjistíš, že nejlepší je pěchota námořní:)))
_________________ Sgt Martin "Hootch" Bouda 3d Force Reconnaissance Company 1966 - 1970 USMC Force Reconnaissance Units 1942 - 1995
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 30 čer 2009, 10:38 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
vietnammarine píše: Henry Thorn píše: OFFTOPIC:
Přemýšlel jsem vlastně o 101st výsadkový divizi,pak o 25st pěchotní divizi a třeba i o 1st Cavalry.Jsem z České Lípy a základní výbavu již mám. Pěchota mi nevadí,zkusil bych třeba odstartovat medicem,či Riflemanem.Byl by kdyžtak o mne zájem někde v nam klubu? Tak když se k tomu postavíš rozumně, zodpovědně, ostříháš se (doplníš znalosti zdeformovaný filmama a hrou - http://www.vietnamgear.com ) atd., tak o tebe zájem určitě bude, to se neboj. Všude je přešpeciálováno. A až tě pěchota vychová, tak zjistíš, že nejlepší je pěchota námořní:))) Tak toto chce reakci na dvou frontách Jelikož 101st Abn dělají kluci jako LRP, zbývá z tvého výběru 25th ID a 1st Cav. A protože 1st Cav. je opruz, je jasnou volbou báječná a vavříny ověšená 25. Nejlepší divize ze všech Ohledně toho platí to, co ti již napsal Sunshine, za což mu děkuju. Jako FNG by jsi byl takovej "kanónfutr". Totiž pěšák, co bude makat jak barevnej. V případě zájmu o jakékoli další info mě klidně kontaktuj PM nebo na mailu ccherry@seznam.czJo a tenhle nuznej pokud o draft k USMC neber vážně. Marína je takovej srandovní chudobinec, takže pokud by jsi měl zájem vypadat jako vágus, co vybírá popelnice, tak Semper Fi
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 30 čer 2009, 11:57 |
|
|
Captain |
|
|
Hoši nechci vám do těch námluv kecat ale každé malé dítě ví, že nejlepší je US NAVY . Mno ale odstartování kariéry u pěchoty je nejlepší cesta a výborná zkušenost pro každého. Aspoň já to tak vidím u sebe...
_________________ GMG 1 Tex Roberts
|
|
Nahoru |
|
|
Henry Thorn
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 30 čer 2009, 12:38 |
|
|
Sergeant |
|
|
sunshine píše: anebo ještě pointmanův pointman Tak tot mě dostalo Tak jo,asi teda ta 25 pěchotní,tedy aspon' ze začátku.Radši si fakt nechám poradit.Jdu nap sat Cherrymu
|
|
Nahoru |
|
|
Henry Thorn
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 30 čer 2009, 12:43 |
|
|
Sergeant |
|
|
vietnammarine píše: Henry Thorn píše: OFFTOPIC:
Přemýšlel jsem vlastně o 101st výsadkový divizi,pak o 25st pěchotní divizi a třeba i o 1st Cavalry.Jsem z České Lípy a základní výbavu již mám. Pěchota mi nevadí,zkusil bych třeba odstartovat medicem,či Riflemanem.Byl by kdyžtak o mne zájem někde v nam klubu? Tak když se k tomu postavíš rozumně, zodpovědně, ostříháš se (doplníš znalosti zdeformovaný filmama a hrou - http://www.vietnamgear.com ) atd., tak o tebe zájem určitě bude, to se neboj. Všude je přešpeciálováno. A až tě pěchota vychová, tak zjistíš, že nejlepší je pěchota námořní:))) Jo a dík za ty stránky
|
|
Nahoru |
|
|
chroust
|
Předmět příspěvku: Re: Kedy ste sa začali zaujímať o vietnam? Napsal: 14 črc 2009, 00:54 |
|
|
Sergeant |
|
Začalo to že už od malička sem se koukal na válečné filmy,ale jenom z 2ww chodil sem si je pučovat od svého kámoše protože jeho táto toho měl mraky a narazil jsem u něj na film Apocalypse now a zaujala mě ta krajina ten děj toho filmu pak sem vyděl full metal jacket a začal jsem se zajímat o Vietnamskou válku a nestačilo mi doma sedět na zadku a koukat se na filmy tak sem si koupil výstroj a výzbroj.Nejprve to vypadalo strašně,ale pozdějc sem to vypiloval a začal jsem do toho tahat i kámoše nejdřív se mi smáli že si hraju na vojáčky,ale když si se mnou šli zahrát tak šli do toho i semnou.Kámoš se mnou dělá USMC a druhej speciáli bohužel nejsem v NAM týmu ale v týmu kde dělaj i WOODLAND protože v okolí Kolína nikdo nic jinýho nedělá až na pár vyjímek.
|
|
Nahoru |
|
|