|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
draft_dodger
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 08 říj 2011, 21:47 |
|
|
Dispatches napsal Michael Herr (ale ve Full Metal Jacket jsou použité jen některé motivy a postavy, většina dějové linie je adaptována z The Short-Timers Gustava Hasforda, Herr se ale podílel na scénáři FMJ). Jelikož jsem Dispatches nečetl, tak nevím přesně které postavy to byly, ale co si z hlavy vybavuji, tak v Short-Timerech se nevyskytuje ten šílený door-gunner.
_________________ Ain't War Hell?
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 09 říj 2011, 00:23 |
|
|
Colonel |
|
xxx
_________________ F.U.
Naposledy upravil Bratr dne 25 lis 2012, 19:41, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 17 říj 2012, 11:05 |
|
|
Major |
|
|
Rozhlížel jsem se co jsem nečetl a narazil na Muži speciálních operací : americké síly speciálních operací od roku 1945 do 90. let 20. století, autoři Joel Nadel a J. R. Wright, Naše vojsko 2010. Při snaze zjistit o co se jedná jsem narazil na obsah (v pdf): https://aleph.mzk.cz/exlibris/aleph/a20 ... T713C5.pdfZ obsahu je vidět, že kapitol je hodně, ale rozepsané málo - takový velmi stručný přehled speciálních sil a operací.
|
|
Nahoru |
|
|
bighead
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 01 pro 2012, 13:33 |
|
|
Corporal |
|
|
Nahoru |
|
|
bighead
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 11 dub 2013, 16:25 |
|
|
Corporal |
|
Tak na ty Napalmové sny se těším,díky za tip!!!
|
|
Nahoru |
|
|
Zdeněk Petrovič
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 11 dub 2013, 17:49 |
|
|
Sergeant First Class |
|
|
bighead píše: Tak na ty Napalmové sny se těším,díky za tip!!! Začal jsem číst , mám za sebou cca50 stran. Je trochu na škodu , že za každým výrazem ,který běžný čtenář nezná je hned závorka s vysvětlivkou , mám radši , když je pohé číslíčko nebo hvězdička a odkaz buď na konci knihy nebo na stránce dole. Trochu to odvádí od textu.
_________________ www.diorama-nam.cz
|
|
Nahoru |
|
|
bighead
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 30 dub 2013, 09:43 |
|
|
Corporal |
|
Tak už jsi jí přelousk?Jaké jsou dojmy? Já jí mám doma od včerejška,tak dneska začnu číst. Je s podivem,že ta kniha tady v podstatě nikoho nezajímá,byly tu diskuse o Vaněčkový knize, kde se až tak moc nebojovalo,tohle vypadá po letmém nahlédnutí na tuhé boje,tunely,MIKE FORCE... Kniha od kapitána Zelených baretů a na NAM foru ticho po pěšině....
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 30 dub 2013, 16:23 |
|
|
Major |
|
|
bighead píše: Kniha od kapitána Zelených baretů a na NAM foru ticho po pěšině.... Knihu neznám, ale když se podívám na odkaz od Zdeňka, píše se tam, že hrdinou knihy je kapitán Finn McCulloden. Mullins tedy nepopisuje své zkušenosti z Vietnamu. Možná některé do příběhu zapracoval, ale i tak se jedná o válečný román, ne o vzpomínky.
|
|
Nahoru |
|
|
bighead
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 30 dub 2013, 17:34 |
|
|
Corporal |
|
Tak jasně,ale vzhledem k tomu, co má za sebou, bysme mu to,co tam popisuje, mohli i věřit,ne? Každopádně- kolik knih od takových autorů, u nás v češtině za rok vyjde?
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 30 dub 2013, 18:53 |
|
|
Major |
|
|
Já také pamatuju starou PC hru "Soldier of Fortune" (pojmenovanou podle stejnojmeného časopisu), kde se hlavní hrdina jmenoval John F. Mullins. Ano, přesně po tom, který napsal knihu Napalmové sny a mnohé další. A tyhle věci ve mě nebuděj moc důvěru.
Já tu knihu fakt neznám a až se mi dostane do ruky, třeba z ní budu nadšenej. Jen ti odpovídám, proč v mém případě je "ticho po pěšině".
|
|
Nahoru |
|
|
bighead
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 01 kvě 2013, 00:13 |
|
|
Corporal |
|
|
Nahoru |
|
|
bighead
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 20 srp 2013, 19:28 |
|
|
Corporal |
|
Grada:Těžké kulomety Browning od Rottmana -vyšlo sice již dříve,ale narazil jsem na zlevněnou z 279kč na 69kč! Konkrétně v Č.B. OC IGY,ale možná,že to pojali plošně,kdo má zájem, zkuste Kanzelsberger nebo jiné.
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Nové knihy Napsal: 30 srp 2013, 10:07 |
|
|
Captain |
|
|
Tak jsem dnes otevřel v trafice časopis Válka a koukám jako jelen Je tam článek o pěchotě v Namu z pera "nějakého pisálka" Petra Sehnálka No to jsem si musel pořídit !! Dobrá práce Sunny a zajímavé čtení !! Díky také za přínos ke zlepšení tohoto čtiva pro školáky. Pokud tam bude víc takových kvalitních článků tak to rozhodně bude stát za to kupovat! A místní komunita pěšáků by měla zdrhat povinně do trafiky a koupit minimálně každý jeden výtisk... !!
_________________ GMG 1 Tex Roberts
|
|
Nahoru |
|
|