|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Elias
|
Předmět příspěvku: The Best of kniha Napsal: 05 led 2008, 23:26 |
|
|
Warrant Officer |
|
Registrován: 02 pro 2007, 21:05 Příspěvky: 157 Bydliště: Hradec Králové
|
Jaky knizky sou podle vas nejlepsi jak dejove tak i pribehove ze vas chytej?
_________________ "The First Casualty Of War Is Innocence." "Whipping Charlie at His Own Game."
Luke "Daisy" Langer B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
Owen12thCAV
|
Předmět příspěvku: Re: Best Napsal: 05 led 2008, 23:55 |
|
|
Sergeant |
|
|
Ssgt. Elias Ghost píše: Jaky knizky sou podle vas nejlepsi jak dejove tak i pribehove ze vas chytej?
Myslis jako NAMovy (dokumentace nebo příběhové) nebo celkově knihy jako obecně
_________________ "Garry Owen" !!
|
|
Nahoru |
|
|
Hammer
|
Předmět příspěvku: Napsal: 06 led 2008, 03:15 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Myslíš tím konkrétně která knížka je best, nebo který typ je nejlepší? Jestli skutečné příběhy, nebo román s fiktivníma postavama? Předpokládám teda, že se bavíme o knížkách k tématu.
|
|
Nahoru |
|
|
Elias
|
Předmět příspěvku: Napsal: 06 led 2008, 11:08 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
no myslym namovy knizky
_________________ "The First Casualty Of War Is Innocence." "Whipping Charlie at His Own Game."
Luke "Daisy" Langer B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
Stewart 7th CAV
|
Předmět příspěvku: Napsal: 06 led 2008, 11:11 |
|
|
Master Sergeant |
|
Prostě jaká je nejlepší která má v sobě vietnamskou válku je jedno jaká, jestli to správně chápu?
|
|
Nahoru |
|
|
private_joker
|
Předmět příspěvku: Napsal: 06 led 2008, 12:22 |
|
|
Master Sergeant |
|
Registrován: 21 zář 2007, 18:46 Příspěvky: 100 Bydliště: Senica,SR
|
lovci lebek a mne sa páčil aj když bodá škorpion
|
|
Nahoru |
|
|
Elias
|
Předmět příspěvku: Napsal: 06 led 2008, 12:41 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
Stewart 1/7 CAV píše: Prostě jaká je nejlepší která má v sobě vietnamskou válku je jedno jaká, jestli to správně chápu?
jj takhle sem to myslel
|
|
Nahoru |
|
|
Hammer
|
Předmět příspěvku: Napsal: 06 led 2008, 17:42 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Já sám jsem jako první četl knihu Let Intruderu (Flight of The Intruder), která mě teda fakt dostala i přesto, že je to román, kde vystupují fiktivní postavy. Myslím, že autobiografické prvky autora tam jistě jsou. Dále Lovci-zabijáci každopádně, ty Lovce lebek až se mi podaří někdy sehnat... pak bych je tu jistě zařadil:)
|
|
Nahoru |
|
|
Travis
|
Předmět příspěvku: Napsal: 06 led 2008, 18:38 |
|
|
Sergeant |
|
|
Lovci lebek, Lovci zabijáci, Jeden den dlouhé války.
|
|
Nahoru |
|
|
Zdeněk Petrovič
|
Předmět příspěvku: Napsal: 06 led 2008, 21:18 |
|
|
Sergeant First Class |
|
|
Umírali jsma v bambusu-totální ůlet stejně jako celá válka.
Jinak každá kniha,která vyjde v češtině,moc jich není.
|
|
Nahoru |
|
|
Tex12thCAV
|
Předmět příspěvku: Napsal: 09 led 2008, 00:50 |
|
|
Sergeant |
|
|
Když bodá Škorpion je moc pěkná knížka ... o australské obrněné kavalerii .. Je Snad maximálně podrobná, pokud máte rádi podrobné věci kolem jednotek a misích tak po ní určitě šáhněte
_________________ 7th CAV -- 1965 -- Vietnam War
Jimi Hendrix
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Napsal: 19 led 2008, 23:55 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
vám "blátošlapům" asi nic neřekne Mobile Guerrilla Force - with special forces in war zone D od pána Jamese C. Donahueho
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Mayk
|
Předmět příspěvku: Napsal: 13 dub 2008, 13:33 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 06 bře 2008, 11:20 Příspěvky: 55 Bydliště: Chu Ci / III.CTZ
|
Mě se strašně moc líbilo zpracování knihy Vietnamský válečný deník od Chrise Bishopa a tež kniha Válka ve Vietnamu od autora Daniela Kamase
_________________ Pvt. Edward M. Kennedy - "Mike"- somewhere in Viet Nam
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Napsal: 13 dub 2008, 19:36 |
|
|
Colonel |
|
|
Hammer píše: Já sám jsem jako první četl knihu Let Intruderu (Flight of The Intruder), která mě teda fakt dostala i přesto, že je to román, kde vystupují fiktivní postavy. Myslím, že autobiografické prvky autora tam jistě jsou. Dále Lovci-zabijáci každopádně, ty Lovce lebek až se mi podaří někdy sehnat... pak bych je tu jistě zařadil:)
Knížku Let Intruderu jsem naštěstí četl dříve než vyšel film a taky mě dostala. A i když je to román s fiktivními postavami, tak bych řekl že téměř vše je založeno na událostech které se staly. I oné bláznivé bomardování Hanoje, kterému šlo stěží uvěřit, jsem se později dověděl, že se pár ojedinělých případů skutečně stalo. A pro fandy letectví poskytuje cenné detaily.
Další jako Lovci... nebo Co nosili s sebou, je klasika ukazující lidské příběhy, která se bohužel tady v čechách objevuje velice zřídka.
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Napsal: 14 dub 2008, 16:14 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
Přímo jen o válce: Free fire zones, Snadný cíl, Co nosili sebou, Lovci lebek, Lovci zabijáci,
Dokumenty: Navy seals in vietnam, Seals in vietnam years, Vietnamský válečný denník
Beletrie: Bez výčitek - Tom Clancy
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|