|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Elias
|
Předmět příspěvku: Napsal: 13 bře 2008, 09:14 |
|
|
Warrant Officer |
|
Registrován: 02 pro 2007, 21:05 Příspěvky: 157 Bydliště: Hradec Králové
|
Potah Mitchel ma sice 2 strany, ale za boha sem nikde nevidel ani zminku ze by se nosila ta druha svetla strana. Ani na takovejch tech stepich, no proste nikde vsude jenom green.
_________________ "The First Casualty Of War Is Innocence." "Whipping Charlie at His Own Game."
Luke "Daisy" Langer B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
Mayk
|
Předmět příspěvku: Napsal: 13 bře 2008, 11:18 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 06 bře 2008, 11:20 Příspěvky: 55 Bydliště: Chu Ci / III.CTZ
|
A co rozdíly oproti helmě z druhé světové války? Připadá mi, že je menší, ale určitě v tom bude více rozdílů:)
|
|
Nahoru |
|
|
Elias
|
Předmět příspěvku: Napsal: 13 bře 2008, 13:52 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
Jo jo cet sem nekde ze helma z vietnamu byla mensich rozmeru, ale az do nastupu kevlarovych a obdobnych helem se obesla skoro beze zmeny teda az na vlozku ktera menila material.
_________________ "The First Casualty Of War Is Innocence." "Whipping Charlie at His Own Game."
Luke "Daisy" Langer B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
Grandy
|
Předmět příspěvku: Napsal: 13 bře 2008, 16:50 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
Hnědá strana Mitchellu se nosila, často u USMC ale viděl jsem to i u 101st.
Druhoválečnej model měl o něco vyšší plechovou část, vnitřek byl hlubší a měl jinej systém popruhů uvnitř. Namovej vnitřek měl jinak upevněný to kožený kolem hlavy, takže líp drží na hlavě. Od WWII až někdy do 70. let byla ta vnitřní skořepina z laminátu, většinou tmavě hnědýho (zelená verze je paragánská helma, M1-C). V 70. a 80. letech se místo laminátu používal plast. Kolem helmy buď klasická zelená elastická guma u ARMY (bez těch reflexních prožků) a u USMC guma udělaná z duše pneumatiky.
Tak, to je snad všechno
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Napsal: 13 bře 2008, 20:24 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
marína moc nenosila potažky přes mitchella ne?
resp moc sem neviděl, ne že bych viděl moc fotek maríny
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Napsal: 13 bře 2008, 21:42 |
|
|
Warrant Officer |
Registrován: 13 bře 2008, 17:06 Příspěvky: 173 Bydliště: Camp Evans, I.CTZ
|
jo s tou hnedou stranou navrch sem par fotek videl,ale spocital bych je na prstech jedny ruky.zajimavejsi fotky sou treba s druhovalkovou sitkou,nebo s duckhunterovou padakovkou misto potahu.
|
|
Nahoru |
|
|
Elias
|
Předmět příspěvku: Napsal: 13 bře 2008, 21:56 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
moh bych vas teda pozadat o ty fotky u 101st s hnedou stranou mitchela?? jakozto prislusnika 101st by me to zajimalo
|
|
Nahoru |
|
|
swathk
|
Předmět příspěvku: Helma M1 Napsal: 30 lis 2009, 21:10 |
|
|
Zdarec Vietnamáci! Možná to bude blbý dotaz,ale když nevím radši se zeptám něž být pak maňase.. Zasvěcení mě snad poradí...Jaký je rozdíl klasika M1 vietnamová přilba a buď pro rakousko M1 nabo druhoválečná M1 vnitřk je jiný ,ale jde mě spíše tvar přilby děkuji
|
|
Nahoru |
|
|
Parker
|
Předmět příspěvku: Re: Helma M1 Napsal: 30 lis 2009, 23:18 |
|
|
Sergeant |
|
Bratr píše: Pokud Ti jde jen o vnější tvar a velikost, jsou americké "druhoválečné" a "vietnamové" helmy stejné, o helmě "pro rakousko M1" nic nevím.
Zdravim
Bratr Ta rakouská kopie má snad jenom plech a nemá liner, vnitřek je udělanej snad jenom podobným stylem jako u starejch čs blembáků , mám doma belgickou kopii M1, která by měla být okopírovanou druhoválečnou variantou a co jsme tak vykoumali, je o něco vyšší/ lépe řečeno hlubší, jak "vietnamová" verze... vzheledm k tomu, že je okopírovaná právě od druhoválečný helmy, tak snad i ony wwii M1 jsou hlubší... nejsem si tím jistý, je to jenom zmatená úvaha
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Helma M1 Napsal: 30 lis 2009, 23:39 |
|
|
Colonel |
|
xxx
_________________ F.U.
Naposledy upravil Bratr dne 20 lis 2012, 17:33, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Parker
|
Předmět příspěvku: Re: Helma M1 Napsal: 01 pro 2009, 15:48 |
|
|
Sergeant |
|
díky za vedení na pravou míru
|
|
Nahoru |
|
|
mike-pathfinders
|
Předmět příspěvku: Re: Helma M1 Napsal: 01 pro 2009, 17:53 |
|
|
Corporal |
|
No celkem by mě zajímalo jakej model M1 WWII helmy si měřil , Jelikož M1 WWII jako že opravdu košér je "hlubší" než M1 vyrobená o několik desítek let dýl .
_________________ SEAL Team Two , Detachment Alpha , 7th Platoon Vrchlabí V namořnictvu jsem celej zatracenej život, máma byla mořska panna, táta zase neptun byl, kosti ja mám ze železa plivu oheň ther a lih, tvrďák jsem a tvrďák budu !!!!
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Helma M1 Napsal: 01 pro 2009, 18:13 |
|
|
Major |
|
|
I já si stále myslím,že je hlubší,i když kolega Bratr mi to vymlouval.Budu muset napsat kámošovi,který ji má,ať změří hloubku.Taky má o kus větší kšilt. A ještě jedna drobnost:WW2 helmy mají spojení obvodového lemu vpředu,Namové vzadu.
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
mike-pathfinders
|
Předmět příspěvku: Re: Helma M1 Napsal: 03 pro 2009, 12:47 |
|
|
Corporal |
|
No hezky si tady popsal to jak poznat modely do Listopadu 44 S tím musím je souhlasit , ale opravdu bych netvrdil že každá M1 je hluboká 170mm , Např já mám Výsadkovou Verzi , a je to opravdu košér kus , a ta je hluboká 200 mm a kousek , Jelikož se i Liner pro Helmy M1/M2 používali , jak s nízkým , tak vysokým profilem , proto bych netvrdil že všechny sou stejné , NEJSOU !!! Prošlo mi rukama několik ks Helem a fak bych to netvrdil ,
_________________ SEAL Team Two , Detachment Alpha , 7th Platoon Vrchlabí V namořnictvu jsem celej zatracenej život, máma byla mořska panna, táta zase neptun byl, kosti ja mám ze železa plivu oheň ther a lih, tvrďák jsem a tvrďák budu !!!!
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Helma M1 Napsal: 03 pro 2009, 21:59 |
|
|
Major |
|
|
Už jsem to tady psal,kšilt,neboli štítek je u WW2 helmy větší a více zkosený dolů,než u Namové.Tam je kšilt viditelně menší.Bratře,jestli mi i tohleto vyvrátíš,začnu mít podezření,že máš jen helmy druhoválečného vzoru! Samozřejmě nic ve zlém!
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|