|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
zswolf
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 27 led 2010, 11:13 |
|
|
Corporal |
|
|
Jo, už jsem ho našel...Phallic tiger:) strana 185...
_________________ SPECIAL AIR SERVICE REGIMENT
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 27 led 2010, 11:18 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
momentalne nejsem v blizkosti Bible...ale Phallic = Penis
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
zswolf
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 27 led 2010, 11:31 |
|
|
Corporal |
|
|
Však jo, jen jsem si opravil to, že se to tak skutečně jmenuje Ale dost spamu, chci se zeptat povolanějších a zdatnějších- pozná někdo co je tohle za typ tigerů?
Přílohy: |
sasr.JPG [ 79.02 KiB | Zobrazeno 13999 krát ]
|
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 27 led 2010, 13:58 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
Osobne si myslim, ze to je ADS - Advisor Sparse...ale z cernobile forky se to dost tezko posuzuje. Ten borec uprostred muze mit stejne dobre i Golnovou bluzu.
|
|
Nahoru |
|
|
zswolf
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 27 led 2010, 14:25 |
|
|
Corporal |
|
|
Díky za identifikaci. Bohužel lepší fotku nemám.
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 27 led 2010, 18:18 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
Ja vim, tu fotku znam...ono obecne snimku z rannych let SASR, kdy jeste nosili tigery, moc neni a je mi jasny, ze o kvalitni fotky je tuplem nouze... Ale abych jeste doplnil, uz to tu sice padlo vyse, nelze predpokladat, ze nosili jen jeden typ tigeru. Byl to neoficialni maskac, silo se to ruzne od uplnych localy made po velkovyrobu v ruznych fabrikach v JV Asii, takze teoreticky vzato mohli mit vzasade jakykoli z tehdy dostupnych vzoru tigeru. Nejde udelat presnej vzorec. Musime si uvedomit, ze oni mezi tema typama taky tolik nerozlisovali, jak my dnes, jednoduse proto, ze ona typologie a nauka o tigerech vznikla az po valce ve VN z popudu sberatelu... Oni si proste sehnali "tigery" a bylo jim jedno, jestli takovy nebo makovy....
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 30 led 2010, 00:57 |
|
|
Colonel |
|
Hele, znalci Tiger Stripes, kam byste zařadili tohle? Jenom dodávám, že je to celý původní včetně ošití, jediný, co chybělo, byla jmenovka.
Bratr Andy
Sbírka 026.jpg [ 218.05 KiB | Zobrazeno 13772 krát ]
|
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 30 led 2010, 11:44 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
Klasickej JohnWayne! Hmmmm no ale ty barvy vypadaj zvlastne...mozna je to fotakem, ale takle se to jevi, jako prvni produkce TigerstripeProduscts z konce 70´. Kazdopadne na limci vidim razeni US - neco (velikost), coz je fajn...velikost kapes, vcetne cigarette pocket odpovida, coz je nejcastejsi krpa na kopiich (vcetne TS products). Knofliky sou taky OK...no original to asi bude...ale ty barvy me nedavaj spat... ochmatani by to rozlousklo na ohmat se original pozna vzdycky Jo a jeste jedna vec... ma to zadni stranu limce prositou takovym hadovym stehem? Konkretne to, co sem vyfotil na svych tadpolech...ale ten steh nemusi byt ve tvaru vlny, ale muze mit vrcholy i spicaty...maj to jen originaly, co sem zatim videl.
Resize of Rotation of Obraz0119.jpg [ 45.37 KiB | Zobrazeno 13723 krát ]
|
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 30 led 2010, 14:48 |
|
|
Major |
|
|
Já mám TS blůzy dvě,obě od TS product,obě z devadesátých let(jedna je možná i starší)a obě mají zezadu na límci klikatého,špičatého hada.Tak nevím...Ta blůza od Bratra mi připadá jako repro,ale z jen z fotky to opravdu poznat nejde.Barvy jsou zvláštní a matroš vypadá jako tenký poplin.Co je to vůbec za materiál???Jinač úplně stejné ošití mám i já na své blůze!
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 30 led 2010, 16:00 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
...je mozny, ze starsi modely od TS products mely i toho zminenyho hada... Ad. vzor a barvy - pro srovnani vzoru prikladam fotku me malickosti v Patrosovym origo JW vrsku (jedna se sice o silver verzi, densova verze je tmavsi, ale i ve vzoru sou odchylky oproti Andyho tiger bluze:
Resize of Obraz016b-1.jpg [ 62.31 KiB | Zobrazeno 13645 krát ]
|
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 01 úno 2010, 13:07 |
|
|
Colonel |
|
Jo, Maruš, máš pravdu, ty barvy nejsou věrný (fotil jsem bleskem) ve skutečnosti jsou světlý plochy do žluto-zelený. Hada pod límcem to nemá vůbec, materiál je poměrně hustě tkanej, přirovnal bych ho k málo opraný kempkový košili - každopádně důvěryhodnější než všechny kopie co jsem zatím potkal . Mám to z druhý poloviny osmdesátejch let, dodavatel tvrdil že to koupil v Chicagu na burze za USD 150.- (a já mu za to dal pět souprav sovětskejch síťovanejch maskáčů po USD 30.-). Časem to u mě viděli další dva US sběratelé a nepochybovali: ale co já vím, třeba je to sofistikovanej podvrh. Až se uvidíme, předvedu, máš pravdu, že nejlepší je věc osahat. Bratr Andy
_________________ F.U.
Naposledy upravil Bratr dne 02 úno 2010, 00:55, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 01 úno 2010, 15:19 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
JJ, beru te za slovo...ohmatame, uvidime kazdopadne jisty zatim neni nic...stejne dobre to muze byt i ranna verze TS Products, hezky osita...
|
|
Nahoru |
|
|
Velazquez
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 28 čer 2010, 18:52 |
|
|
Sergeant |
|
Jen bych chtěl doplnit, že tigery-i přes jejich hromadnou likvidaci po nástupu ERDLů, jak psal Mario-se stále používaly-zřejmě v zavislosti na typické osobní preferenci LRRP/Rangers-i v období 70-71...viz Miraldiho klasická bible strana 136 vlevo nahoře-to je ta fotografická paměť:)
PFC Velazquez, John hopefully future machinegunner of Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Tiger Stripes - vzory a druhy Napsal: 01 črc 2010, 20:44 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
to je pravda...je dobre podotknout, ze ERDL svym zavedenim rozhodne naprosto nevytlacil tigery....ty se dal dotahavaly a opravdu zalezelo i na osobni preferenci...ale po 69 uz u RGRs prevladaly skutecne ERDLy masivne. Nicmene treba u USSF se ERDL nikdy snad ani neuchytil a tigery se nosily dal...proto byl taky vyvinutej LWD.
|
|
Nahoru |
|
|