Francoa 12th CAV píše:
Stewart 1/7 CAV píše:
No americké jméno, dneska kdyš sem se probouzel tak sem si na to vzpoměl že přece každý ho nemusí mít, klidně v armádě mohl být čech který umí anglicky nebo třeba amďar to je jedno, takže jako ne že by celá jednotka mohla mít česká jmena ale tak třeba někdo by mohl.....
Myslis ze bylo mozny aby ve vietnamu bojoval cech za amiky jo ?
doba kdy sme pod natlakem byly v podstate na strane severovietnamcu....ne ze by sme o tom neco vedeli ale meli sme tady komunizmus!
Mohlo jít o potomky českých předkomunistických přistěhovalců, nebo emoigranti sami. Australská vláda nabízela českým emigrantům občanství výměnou za službu ve vietnamu (údajně). I u US jednotek bylo spoustu chlapů s českym příjmenim (bez diakritiky) a americkym jménem
http://thespecialforce.com/Troops/troops.htmmůžeš se podívat, jména jako Kaiser,Malaznik,Pesina,Romancik,Seifert,Vaclav, některá z těchto jmen nejsou vyloženě česká (Seifert,Kasier) ale vyskytují se u nás hodně ale jména typu Pesina,Vaclav (pěšina,václav) to prostě musí mít českej původ..
Nedávno vyšla i kniha Pěšákem ve Vietnamu, kterou napsal český emigrant sloužící u 101.
O čechy ve vietnamu jsem se chvíli zajímal, i jsem zkoušel psát pár pánům s českými jmény ale nedostalo se mi odpovědi.