|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Kryštof
|
Předmět příspěvku: Re: Re: Napsal: 17 kvě 2010, 20:27 |
|
|
Corporal |
|
Tank Hill píše: Arnie píše: Možná tu někde je, ale už jsem ho nenašel, tak to dám znovu jen pro ilustraci... Tohle bych rád věděl, co je zač - při prvním pohledu na podbradník přilby jsem si říkal, že to je fake, že podbradník je pozdní, rozvidlenej model zapínanej na patent, ale stejně tak to může bejt i podbradník parahelmy. Pokud to je origo namová fotka, muj tip je, že pán je od USAF, možná od Security Police, možná od jinejch pozemních poletuch. Vedou mě k tomu 2 věci, zaprvé Colt Model 604, zadruhé "stonerovská" dvojsumka na 20rds zásobníky do M16, přichycená ke kšírám. Vždyť je tohle normální fotka z filmu Mel Gibson z Údolí stínu
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 17 kvě 2010, 22:06 |
|
|
Colonel |
|
Teda, bratři, já nevím (asi jsem pomalej)...ale tohle není ani Mel, ani "Údolí stínů", to vám dám "na kolku"! Podle mýho je to fest podvrh ale ne tohohle původu. A poznámku: někteří ctihodní gentlemani se tu pohoršovali, co že to v pěchotě nastalo v ´70 za "bordel, kontrarevoluci...". Titulek pod fotkou říká, že jsou to maníci 1st Airmobile Cavalry (přesněji "a trio of American air cavalrymen") - takže zaprvé: nenazýval bych je pěchotou (pokud nechci přijít o zbytek chrupu) a za druhé: u zmíněné divize ve zmíněné době došly vnitřní rozbroje a nedisciplinovanost tak daleko, že to tam vypadalo na občanskou válku (přesněji na válku Severu proti Jihu), kterou řešila MP a vojenské soudy.
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 17 kvě 2010, 23:04 |
|
|
Captain |
|
|
Já se pohoršoval jen tak naoko bratře neboj Ikdyž teda upřímně řečeno, pro mě není žádnej rozdíl mezi pěšákem blátošlapem, pěšákem s padáčkem a pešákem co vyměnil koníka za rotor To zas bude flame..už se těším Ad Mel Gibon...tohle není ani náhodou. Je to nějaký jelito co si na sebe vzalo komplet co má doma ve skříni a nechalo se vyfotit manželkou někde v zahradě ...Předpokládám, že si Kryštof dělal prču...
_________________ GMG 1 Tex Roberts
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 17 kvě 2010, 23:21 |
|
|
Colonel |
|
Ha há, jen tak na oko! Já ti dám "na oko" , ty mořskej koni! Cheš flames? Kacíř! Uplálit! A tomu jelitu z fotky bych doporučoval se oběsit na tom laně, co mu tak mužně vyčnívá u levýho ramene.
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 17 kvě 2010, 23:27 |
|
|
Major |
|
|
Oni by nemuseli patřit k 1st Cavalry Division, rot vzdušné kavalerie bylo ve Vietnamu víc.
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 17 kvě 2010, 23:49 |
|
|
Colonel |
|
To máš vlastně asi pravdu - mě na celý tý věci zaujala debata o výstrojní nekázni a vzpomněl jsem si (protože jsem ji dneska zmiňoval jinde a v jiný souvislosti) na knihu S.Karnowa, kterej výslovně zmiňuje problémy s nekázní, hraničící s rasovými konflikty u 1st Air Cvalry Div. obsahující nárůst "fraging" a veřejného nošení "mírových " symbolů a dalších podobných výstřelků, které vyústily ve vážné vyšetřování a vojenské soudy.
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 18 kvě 2010, 08:08 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
hmm Bratře, tihle báječně odlehčení chlapíci jsou ale od pěchoty, jiný druh vojska nepotřeboval tahat takovéto nesmysly a navíc nikdo jiný než pěšák nemá takový smysl pro tak účelné adjustování ekvipáže. Jináč chtělo by to možná chlívek na zlatá léta 70-72. jinak ten pokles morálky a vzrůst nepokojů mezi vojáky si myslím byl právě u 1st AirCav spíše na té mírnější úrovni než u jiných part. Obecně to pak byla záležitost DISCOMu to jest REMFů tj hlavně černochů. kterými byl týl přesycen ...
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 18 kvě 2010, 08:32 |
|
|
Colonel |
|
Já, Sluncesvite, netvrdím, že jsou to kavaleristi, to říká titulek pod fotkou. Pokusím se dohledat detaily v tý knize od Karnowa - věřím, že je to důvěryhodnej zdroj.
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 18 kvě 2010, 11:54 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
Zdarec, to zases né - u 1st AirCav tenhle problém určitě byl, jen jsem chtěl podotknout, že zrovna tahle parta nebyla v této otázce příkladem chuligána. Jinak za další info k tomuto budu vděčný bo si doplním info o tomto z Stantonovy Anatomy of division.
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 19 kvě 2010, 20:31 |
|
|
Colonel |
|
Založil jsem v "Ostatním" chlívek "1970", takže napříšte tam!
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
poch
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 21 črc 2010, 15:13 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Mala poznamka k fotce "Mela Gibsona" - na opasku ma nuz Mark 2 a to co ma na noze je bajonet. Asi M7, kdyz ma M16, ale vzhledem k tomu, jak se blb oblekl, tak bych se nedivil ani jinemu typu.
|
|
Nahoru |
|
|
Parker
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 01 říj 2010, 18:22 |
|
|
Sergeant |
|
Mohl by mi někdo, prosím, povědět, co je tohle zač?! ... ideálně na nějké fotce... (našel jsem to v encyklopedii "Vietnam war" od Eyewitness guides...) Příloha:
bajonet.png [ 176.09 KiB | Zobrazeno 10261 krát ]
A potom toto - http://pullig.dyndns.org/retroblackrifl ... 09x513.jpgMě to připadá jako bajonet M4, ale nejsem si jistej, jestli je možný ho nasadit na M16...
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 01 říj 2010, 19:05 |
|
|
Captain |
|
|
Docela úlet...čepel z Mk.2 se záštitou z bajonetu, upravená ručka a na konci opět zámek z bajonetu. Pochva je z Mk.2. Mě to příjde jako pěkný samodomo, ale klidně si to mohl někdo udělat i v Namu. Takovej hezkej "louklymejd" Rozhodně to není nic ofiko zavedeného...
_________________ GMG 1 Tex Roberts
|
|
Nahoru |
|
|
poch
|
Předmět příspěvku: Re: Bajonety Napsal: 03 říj 2010, 17:57 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Tex ma pravdu, nekdo si z Mark 2 udelal bajonet. Ale vypada to pekne. K tomu odkazu, vazne to vypada jako M4, ale mam pocit, ze prumer oka je u M7 vetsi. Bohuzel jsem mimo republiku, abych je vyndal ze suplete a premeril.
|
|
Nahoru |
|
|