|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 05 úno 2009, 14:50 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Carlos píše: Jasný.Já si taky myslím,že jde o zvyk.Při některých chvílích ve válce-co bysme za ní dali,hlavně!!!- JSME VOJÁCI,NÉÉ CIVILISTI!!VOJÁK,PŘECE MUSÍ NĚCO SNÉST!! Teď si neodpustím malé rýpnutí. Já osobně nejsem voják, ale civilista. Kdybych byl voják, tak sloužím v AČR. Navíc, ten tvůj "voják" by měl být maximálně pohyblivý. Já osobně jí vlastním několik let a při každé vhodné příležitosti jí beru s sebou (protože jsem v ní víc sexy ) Ale zase na druhou stranu, protože na ní nejsem zvyklej (pár dní v roce se rozhodně nepočítá), je to z mého úhlu pohledu zbytečně těžkej krám.
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Carlos
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 05 úno 2009, 19:50 |
|
|
Sergeant Major |
|
|
Cherry píše: Carlos píše: Jasný.Já si taky myslím,že jde o zvyk.Při některých chvílích ve válce-co bysme za ní dali,hlavně!!!- JSME VOJÁCI,NÉÉ CIVILISTI!!VOJÁK,PŘECE MUSÍ NĚCO SNÉST!! Teď si neodpustím malé rýpnutí. Já osobně nejsem voják, ale civilista. Kdybych byl voják, tak sloužím v AČR. Navíc, ten tvůj "voják" by měl být maximálně pohyblivý. Já osobně jí vlastním několik let a při každé vhodné příležitosti jí beru s sebou (protože jsem v ní víc sexy ) Ale zase na druhou stranu, protože na ní nejsem zvyklej (pár dní v roce se rozhodně nepočítá), je to z mého úhlu pohledu zbytečně těžkej krám. Já jsem VOJÁK!!!! AČR!!!!SES FAKT TREFIL!!!!!
_________________ 3rd Force Recon Co., RT Isthmus 3-3 Quang Tri, Phu Bai October 1969
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 06 úno 2009, 09:37 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
Carlos píše: Cherry píše: Carlos píše: Jasný.Já si taky myslím,že jde o zvyk.Při některých chvílích ve válce-co bysme za ní dali,hlavně!!!- JSME VOJÁCI,NÉÉ CIVILISTI!!VOJÁK,PŘECE MUSÍ NĚCO SNÉST!! Teď si neodpustím malé rýpnutí. Já osobně nejsem voják, ale civilista. Kdybych byl voják, tak sloužím v AČR. Navíc, ten tvůj "voják" by měl být maximálně pohyblivý. Já osobně jí vlastním několik let a při každé vhodné příležitosti jí beru s sebou (protože jsem v ní víc sexy ) Ale zase na druhou stranu, protože na ní nejsem zvyklej (pár dní v roce se rozhodně nepočítá), je to z mého úhlu pohledu zbytečně těžkej krám. Já jsem VOJÁK!!!! AČR!!!!SES FAKT TREFIL!!!!! Tfůůůůůj, dělat pro ulambátarskou domobranu co si neváží kvalitních lidí a na pět vojáků má jednoho plukovníka ............ No ale co čekat od mariňáka ........
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 11 úno 2009, 19:47 |
|
|
Major |
|
|
Mám jednu hodně starou vestu M-1955,1.model.Lemovka s druky je ještě písková,ne zelená jako pozdější modely.Dá se ze štítku zjistit,v kterém roce byla vyrobena?
Přílohy: |
P5150212.jpg [ 54.12 KiB | Zobrazeno 7766 krát ]
|
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
Tayla MORE
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 12 úno 2009, 12:18 |
|
|
Corporal |
|
pošli štítek to víš že dá ale záleží z jakého hadry obvilkle mívají 2 kdyby sis prolezl forum tak třeba zjistíš že (když to nevíš už z dřívějška) že kod DSA 100 xx blas bla bla ti ukáže rok výroby čili když tam budeš mít dsa 100 67F ta kej to rok 67 některý lidi říkaj že písmeno za tím určuje měsíc já to na foru moc nečetl takže nevím ale s tim rokem to ej jistý už léta
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 12 úno 2009, 13:55 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
cituji Hanse Laupera: " Mám jednu hodně starou vestu M-1955,1.model.Lemovka s druky je ještě písková,ne zelená jako pozdější modely.Dá se ze štítku zjistit,v kterém roce byla vyrobena?" (zvýraznil autor příspěvku) Tak a ted teprv babo raď!
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
Tayla MORE
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 12 úno 2009, 14:03 |
|
|
Corporal |
|
a já opět cituji odpověd ano dá pošli štíten například....... byl to příklad! tak pošli foto štítku a uvidíme co tma vyčteme odtoho to tu je ne?
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 12 úno 2009, 16:20 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
he zřejmě jsem se špatně zorientoval v tvé odpovědi. mezi řádky mého příspvěkvu bylo řečeno, že ta vesta nebude rozhodně značena kódem kontraktu DSA, ježto je oproti vestě záležitost pozdější ...
určo by to chtělo foto štítku. lze se ubírat cestou úvah, že v padesátých letech tam často bylo datum přímo vyraženo, ale zřejmě to nebude náš případ, jinak by to Hans už dávno vypátral.
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 12 úno 2009, 20:49 |
|
|
Major |
|
|
Štítek je klasický,jsou tam jen zajímavé malinké čísla dole,z nich by se dalo poskládat datum 17.12.56.Což by teoreticky mohl být datum výroby.To je myslím celkem"rare"! A ještě jedna drobnost-pár příspěvků vzad někdo popisuje vesty M-55.I první model měl potah z nylonu a ne z bavlny a do kapsičky na hrudi v žádném případě nenarvete zásobník do M-14!Maximálně dvacítku z M-16.
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
Tayla MORE
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 13 úno 2009, 10:25 |
|
|
Corporal |
|
no jasný že tam bude jiný štítek jen sme udával příklad prostě až uvidíme štítek tak uvidíme a nebo to bude jak je psáno výše
|
|
Nahoru |
|
|
Grandy
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 13 úno 2009, 21:28 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
hans: Ptát se tě jestli jí nechceš prodat bude asi zbytečný, což?
|
|
Nahoru |
|
|
Tayla MORE
|
Předmět příspěvku: Re: Protistřepinové vesty (M1952A, M69) Napsal: 13 úno 2009, 23:48 |
|
|
Corporal |
|
tak neni ani nic co dodávat asi je to pěknej kus
|
|
Nahoru |
|
|