|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 15 lis 2011, 09:10 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
Bratr píše: Ó nikoliv! Hledal jsem to nějakou dobu a (kupodivu) našel:"Smith-Pelz: SSI of the USArmy 1946-76" str.67,: The Airborne Background trimming (commonly called an "oval") is a unit insignia and authorized to be worn while the member is assigned to Airborne organization. The "oval" is not an individual award and each design is subject to approval of the U.S. Army Institute of Heraldy... Myslím, že to dává smysl - nošen jen na služební/vycházkové uniformě, rozlišuje ke které jednotce maník patří : typicky na rameni má divizi a ovál určuje pluk,( dnes brigádu.) Není důležitý, kde para kvalifikaci získal (beztak to bylo v Airborne school ) Díky,díky! tím je to vyřešeno!
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 15 lis 2011, 11:18 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Díky moc, chlapci. Zase jsem se dozvěděl nějaké nové informace a jsem o něco moudřejší
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 16 lis 2011, 22:27 |
|
|
Major |
|
|
Díky,Bratře! Od r.52 se dělá 1.model z cotton sateen,do tohoto roku v HBT.Všechny modely,kromě druhého mají zapínaní na 6 knoflíků,pouze 1.model má mezi prvním a druhým knoflíkem od shora znatelnou větší mezeru.A od 3.modelu je zapínání i na rukávu.
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 17 pro 2011, 03:29 |
|
|
Major |
|
|
Nejspíš nenapíšu nic objevného, ale ta nášivka vpravo mi připomíná nějakou variaci jihovietnamských výsadkařských křídel (padák, dole hvězda, okolo křídla - ten hnědý bordel). Nahoře by mohlo být cosi jako obdoba obloučků. Na tom vrchním by mohlo být klidně napsáno BIET CACH NHAY DU (NHAY by se dalo rozeznat, DU je na konci určitě), nebo BIET KICH NHAY DU. Druhé slovo ve spodním obloučku je podle mě THAM, ale co je první slovo, to fakt nerozeznám a ani se mi nedaří odhadnout co by se dalo spojit s THAM. VIEN THAM by měly být LRRP, ale to by se mělo podle mě týkat až pozdějšího období. THAM SAT by měl být průzkum, ale my bychom potřebovali spíš SAT THAM...
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 13 úno 2012, 16:42 |
|
|
Colonel |
|
|
Hansi, možná by stálo za to, sem dát i kalhoty, i když by se mohlo zdát, že jsou jen jedny. A vůbec, od tebe bych čekal že budeš pokračovat modely USMC Tak já sem přihodím ty kalhoty. 1.model se stahováky na pasu Příloha:
kempky7.JPG [ 54.23 KiB | Zobrazeno 13745 krát ]
Příloha:
kempky4.JPG [ 47.2 KiB | Zobrazeno 13745 krát ]
2.model Příloha:
kempky8.JPG [ 46.34 KiB | Zobrazeno 13745 krát ]
3.model Příloha:
kempky5.JPG [ 52.19 KiB | Zobrazeno 13745 krát ]
Upravená para verze kalhot přidáním dalších zadních kapes na stehna. Příloha:
kempky6.JPG [ 65.27 KiB | Zobrazeno 13745 krát ]
Tolik praví chytré knihy a internetové zdroje. Je tu ještě model, s klopama s ustřiženýma růžkama. Myslel jsem že patří k druhému modelu, když mají stejný vzor klop, ale ve všech knížkách a na netu nic takového neznají. Vždy jsou uvedeny modely stejné jako 3.model. Chci se zeptat, nemáte někdo o tomto modelu nějaké další info? Našel jsem na jedněch takových i popisku, že by měly mít jakousi protiohnivou ochranu. Otázka jestli nebyly určeny pro jiné složky, např Airforce atd. ...? Příloha:
kempky1.JPG [ 47.3 KiB | Zobrazeno 13744 krát ]
Příloha:
kempky2.JPG [ 172.71 KiB | Zobrazeno 13744 krát ]
Tímto bych chtěl poděkovat http://www.us-army.cz za použití jejich obrázků. Snad mi Vik nevynadá
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 13 úno 2012, 18:21 |
|
|
Major |
|
|
Perfektní práce! Mě osobně by ale zajímalo,od kterého roku se používá na poklopci zip.Nějak nejsem schopen tohle vypátrat.MC hadry dodám,pro Nam jsou stejně jen 2 modely. Arnie:všimni si,že další kapsy na stehně mají ustřihlé růžky.A tyhle kalhoty používali SF již od cca r.63.Možná dřív.Ale nevím,jestli to má nějaký význam s ohledem na ohnivzdorné kalhoty.Ty se,dle mé dedukce,používaly až v 70-tých letech.Kapsy na stehně byly našívané nově,nejspíš to nebyly odpárané zadní.
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 15 úno 2012, 11:41 |
|
|
Colonel |
|
|
Hansi zip jsem viděl už na HBTčkách, otázka nakolik to byla privátka a nakolik to bylo rozšířené Jo ten obrázek výsadkáře od Lylese je snad jedinej s uřízlejma růžkama, co jsem viděl. Ty extra kapsy byly zásobovačema přišivané zadní kapsy kalhot. Ale asi používali nějaké náhradní, nepředpokládám že by kvůli tomu ničily kalhoty A to se praktikovalo koncem 50tých a začátkem 60tých let. Začátkem války to už bylo na ústpu.
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Vik
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 13 bře 2012, 12:35 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
Ty uřízlý růžky na kapsách jsem měl možnost vidět před lety živý v Hobby Trapers v Krásovce na Žižkově. Bohužel jsem v tý době byl mladej a pitomej a myslel jsem si, že je to nějaká blbina. Kdo to nakonec koupil netuším
_________________ cpl. Victor "Vik" Plas 17th AB / 194th GIR "D" Company
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 30 říj 2012, 16:29 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
první model ne. ja tam zadny odchylky nevidim
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 30 říj 2012, 16:44 |
|
|
Major |
|
|
Sice to vypadá jako 1.model,ale má 2 odchylky,které jsem na klasickém 1.modelu nikdy neviděl. 1.zapínání je jen na 5 knoflíků,1.model má vždy 6. 2.absence větší mezery mezi 1 a 2 knoflíkem odshora. Takže zapínání odpovídá prakticky 2.modelu.Možná je to jeden z posledních výrobků před nástupem 2.modelu,možná to prostě tahle firma dělala jinak. Každopádně to je origo US,v tomhle můžeš být klidný.
|
|
Nahoru |
|
|
Chorh
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 30 říj 2012, 17:41 |
|
|
Private First Class |
|
|
No je to holt nějakej hybrid. Kapsy 1. model, zapínání 2.model. Oproti 2.modelu ještě chybí "pen pocket" v levé kapse, dva prošité švy na zádech a samozřejmě sešikmené rohy patek náprsních kapes. Ale zase nebyla drahá . Každopádně děkuji za reakce.
_________________ River Horse
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 30 říj 2012, 19:18 |
|
|
Major |
|
|
Na té Tvé není pen pocket?Ten je totiž i na 1.modelu,akorát není prostřižená klopa kapsy.U dalších modelů už je.
|
|
Nahoru |
|
|
Chorh
|
Předmět příspěvku: Re: Kempové uniformy Napsal: 31 říj 2012, 00:16 |
|
|
Private First Class |
|
|
Bohužel ne. Nepřítomnost spousty věcí typických pro kempky mě trochu svádí k domněnce, že možná není úplně "košer". Knoflíky ale vypadaj echt US .
_________________ River Horse
|
|
Nahoru |
|
|