Právě je 21 pro 2024, 13:19

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Gumový řemínek na helmu M1
PříspěvekNapsal: 22 zář 2009, 08:06 
Chief Warrant Officer 2
Chief Warrant Officer 2

nj, já jenom říkam, jako byl to dost debilní příklad :oops: , to uznávam a moc se omlouvam :pray: , ale prostě sem chtěl říct, že když se někomu líbí cíga na helmě, tak tam stačí dát ákou prázdnou dobovou (či dobově vypadající) krabičku a plnou nosit jinde. Navíc já jakožto kuřák si taky dávam pozor na žvára a ještě se mi nestalo, že bych si je na akci zničil, zmokli by nebo tak měco

Profil Poslat e-mail  ICQ

PříspěvekNapsal: 23 zář 2009, 20:06 
Sergeant First Class
Sergeant First Class

OK.mas pravdu. :lol: :P :lol:

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 05 říj 2009, 18:17 
Sergeant
Sergeant

Sehnal jsem za helmu 50let starý cigára camel bez filtru v měký krabyčce ,ale asi si je nechám jen výstavený doma protože je jich škoda kámoš je našel na půdě v kufru jeho děta cestoval po světě a zbýral různý druhy cigár má prej ešte lucky strike ,malrboro atd. prodává je na aukru aspon říkal já je dostanu za 250kč :dance:

Naposledy upravil chroust dne 06 úno 2019, 05:28, celkově upraveno 1

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2009, 15:32 
Private First Class
Private First Class

Budu si ho vyrábět z pneumatiky. Potřebuji ale vědět jak byl širokej. Za odpověď díky.

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2009, 18:03 
Private First Class
Private First Class

Tak sem si to vyrobil. Foto: 1 gumová duše http://bundeswehr.rajce.idnes.cz/Vyroba ... raz003.jpg, 2 detail sešití http://bundeswehr.rajce.idnes.cz/Vyroba ... raz006.jpg, 3 pohled na helmě http://bundeswehr.rajce.idnes.cz/Vyroba ... raz009.jpg. (ano já vím že to není M1)

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 16 lis 2009, 18:18 
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pane bundeswehr, co jezdi namovou Cav v komunisticke helme...nespletl jste si forum? Tady neni AS potral, sekce teplaky a hra za panelakem :evil: Jak sem muzes vubec neco takovyho dat, malem me z toho vyhrezly oci z dulku...(pak sem se teda docela zasmal). 1.rada: nez se zacnes o Nam zajimat, neco si o tom precti, pak pockej aspon 14 dnu, jestli tvuj zachvat neopadne, pokud ne...pokracuj ve studiu materialu. 2. teprve pak se projevuj a ptej se zkusenejsich, na to, co nemuzes najit nebo ti neni jasny (na to je tady to forum myslim). Neptej se na veci, kery si muzes jednoduse zjistit sam! 3. Porid si US vybavu, pokud ji zde chces na obrazcich prezentovat. 4. mazacky vychytavky typu gumova kocka u ARMY res, az budes mazak (pokud nekdy budes). ...Atd. :evil: :wall: :wall: :wall:
PS nejsem zde arbitrem, ale podle me by tohle melo platit pro vsechny narychlokvašený FNGs, jakoze se jich tu zrovna ted zase vyrojilo. Je to ale jen muj nazor! Pokud je to moc OT - prosim o smazani.

PříspěvekNapsal: 17 lis 2009, 20:54 
Private First Class
Private First Class

Prosím vás ja vím že je to ČSLA helma. M1 si koupím až na vánoce :D

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 18 lis 2009, 11:38 
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

když už si na vánoce koupíš tu M1, tak si ji snad koupíš i s tou debilní KOČKOU !!!(tím myslím ten helmet camouflage band) :evil: :evil: :evil:

PříspěvekNapsal: 18 lis 2009, 18:41 
Major
Major

BW:jinak ten svůj slavný řemínek můžeš klidně zahodit,páč se obvykle dělal s automobilové duše,což tady bylo už řečeno,jenže ty tam máš sešitou duši z nějaké ukrajiny,nebo z čeho.Marně pátrám v paměti,ale v Namu jsem tuhle blbost ještě neviděl.Možná se to používalo u bundeswehru! :D

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 18 lis 2009, 19:11 
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

tak toho sem si vsiml az ted...me vyrazil dech ten kakáč a tu gumovou zbastleninu sem neresil, jako sesit dusi z ukrainy to je opravdu napad, ale musim uznat, ze me to zase rozesmalo :lol: Kasli na Hanse, nic nevyhazuj, urcite to vyuzijes, protoze mam informace, ze je to stoprocentne soucasti vystroje Hradecke teplakove ligy :lol: :twisted:

PříspěvekNapsal: 18 lis 2009, 19:29 
Master Sergeant
Master Sergeant

Tak si kluk holt spíchnul gumu z byciklový duše, světe zboř se... Jezdil sem s podobnou tři roky, pošlete mě taky stát na hanbu? :)

Někteří uživatelé asi poslední dobou nemaj do čeho píchnout.

PříspěvekNapsal: 19 lis 2009, 12:18 
Colonel
Colonel

Zdar bratři, já vím, že většina z vás už dávno ví, jak ten "elastic band" improvizovanej z duše vypadá, ale zdá se, že někteří to ještě pořád nechápou.
Používá se duše od osobního auta a to tak, že se z ní vystřihne NAPŘÍČ pruh asi tak jeden palec (2.5cm) široký a tím vznikne gumová obruč, kterou není třeba sešívat.
Padlo tady v minulosti, že se ta guma trhá, jenže pak se ukázalo, že chlapec použil gumu ze škodovky. Inu, v USMC (kde ten nápad vzniknul) asi škodovky nevedli, tím to bude. Původní gumy byly asi z Jeepu (nebo spíš Mutta) a ty jsou kapku festovější.

Zdravim

Bratr

Profil Poslat e-mail  

PříspěvekNapsal: 19 lis 2009, 17:16 
Master Sergeant
Master Sergeant

Bratr: Chápeme, ale automobilový duše už pár dekád moc nefrčej a tedy se hůř shání. Krom toho, tyhle helmet bandy dosahovaly nejrůznějších šířek, tvarů a patvarů, viděl jsem i exempláře z několika oddělenejch kusů gumy který byly jednoduše zauzlovaný do sebe, takže bejt nějak pintlich ohledně této výstrojní součástky je podle mě zbytečné. Nicméně, tebou popsaný způsob je nejběžnější.

Ne že bych si snažil okecat tu hrůzu co mám na helmě já (neb mi to žíly netrhá), jen nebuďte tak vostrý na začátečníka, kerej chtěl dát ostatním tip. Jediný co mělo následovat je věcný koment jako napsal Bratr, na ironický poznámky tady myslim neni nikdo zvědavej...

PříspěvekNapsal: 19 lis 2009, 17:52 
Colonel
Colonel

Grandy, -ale jistě že se vyskytovaly všelijaké patvary, však taky když se maníkovi ten gumovej band přethnul, musel si ho nějak spravit - těžko by šel z velitelskýho jeepu sundat kolo, aby si ustřih novej. ;-)
Ještě bych dodal, že to byla čistě soukromá vychytávka a kdo ten band neměl (nesehnal, zničil, ztratil...) tak to asi moc neřešil. Takže pokud je dnes pro někoho obtíž sehnat trvanlivou duši správný velikosti, tak to taky není žádná výstrojní chyba - oni je prostě zdaleka neměli všichni.
To mi připomíná, že jsem se před lety ptal jednoho mariňáka jak to přijde, že ty potahy tak úhledně přiléhají k helmě a drží bez toho bandu, kterej jinak používá armáda, a chlapík mi prozradil vychytávku: namočit potah do roztoku škrobu, pečlivě natáhnout, uhladit, sesadit helmy dohromady a je to - ono se to všechno tím škrobem slepí a drží to tvar i bez bandu. Přiznal pravda, že pak bylo kapku pracný dostat vložku ven z helmy, jenže to prostě nebylo potřeba: doby, kdy se v helmě vařilo, pralo a ohřívala voda na holení už byly ve VN pryč (ne, že by se to nevidělo, ale dost vzácně).

Bratr

Profil Poslat e-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Smazat všechny cookies z fóra | Tým | Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]