|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Arnie
|
Předmět příspěvku: Napsal: 08 dub 2008, 13:26 |
|
|
Colonel |
|
|
Ploutev píše: coorwa arnie,co tim coorwa chceš říct?!?! ploutvema nelze kopat slepičky,ale lze je plácat lze vidět oba modely v namu,ale ten starý opravdu vyjímečně. dotyčný si ho sehnal,nebo byl památný dědečkův,který ho nosil za ll WW,nebo tátův z korey a u jednotky mu ho tolerovali. Ploutev
Hehe hlavní underwasserman se ozval
Já teda měl na mysli spíše marínu než přímo navy. Já teda do mariny nedělám, ale docela dost obrázků USMC jsem viděl s hnědýma koženýma součástkama. Samo spíše ze začátku, posléze bych řekl že USMC ve výstroji i armádu předběhla... ale to je jen můj armádoparagánskej názor
A ještě sem musím přidat obrázek mého nejoblíbenějšího mariňáka. Teda hned druhej je GSGT Highway, ale to už je jinej příběh
|
|
Nahoru |
|
|
mfence
|
Předmět příspěvku: Napsal: 08 dub 2008, 22:00 |
|
|
Corporal |
|
Arnie píše: Ploutev píše: coorwa arnie,co tim coorwa chceš říct?!?! ploutvema nelze kopat slepičky,ale lze je plácat lze vidět oba modely v namu,ale ten starý opravdu vyjímečně. dotyčný si ho sehnal,nebo byl památný dědečkův,který ho nosil za ll WW,nebo tátův z korey a u jednotky mu ho tolerovali. Ploutev Hehe hlavní underwasserman se ozval Já teda měl na mysli spíše marínu než přímo navy. Já teda do mariny nedělám, ale docela dost obrázků USMC jsem viděl s hnědýma koženýma součástkama. Samo spíše ze začátku, posléze bych řekl že USMC ve výstroji i armádu předběhla... ale to je jen můj armádoparagánskej názor A ještě sem musím přidat obrázek mého nejoblíbenějšího mariňáka. Teda hned druhej je GSGT Highway, ale to už je jinej příběh
jo USMC na zacatku tahala ruzne vykopavky sam je taham i ja
|
|
Nahoru |
|
|
Ploutev
|
Předmět příspěvku: Napsal: 09 dub 2008, 07:02 |
|
|
First Lieutenant |
|
mfence máš pravdu.mariňáci opravdu dotahávali a dotrhávali
co se dalo .usmc měla nejnižší rozpočet z amerických
ozbrojených sil.
Ploutev
_________________ Ploutev Sat Soc An Puc a puc a Ho Chi Minh
|
|
Nahoru |
|
|
J.R.Ryan
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 05 zář 2008, 11:40 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 14 bře 2008, 12:30 Příspěvky: 56 Bydliště: okolí Českých Budějovic
|
Díky bohu, v Iraqu už je tomu naopak, Army za Marinou tvrdě zaostávaj.Ale to je mimo místu mě se teda rozhodně líbí víc ten černej futral než ten hnědej
_________________ United States Marines Corps Cpl.J.R.Scofield SEMPER FI DO OR DIE
|
|
Nahoru |
|
|
J.R.Ryan
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 05 zář 2008, 17:59 |
|
|
Staff Sergeant |
|
Registrován: 14 bře 2008, 12:30 Příspěvky: 56 Bydliště: okolí Českých Budějovic
|
tak si dneska pekně začnu pařit kampan vod znova ve VC2 a kouknu na vojáka MACV a má u pasu todle pouzdro v den zahájení Ofenzivi Tet.
Přílohy: |
Poznámka: hnědé pouzdro
GAME-BOX_2008-09-05_17-14-30.jpg [ 198.96 KiB | Zobrazeno 11224 krát ]
|
_________________ United States Marines Corps Cpl.J.R.Scofield SEMPER FI DO OR DIE
|
|
Nahoru |
|
|
Princl
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 05 zář 2008, 22:50 |
|
|
Chief Warrant Officer 2 |
|
|
Hnědý? Buď je to chyba ve hře, nebo je možné, že je to tak. Vlastně MACV byli ve Vietnamu už od začátku 60. let, a třeba, když byly jenom poradci, nepotřebovali černý pouzdra. Do Vietnamu mi ale víc sedí to černý.
_________________ Pvt. Giuseppe Principato BAR gunner Tommy and yankee
|
|
Nahoru |
|
|
vietnammarine
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 05 zář 2008, 22:55 |
|
|
First Lieutenant |
|
Registrován: 03 dub 2008, 19:02 Příspěvky: 365 Bydliště: Bars and whorehouses all around the DMZ
|
Hele, stručně...přiblblejch počítačovejch her a podobnejch kokotin si vůbec nevšímej.
Každopádně s těma hnědejma pouzdrama, ono to klidně může bejt původně "černý".
Do roku 1962 veškerý kožený součástky mariňácký výstroje byly hnědý, pak nějakej jouda přišel s nápadem všechno sjednotit (uniformy, boty, barvu výstroje atd...), tzn.že od roku 1963 veškerá kůže měla bejt černá, tzn.hnědý věci se černily/měly černit...ovšem ona ta barva zas tak dobře nedrží. Sám mám todle černěný hnědý pouzdro (koupený jako černý) a kdybych ho sem tam od času lehce nepřejel krémem, tak už je hnědý taky..a to ho nosim párkrát do roka.
Výše napsané ovšem nemění nic na tom, že většinou veteráni nosili starší kousky, jako mazácký vychytávky a kašlání na předpisy. A to, že Marina používala starší věci, obecně ano, ale částečně to byl důvod toho, že jejich výstroj (a určení) byla koncipovaná jinym způsobem. Plus většinu vyvinutejch vychytávek (předci Molle vest apod.) jim administrativa zatrhla.
_________________ Sgt Martin "Hootch" Bouda 3d Force Reconnaissance Company 1966 - 1970 USMC Force Reconnaissance Units 1942 - 1995
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 08 zář 2008, 08:13 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
ten jouda byl McNamara... jinak himbajs, přestaňte sem už rvát obrázky z her a ptát se na vepřoviny kol výstroje co tam je vylepená - výstroj posuzujte podle autentickejch fotek!!!
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
gravedigger
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 14 zář 2008, 10:54 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Marine ve výstroji a výzbroji opravdu dost pokulhávala. Bylo to vidět už za druhý světový,kdy nedokázala přezborjit a příslušníci používali peacemakery (Cooperův první odstřel byl SAAčkem) a M1903,v jaký ráži nevim. Takže ano,USMC opravdu tahala vykopávky.
_________________ Mess with the best, die like the rest
|
|
Nahoru |
|
|
vietnammarine
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 14 zář 2008, 20:26 |
|
|
First Lieutenant |
|
Registrován: 03 dub 2008, 19:02 Příspěvky: 365 Bydliště: Bars and whorehouses all around the DMZ
|
Marina ne, že nedokázala, ale Marina nechtěla přezbrojit...
Když už "kopeš hroby", tak si nejdřív sežeň lopatu a krumpáč.
_________________ Sgt Martin "Hootch" Bouda 3d Force Reconnaissance Company 1966 - 1970 USMC Force Reconnaissance Units 1942 - 1995
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 28 zář 2008, 16:35 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
neni to nam ale rok 66 fungl novy hnedy pouzdro Příloha:
img016.jpg [ 133.47 KiB | Zobrazeno 11011 krát ]
|
|
Nahoru |
|
|
PFC Randy Lenhard
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 21 led 2009, 09:38 |
|
|
Nekde na fotce, presne se nepamatuju kde, jsem videl holstra na colta M1911, a bylo nalakovano na olivovo, prosimvas, zkusenejsi marinu, mohlo by to bej ono?(myslim, jestli bych to svoje mohl prelakovat?)
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 21 led 2010, 17:43 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
1st Cav Div, 1st brig, 8th Cavalry, 2nd Bat, B-Company, Tunnel rats.
Přílohy: |
vn_brown_holster_8th_cavalry.jpg [ 92.45 KiB | Zobrazeno 10725 krát ]
|
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Princl
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 22 led 2010, 17:25 |
|
|
Chief Warrant Officer 2 |
|
|
díky zajdo, další fotka, která se hodí, taky bych se chtěl zeptat, co to má voják vlevo na levý straně na to řemeni?
_________________ Pvt. Giuseppe Principato BAR gunner Tommy and yankee
|
|
Nahoru |
|
|
Fanys
|
Předmět příspěvku: Re: Pouzdro colt M 1911 Napsal: 22 led 2010, 17:44 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
|
|
neni to Demolition bag? i když ta boční kapsa je nějaká malá.... jen nápad, neber to jako odpověď na svou otázku
_________________ SGT. Francis J. Kotsmith B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|