|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 25 led 2010, 01:01 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
|
Registrován: 14 pro 2008, 00:48 Příspěvky: 265 Bydliště: Radnice, D.C.
|
Já vam nevim - písková barva, dělaný je to zřejmě na šuplíky do samopalu, drátěný "pracky" uchycení na opasek britskýho typu, ale velice aušusově provedený (jen do C ohnutej drát, bez "dvojitýho" zahnutí konců - kdo zná tyhle "pracky" na britskym webbingu, ví, co myslim) - to neni ani Británie, ani Belgie, ani Dánsko. Možná nějakej Blízkej Východ? Irák, Egypt, Jordánsko...?
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 26 led 2010, 00:46 |
|
|
Colonel |
|
Jojo, Tankhille, to je právě to, co mě mate - všechny ty detaily, co zmiňuješ (hlavně "ledabyle" udělaný dráty). Vodítko by mohly být druky, to značení "Z ve štítě": viděls to někdy? Já jen na sumce, kterou jsem slíbil nafotit, ale protože jsem upad do výrobního procesu, nějak se nedaří a nestíhám - až za pár dní. Btw: tam jsou dráty taky rovný. SSgt Glen Mc Crary: rozmysli si, co říkáš o drátěných závěsech na opasek - to, jak jsi to podal moc smyslu nedává.
Bratr Andy
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 31 led 2010, 18:19 |
|
|
Colonel |
|
|
Nahoru |
|
|
zswolf
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 31 led 2010, 19:59 |
|
|
Corporal |
|
|
Tohle by měla být Itálie...
_________________ SPECIAL AIR SERVICE REGIMENT
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 31 led 2010, 20:36 |
|
|
Major |
|
|
Někde jsem viděl,že tyhle trojsumky byly na patrony do revolveru Webley.Samozřejmě Anglie.Snad vzor 37.Jinač taliáni mají na těhle sumkách klasické druky,jako třeba na futrálech na flašky M1956.
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
zswolf
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 01 úno 2010, 10:13 |
|
|
Corporal |
|
|
Přesně tak, italové tam mají mosazné druky Fiochi, ale jinak tvar a zpracování tomu přesně odpovídá. Anglie, ani poválečná to není na 100% Britové používali výhradně Lift dot druky a to jen na věcech z P44.
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 01 úno 2010, 12:56 |
|
|
Colonel |
|
No jo, no, takže víme zase houby... Abyste se nenudili ,tuhle je další "Co je to?" Já to nějakou dobu považoval za ANZAC, ale to není. Značení žádný... Je to nějakej NATO klon? Bratr Andy
Přílohy: |
What is this 001.jpg [ 185.54 KiB | Zobrazeno 11677 krát ]
|
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 01 úno 2010, 19:13 |
|
|
|
|
Podobný jsou vidět na vojácích v Ospreyi "Válka v Jugoslávii - Slovinsko a Chorvatsko 1991-95".
EDIT: Pardon, dodatečně upřesňuju, že v tomhle příspěvku se jedná ten pásek, ten je vidět ve výš zmíněnym Ospreyi.
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
Naposledy upravil Tank Hill dne 02 úno 2010, 04:51, celkově upraveno 3
|
|
Nahoru |
|
|
zswolf
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 01 úno 2010, 20:21 |
|
|
Corporal |
|
|
(Z) by pak mohla být značka výrobce- Zastava...
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 01 úno 2010, 21:12 |
|
|
Colonel |
|
Tak moment kamarádi, abychom si rozuměli: Tankhill mluvil o tom opasku, pokud tomu dobře rozumím - takže jakápak "Zastava"? Nebo ne?
Bratr Andy
_________________ F.U.
Naposledy upravil Bratr dne 02 úno 2010, 00:53, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 01 úno 2010, 23:13 |
|
|
|
|
Ha, pásek by mohla bejt starší Belgie: První obrázek je ze stránek muzea belgickejch Commandos, druhej je z vlákna o belgickym webbingu z Militaryphotos.
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 02 úno 2010, 00:52 |
|
|
Colonel |
|
Tedy, TankHille, to by odpovídalo tomu, že´s ho viděl u fešáků z Jugoslávskejch válek - oni tehdá, počátkem devadesátejch let vykupovali vojenskej materiál, kde se dalo po celý Evropě ( a asi i jinde). Pan Sturm (Roseheim, Německo) na tom vydělal fantastický prachy - vykoupil totiž začátkem ´90 skoro celou NDR armádu po neuvěřitelných 1.-DM (tehdejší Deutsch Mark, ekvivalent 20.-Kčs) za kus, tím myslím komplet maskáče, postroj, boty, helmu a plyn masku. Pak je přeprodával do Jugoslávie tomu, kdo dal víc. Budu si muset tebou zmíněnou Osprey publikaci pořídit, asi se dost poučím - takhle to mám jen od military šmelinářů, co se tady tou dobou motali: taky jsem prodal asi tak dvacet sovětských plynmasek nějakýmu podobnýmu pašákovi (o ostatním materiálu ani nemluvě). Ale zpět k meritu věci - tys reagoval na ten opasek a tak mi post od zswolfa přišel kapku zmatečný: ten zobrazený opasek nemá žádný značení, takže s předešlými posty o poněkud záhadných sumkách (a úvahách, co že to je (Z)) nemá nic společnýho, mám pravdu? Zswolfe? A aby se vám, pacholci, nezkrátily žíly, mám tady další položku "Co je to?" - tentokrát mám pocit, že hlavně pro mariňáky: už jste viděli i tuhlety hodnosti? Nejenže jsou atypický, pokud jde o velikost, ale ta s tou hvězdou...? Moc oblouků, néé? Co říkáte, borci? Bratr Andy
Přílohy: |
new deal 002.jpg [ 142.71 KiB | Zobrazeno 11498 krát ]
|
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 02 úno 2010, 04:59 |
|
|
|
|
Jo, psal jsem to k pásku, ale to jsem do postu původně nenapsal - přidal jsem to s poznámkou EDIT až potom, co zswolf odpovídal (nechtěl sem kvůli tomu zbytečně zaplácávat místo dalším příspěvkem).
|
|
Nahoru |
|
|
vietnammarine
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 02 úno 2010, 09:18 |
|
|
First Lieutenant |
|
Registrován: 03 dub 2008, 19:02 Příspěvky: 365 Bydliště: Bars and whorehouses all around the DMZ
|
To Mariňácký hodnosti nejsou. Spíš mi to příde jako armádní Sergeant Major a Master Sergeant???
_________________ Sgt Martin "Hootch" Bouda 3d Force Reconnaissance Company 1966 - 1970 USMC Force Reconnaissance Units 1942 - 1995
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Co je to? Napsal: 02 úno 2010, 09:50 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
mňo pokud v tom nejni chyták tak je to zcela jistě Sergeant Major a Master Sergeant - klasika v kovu na polní a pracovní mundůry - jak již ráčil podotknouti pan Chatrč
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|