Waldrone, to si nějak nerozumíme. Bavili jsme se tady o použití ME/SE nášivek, já uved příklad ze svý sbírky a tys nevěděl nic lepšího, než poukázat na to, že to vůbec nemusí být původní. Na to já jsem reagoval, že původnost není zaručena nikdy, protože málokdo z nás má něco přímo od veterána - tak proč se vztekáš, že musím mít vždycky pravdu a že ostatní jsou žabaři...řekl jsem to někde? Když jsem si na začátku tohohle threadu uříz ostudu s neznalostí "twill patchů" tak jsem to uznal, a nijak jsem nevyváděl.
Jinak: k věci. Dopsal jsem kolegovi v USA, se kterým jsem leta nebyl v kontaktu, ale naštěstí jsem našel jeho mail. Chlapík se živil dlouho jako dealer s nášivkama a říká, že podle osnovy, nebo šití vůbec by si netroufl rozlišit dataci nášivky, jestli je WW2 nebo VN do roku 1967-8. Jsou natolik identický, že to nepozná (dokonce se až do konce šily z bavlny, bez umělejch vláken).
Teda: pro upřesnění - mluvím o SE/CE celobarevných nášívkách (rozdíl mezi ME/SE pozná i slepej - po hmatu)
A ještě něco: ptal jsem se ho na (případný) rozdíl mezi názvoslovím SE(straight, nebo taky standart edge) a CE(cut edge): odpověd je že se jedná o totéž, jen tomu různí sběratelé různě říkají (STRAIGHT proto, že je okraj ROVNÝ, CUT proto, že byly nášivky ze společného základu - osnovy - individuálně ODSTŘIHÁVÁNY).
A ještě jinak: zaznamenal jsem, že tu některým lidem vadím, že jsem moc za chytrýho, že musím mít vždycky pravdu - jinak běda...(jako komu...?)
Poslouchejte všichni: není moje vina, že jsem se narodil o nějakých 30-40 let dřív. Není moje vina, že jsem první věci z období VN war směnil za směšný ceny (ale zase si můžu být jist, že jsou dobrý). Není moje vina, že jsem místní "závisláky" zásoboval originál věcmi ještě za bolševické vlády (a občas za to nesl odpovědnost), není moje vina, že o věci vím víc, než je zvykem v tomto kraji ( a pokud nevím, uznám svou nevědomost ).
Moje jediná vina je, že jsem už kapku nerudnej dědek a občas reaguju (uznávám) kapku povýšeně.
Chci vás vidět za tak asi 30 let: budete stejný.
Nazdar!
Bratr