|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Fanys
|
Předmět příspěvku: Čepice, klobouky... Napsal: 20 lis 2009, 12:31 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
|
|
Téma na téma "měkké" pokrývky hlavy jsem tu nenašel, tak snad nebude vadit, že jsem založil nový chlívek....
věc se má takto: mohl by mi nějaký vlastník originálního klobouku (obyčejný OD bonnie, oliva pro pěšáka) přeměřit - a) délku "kšiltu" b) výšku klobouku samotného
Budu neskonale vděčen za uvedené rozměry!
_________________ SGT. Francis J. Kotsmith B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
Honzash
|
Předmět příspěvku: Re: Čepice, klobouky... Napsal: 20 lis 2009, 13:27 |
|
|
Master Sergeant |
|
|
tak k otazce delka 8cm vyska predku 8cm a v zadu 9cm, jinak si myslim ze rozmery se budou lisit co vyrobce to jinej rozmer + -
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Čepice, klobouky... Napsal: 20 lis 2009, 14:30 |
|
|
Colonel |
|
Zdar
Krempa boonie klobouku je 2.5 palce, tj. ca 6.5cm, stejná po celém obvodu. Výška od krempy k dýnku je vzadu 3.5 palce tj.ca 9cm, vepředu 3 palce tj.ca 7.5cm. Míry v palcích jsou přesně (není divu, když je to US), míry v cm.,které uvádím, jsou přibližně.
Bratr
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Tank Hill
|
Předmět příspěvku: Re: Čepice, klobouky... Napsal: 20 lis 2009, 17:38 |
|
|
|
Registrován: 14 pro 2008, 00:48 Příspěvky: 265 Bydliště: Radnice, D.C.
|
Bratr: Tyhle míry jsou stejný pro všechny velikosti (nebo aspoň většinu běžnejch velikostí) klobouků?
_________________ CPL Hill, M. S. A/1-15 INF, 3ID (re-en.); 96-01 "Jako okupace se to dá vydržet, ale jako bratrská pomoc to stojí za hovno."
|
|
Nahoru |
|
|
Fanys
|
Předmět příspěvku: Re: Čepice, klobouky... Napsal: 20 lis 2009, 17:46 |
|
|
|
|
díkes za čísla, každopádně mě docela překvapily... chci skusit překopat kopii klobouku aby byl dostatečně košer a čekal jsem ty čísla menší - u té kopie má krempa co celém obvodu 6cm a připadá mi jako hrozný sombrero... hold mam asi divnou hlavu
_________________ SGT. Francis J. Kotsmith B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Čepice, klobouky... Napsal: 20 lis 2009, 17:59 |
|
|
Colonel |
|
TankHill: to popravdě nevím, měřil jsem ze svého sbírkového OG boonie, vel 7 1/4. Myslím si ale, že to bylo jednotný pro všechny velikosti, když uvážím, že běžné velikosti jsou 6 3/4 - 7 1/2, je to rozdíl necelého palce v podélné délce. Nemyslím si, že by se různí výrobci mohli nějak zásadně lišit v rozměrech (pokud mluvíme o ofiko výrobcích): získat státní zakázku na šití pro armádu je pro každého výrobce terno a neriskoval by, že o ni přijde jen díky nedbalosti personálu. Je ale pravda, že v detailech jsou nepřesnosti: třeba celkem běžně se nescházejí švy vnitřního švu krempy a zevní stuhy. Pravda je, že se krempy klobouků často sestřihávaly apod., ale o tom dotaz nebyl. Mimochodem - víte, že zmíněný klobouky se běžně nosily, dokud ve VN velel gen.Westmoreland, ale když to po něm převzal gen.Abrams, zakázal jejich nošení, protože mu připadaly jako nedůstojná pokrývka hlavy? (Debil) Ne, že by se ten rozkaz nějak dvakrát dodržoval, ale bylo to tak.
Zdravím
Bratr
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: Čepice, klobouky... Napsal: 20 lis 2009, 19:08 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
Fanys píše: díkes za čísla, každopádně mě docela překvapily... chci skusit překopat kopii klobouku aby byl dostatečně košer a čekal jsem ty čísla menší - u té kopie má krempa co celém obvodu 6cm a připadá mi jako hrozný sombrero... hold mam asi divnou hlavu holt máš kopču
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Fanys
|
Předmět příspěvku: Re: Čepice, klobouky... Napsal: 21 lis 2009, 01:38 |
|
|
|
|
hold mam kopču, nudim se, tak si s tim chci pohrát když už jí mam... zřeba to bude stát za prd a pořídim jednoho krásného dne origo
|
|
Nahoru |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|