|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Igy
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 18 srp 2013, 13:10 |
|
|
Corporal |
|
_________________ CM/C Chris C. Gantan, 9th Platoon, Detachment Alfa, SEAL Team Two
|
|
Nahoru |
|
|
atom
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 19 srp 2013, 20:36 |
|
|
Corporal |
Registrován: 24 zář 2011, 01:34 Příspěvky: 33 Bydliště: u Olmiku
|
Bych chtěl Texi vidět tvoji mámu,jak se tváří,když ji vysvětluješ,že to musí ušít takhle a ne jinak !Jinak ji ale tleskám,šikovná ! Given
_________________ SP4 Given Paul Co.E/51 Inf.-LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 19 srp 2013, 22:18 |
|
|
Captain |
|
|
Já ji dal na stůl ten Igyho origoš a řekl, že chci ušít to samé ale za desetinu ceny A když jsem jí řekl, že si může ušetřit práci a cutnout rukávy a spodek byla ráda ...Spíš bych ti přál vidět jak se tvářila, když jsem jí řekl, že by kluci chtěli ušít taky Jinak máti je nejhodnější..poté co ušila všem poplínový barety, asi třicet jersey a přešila mi kde co tak už jí asi nic nerozhodí
_________________ GMG 1 Tex Roberts
|
|
Nahoru |
|
|
Luky
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 23 srp 2013, 11:01 |
|
|
Corporal |
|
Mám dotaz, otázka Seal Teamů je mě vzdálená, tak mě zajímá, kolik teamů bylo ve Vietnamu a jaký rozdíl v číslech je? Myslím Seal Team 1, Seal Team 2 atd. Měli stejné úkoly nebo různé, lišily se jen číslem....
_________________ Sgt. Luke J. Murphy A Co, 3/503rd, 173rd Abn Bde Vung Tau, 1965-67
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 23 srp 2013, 22:07 |
|
|
Captain |
|
|
To je tak složitá věc, že se na to nedá odpovědět pár větami jednoduše. Ve Vietnamu byly nasazeny oba v té době existující SEAL týmy. ST1 a ST2. Dalo by se říct, že oba prováděly operace na stejném základu se stejným cílem, v jiných operačních oblastech. Povaha operací se měnila v průběhu války. Ostatně tím si prošla celá americká bojová účast. Stejně tak se měnily požadavky na týmy, jejich složení, výstroj a výzbroj a délka operací. Dá se říct, že ST1 a ST2 měli i každý jinou "image" ale to jsou detaily. Na netu je docela dost info, stačí jen hledat. Ostatně i tady se toho už dost napovídalo..
|
|
Nahoru |
|
|
nuy-nai
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 29 lis 2013, 10:48 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
Teda kluci, krásná práce!!!!
_________________ Pfc Michael Taylor 3rd Marine division , 4th Scout/Sniper platoon / 3rd Force Recon
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 08 čer 2014, 10:08 |
|
|
Captain |
|
|
Tak máme v týmu další "katlej žaket" Tentokrát verze z poplinu. Jinak jako předchozí..přesná kopča, stačí našít label a hodit to na ebay Prostě žádný řempo se zelenou podšívkou... Stay tuned...kompletní granátnickej žaket coming soon Příloha:
zake_01.JPG [ 426.47 KiB | Zobrazeno 8864 krát ]
Příloha:
zake_02.JPG [ 408.5 KiB | Zobrazeno 8864 krát ]
Příloha:
zake_03.JPG [ 379.03 KiB | Zobrazeno 8864 krát ]
|
|
Nahoru |
|
|
atom
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 08 čer 2014, 19:03 |
|
|
Corporal |
|
No co dodat Texi,móóóc pěkný. Hele,máma šije jen pro SEAL TEAM 2? Atom
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 08 čer 2014, 21:09 |
|
|
Captain |
|
|
Ne i pro ST 1 ...aspoň tyhle vršky jsou na imprešn jedničky. Co bys potřeboval?
|
|
Nahoru |
|
|
atom
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 08 čer 2014, 21:13 |
|
|
Corporal |
|
Jen tak,na další akci dáme řeč.Pokud se teda potkáme . Atom
|
|
Nahoru |
|
|
Igy
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 08 čer 2014, 23:07 |
|
|
Corporal |
|
Určitě se potkáme
_________________ CM/C Chris C. Gantan, 9th Platoon, Detachment Alfa, SEAL Team Two
|
|
Nahoru |
|
|
Dalibor
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 11 čer 2014, 11:03 |
|
|
Sergeant Major |
|
|
Mám otázku ohledně nožů, takový standart je asi Ka Bar, Mk2 a piloťák ale co Mk1 mohl se objevovat? Já mám jednu fotku kde si myslím že je ale jsem neschopen to sem nahrát tak musí jinou cestou viz odkaz. http://fisher18.rajce.idnes.cz/Navy_Seals#004wq.jpg (Stojící pán uprostřed) Díky Příloha:
004wq.jpg [ 171.9 KiB | Zobrazeno 8774 krát ]
Edit by Matrix: Dovolil jsem si technickou výpomoc a vložil zmiňovaný obrázek s nožem.
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 11 čer 2014, 20:50 |
|
|
Captain |
|
|
Dalibore standart je Mk.2....pak dlouho nic a pak Kabar (jenže "Kabarem" je často myšlena Mk.2). Mk.1 úplně v pohodě, preferovali ji ti co měli rádi kratší čepele. Docela oblíbený byl Gerber. Piloťák jsem myslím na fotce nikdy neviděl..teda u SEALs. Což neznamená, že ho někdo nemohl nosit. Nicméně rozhodně bych ho neřadil ke standardu. Ani Dockery ho neuvádí... Na té fotce je Mk.1.
|
|
Nahoru |
|
|
Dalibor
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 11 čer 2014, 23:12 |
|
|
Sergeant Major |
|
|
Díky za pomoc
|
|
Nahoru |
|
|
Norman Hoot
|
Předmět příspěvku: Re: Navy SEALs Napsal: 04 črc 2014, 07:44 |
|
|
Private First Class |
|
Pánové vložím se opožděně do debaty. Tak MK2 - to co psal Tex je svatá pravda, základní, stěžejní a taky typické. + snoubení jednoduchosti, krásy a klasiky. MK1 opět velmi rozšířená. (i jeho upravená verze Vulcan) Co se "piloťáků" týče ovšem nebyl bych tak skeptický. Byly u SEALs a fotky jsou. Dokonce i ten Dockery je ve své knížce má. Nemá k nim sice článek ale má tam fotku s popiskem - mimo jiné zde uvádí že SEALs si rukojeť polepovali duct tapem - pro větší waterproof - s touto informací sem se už setkal. Onu fotku přikládám přílohou plus ještě jednu (tam má taky za-duct-tejpováno ) Gary R. Smith (legenda u SEALs) byl těžkej blázen do nožů - S November plt. dokonce v roce 1971 s sebou tahal na akce dva nože - MK1 a právě pilota... (samozřejmě ne vždy) Jinak další nože které se vyskytly byly samozřejmě Gerbery, ale také lovecké nože a různé potápěčské nože jako třeba Aquqlung (opět Gary R. Smith jak lovecký tak Aqualung) - ale samozřejmě nebyl sám, vlastní nože byly vždy a to nejen u SEALs poměrně rozšířené. Pak byly poměrně hojně zastoupeny u SEALs bajonety a to jak upravené tak bez jakéhokoliv zásahu. Ještě bych zde zmínil nože experimentální - zejména DELTA knife (v příloze) - SEALs v NAMu dostali několik k testování a vyskytly se mimo jiné u X-Ray plt. a Victor plt. Závěrem bych zde uvedl, že jelikož je MK2 velký nůž, je dobře vidět což pilot není a proto na méně kvalitních fotkách - kterých je drtivá většina (myšleno u SEALs) nemusí být (hned) spatřen. Samozřejmě nebyl to častý jev. To je fakt a je třeba to mít na zřeteli.
Přílohy: |
med_file4265.jpg [ 21.85 KiB | Zobrazeno 8696 krát ]
|
Dockery2.jpg [ 168.5 KiB | Zobrazeno 8696 krát ]
|
Delta knife.jpg [ 20.54 KiB | Zobrazeno 8696 krát ]
|
|
|
Nahoru |
|
|