|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 17 říj 2010, 12:23 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Bratr píše: Kapku jsem pátral v historii Air Rescue and Recovery Service USAF ( lidově zvané Pararescue command ) a nalezl jsem následující: - Za VN war operovala na území Laosu, Kambodži a Vietnamu (i.e. asi SouthVietnamu) - Skupina se dělila na čtyři letky ("wings"): 37. Da Nang, 38. Tan Son Nhut, 39. Tuy Hoa a 40. Udorn - Během VN war zachránili celkem 3883 servicemanů - ztráty za stejné období činily 73 záchranářů a 45 vrtulníků (Jolly Green Giant a Supergiant) Bratře, věděl by jsi doporučit nějakou vhodnou literaturu na toto téma? Díky.
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 17 říj 2010, 21:14 |
|
|
Colonel |
|
xxx
_________________ F.U.
Naposledy upravil Bratr dne 20 lis 2012, 20:41, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 18 říj 2010, 12:25 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Bratr píše: Cherry, jediná publikace v češtině, kde jsem našel aspoň něco o Pararescue je: "Elitní jednotky světa" autor Eric Micheletti, vydalo Naše Vojsko. V angličtině jsem čerpal z "Uniforms of the Elite Forces", Leroy Thompson, Blandford Press. Hodně se dá ale najít na netu, zadej si do Google "Air Rescue Recovery Service" a vyvalí se na tebe hafo zajímavejch odkazů... Bratře, díky. Zmiňovanou českou knihu mám nepřečtenou doma, tak se podívám. A pana Googla zkusím také potrápit.
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 18 říj 2010, 13:15 |
|
|
Colonel |
|
|
Kdysi dávno šel na MAX1 dokument Křídla nad Vietnamem, kde se jedna část detailně zabývala působením osádek Jolly Green Giant a Medevacu.
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Ploutev
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 18 říj 2010, 16:03 |
|
|
First Lieutenant |
|
ano, bylo to docela povedené
_________________ Ploutev Sat Soc An Puc a puc a Ho Chi Minh
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 18 říj 2010, 20:51 |
|
|
Major |
|
|
Já mám nějaké publikace USAF v pdf, možná bych mezi tím něco našel.
Edit: Takže jsem našel Earl H. Tilford, Jr. - Search and Rescue in Southeast Asia, 222 stran v pdf. V případě zájmu písněte PM. Je to jedna z publikací která byla volně ke stažení přímo ze serveru USAF.
|
|
Nahoru |
|
|
din
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 02 lis 2010, 02:07 |
|
|
Master Sergeant |
|
Registrován: 03 bře 2008, 21:44 Příspěvky: 99 Bydliště: skládka Praha
|
a co třebas nějakou diorámku na téma co přeložil hornay http://hornaymsf.blog.cz/0904/rt-pennsylvania ,plus diorámku se SOG Teamem jsem snad ještě neviděl,resp v tak propracované kvalitě,ohledně výstroje a výzbroje bych ti mohl poskytnout info a fotky,jinak Dragon je i vyrábí nebo vyráběl jen pro představu jak zhruba vypadají.
_________________ MACV-SOG CCC RT Vermont SFC Dinkeloo John D.
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 02 lis 2010, 23:51 |
|
|
Colonel |
|
xxx
_________________ F.U.
Naposledy upravil Bratr dne 20 lis 2012, 20:43, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 03 lis 2010, 00:31 |
|
|
Major |
|
|
Zdeňku, být tebou, nekomplikoval bych si život a udělal bych něco jako partu LRRP, která náhodou objevila trosky vrtulníku, třeba už dávno sestřeleného, nezvěstného. Lurpové zevlujou kolem, jestli neobjeví nějaké stopy po tom, co se stalo s posádkou...
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 03 lis 2010, 00:33 |
|
|
Colonel |
|
xxx
_________________ F.U.
Naposledy upravil Bratr dne 20 lis 2012, 20:44, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 03 lis 2010, 15:32 |
|
|
Colonel |
|
|
Ono už je celkem jedno jestli to bude SF nebo LRRP. Když si spešlové nenasadí zelený rádiovky, tak je od sebe stejně nerozeznáš
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Ploutev
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 03 lis 2010, 18:39 |
|
|
First Lieutenant |
|
dají se udělat i sealové. těch pracovních kolektivů je víc, které se mohly motat kolem sestřelených létajících aparátů. vysloveně postavit konkrétní situaci a mi ti to hromadně pochválíme
_________________ Ploutev Sat Soc An Puc a puc a Ho Chi Minh
Naposledy upravil Ploutev dne 03 lis 2010, 19:38, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Zdeněk Petrovič
|
Předmět příspěvku: Re: Speciální jednotky ve Vietnamu Napsal: 03 lis 2010, 19:29 |
|
|
Sergeant First Class |
|
|
Ještě jednou díky,vše je zas o kousek reálnější /tedy pro mne/. Teď mi pánové dejte cca půl roku a vězte,že budete první kdo tohle dílko uvidí. to Matrix : tvoje řešení se jedná jako nejednoduší,bohužel takovéhle dio už vzniklo,tuším od "papá Verlindena"a i když už je to nějaký ten pátek starý kousek mne přece jen těší určitá originalita.
_________________ www.diorama-nam.cz
|
|
Nahoru |
|
|