|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Taylor 101
|
Předmět příspěvku: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 08:59 |
|
|
Chief Warrant Officer 2 |
|
Novela zákona o zbraních č.119/2002 Sb., uvedená v zákonu č. 484/2008 Sb., nabyla účinnosti dne 1.2.2009. Četli jste? Tak a máme po tahání LAW. 3. kategorizace zbraní Novela zařadila mezi zbraně kategorie A (zakázané zbraně) nově odpalovací zařízení (dosud nebyly vůbec mezi zbraně zařazeny), mezi zbraně kategorie B (zbraně podléhající povolení) byly zařazeny signální zbraně již od ráže 16 mm, včetně zbraní dlouhých (dosud byly „béčkové“ signální zbraně jen krátké a jejich spodní limit byl 19 mm); mezi zbraně kategorie C (zbraně podléhající ohlášení) byly zařazeny nově i opakovací perkusní zbraně. Těmito změnami může, i když spíše výjimečně, dojít ke změně podmínek vlastnictví a držení uvedených zbraní. Z definice odpalovacího zařízení plyne, že do této skupiny patří mj. i vystřelená pouzdra od ručních protitankových zbraní jednorázového použití, ale třeba i historické pancéřovky a tarasnice. Řada sběratelů těchto komodit bude zřejmě "nadšena". Jednu z možností řešení tohoto problému naznačuje bod 9, další je znehodnocení nebo řez. V airsoftu taky přitvrdili (1) Držitel zbraně kategorie D se dopustí přestupku tím, že a) střílí ze zbraně uvedené v § 7 písm. a) nebo b) v rozporu s § 15 odst. 2 [30000kč], b) střílí ze zbraně uvedené v § 7 písm. c) až g) nebo ze zbraně uvedené v § 7 písm. k) v rozporu s § 15 odst. 3 [30000kč], c) nosí zbraň viditelně na veřejnosti nebo na místě veřejnosti přístupném [15000kč], d) nosí zbraň nebo s ní na veřejnosti nebo na místě veřejnosti přístupném jakkoliv manipuluje, pokud je jeho schopnost k této činnosti snížena požitím alkoholických nápojů, návykových látek, léků nebo v důsledku nemoci [30 000kč], pokuty jsou slušný. více tady: http://www.rucevzhuru.cz/index.php/zbro ... anich.html
_________________ SP5 Martin F. TAYLOR B Co. 1st Batt. 28th Inf. Reg. 1st Inf. Div. BLACK LIONS
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 09:47 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
Akorát to řešíme se šéfem v práci - dobrý peklo. Je tady to o čem jsem mluvil - přestupek to byl vždycky jen to policajti tolerovali, teď mají konkrétní páky .........
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|
Newman
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 10:54 |
|
|
Master Sergeant |
Registrován: 21 črc 2008, 19:21 Příspěvky: 91 Bydliště: Milovice
|
super no uz nevedi co by
_________________ MSF
|
|
Nahoru |
|
|
Fanys
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 16:33 |
|
|
|
|
šit šit šit! Pálky sice dobrý, mužu řvát na děcka a vyhrožovat pokutou jestli to neschovaji, ale toho LAW je škoda.... jen doufám že policjati nebudou takový škarohlídi a nebudou dávat dejchat ve vlacích při zpozorování vaku se zbraní.... jedno-dvě piva bývá součást občerstvení při čekání na vlak.
_________________ SGT. Francis J. Kotsmith B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 16:55 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
nu doufejme, že to nakonec ve výkonu nebude tak horký ... příslušníci taky mají svých starostí plný vagón takže snad budou mít s našincem uznání. chce to vyhodnotit nastálou situaci v praktickém vyžití a pak se dle toho zařídit...
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 17:21 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
No zatim bych nepanikaril, uvidime, co to prinese v praxi...dle meho je to jen dalsi rozsireni hodne vagnich pojmu, jako je "nosí viditelně"... mensi rozruch v tomhle ohledu uz prinesl z.č. 310/2006 Sb. o nakladani s bezpecnostnim materialem - a vpraxi se to nakonec neprojevilo.... To ovsem neznamena, ze pokud nekdo udela pruser a chyti ho s kverem, ze nebude mit opletacky. Z cehoz plyne chovat se na verejnosti sporadane a budit pokud mozno co nejmensi rozruch a tim padem i zaminky k policejni buzeraci.....pak by melo byt vse ok
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
mike-pathfinders
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 18:37 |
|
|
Corporal |
|
No dalo se to čekat , co si budem povídat !!! navíc jak uved mario nějak moc bych to nehrotil a to že někdo bude mít v sobě nějaký pivo a nebude dělat bordel tak bych řek že to nikdo řešit nebude , na WWII je to třeba těžší tam máme zbraně jiný kategorie
_________________ SEAL Team Two , Detachment Alpha , 7th Platoon Vrchlabí V namořnictvu jsem celej zatracenej život, máma byla mořska panna, táta zase neptun byl, kosti ja mám ze železa plivu oheň ther a lih, tvrďák jsem a tvrďák budu !!!!
|
|
Nahoru |
|
|
sgt. Jason Merrick
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 19:16 |
|
|
Sergeant Major |
|
Mno kvuli tomu svoje kotatko neprestanu tahat ven Stejnak sem s tim maximalne v lese kde neni nikdo nikde...
_________________ MYLUJU PEPU I KDYŽ JE TO CIGÁN
|
|
Nahoru |
|
|
mike-pathfinders
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 19:50 |
|
|
Corporal |
|
to vlese sice nikdo není ale pokud PČr dostane udání tak ject musí a tu kontrolu udělat , na WWII sem to zažil několikrát a kdo tady ještě dělá WWII ví o čem mluvím Já bych se toho fakt nějak významě nebál
_________________ SEAL Team Two , Detachment Alpha , 7th Platoon Vrchlabí V namořnictvu jsem celej zatracenej život, máma byla mořska panna, táta zase neptun byl, kosti ja mám ze železa plivu oheň ther a lih, tvrďák jsem a tvrďák budu !!!!
|
|
Nahoru |
|
|
Princl
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 20:49 |
|
|
|
|
A kdyby nás náhodou muži zákona vykonávající svoji povinnost navštívili a našli tam mě se zbraní, když mi ještě není 18, udělali by něco? Plž (a já taky) však u sebe budem nosit lístek s potvrzením o tom, že můžu hrát a podepsný od rodičů.
_________________ Pvt. Giuseppe Principato BAR gunner Tommy and yankee
|
|
Nahoru |
|
|
Fanys
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 25 bře 2009, 21:46 |
|
|
|
|
Záleži na příslušníkovi....bud bude fajn, jen se podivá a mávne rukou, nebo to bude s*ině předpisová a napaří ti pokutu... to už je pak o lidech...stejnej přistup jsem zažil u dopravních hlídek
_________________ SGT. Francis J. Kotsmith B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
Princl
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 26 bře 2009, 11:02 |
|
|
|
|
Ok, dík. Já to risknu, protože se mi do 18 nechce dřepět na zadku a neužít si na Bělí
_________________ Pvt. Giuseppe Principato BAR gunner Tommy and yankee
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 26 bře 2009, 11:57 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
...opet mne malem vypadaly vlasy....kdo si chce jezdit na akce "hrát" tak at radeji nejezdi ...sorry za OT ale sem na to dost alergickej a nemoh sem si pomoct
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 26 bře 2009, 12:59 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
mario-lrrp píše: ...opet mne malem vypadaly vlasy....kdo si chce jezdit na akce "hrát" tak at radeji nejezdi ...sorry za OT ale sem na to dost alergickej a nemoh sem si pomoct Ale my si hrajeme, Mário. Nikdo z nás není přece americkej voják, veterán nebo tak něco. Kristepane, vždyť tohle je přece hra na vojáky. Kterou se snažíme dělat dobře, viz. znalost reálií, originální hadry etc. Ale stále je to hra na válku a já se rozhodně nestydím za to, že si jezdím do lesa "hrát".
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: novela zákona o zbraních Napsal: 26 bře 2009, 13:10 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
Cherry...chapu, ze jsi sice na me posledni dobou zamerenej, ale nedelej ze sebe vola...dobre vis, jak to myslism. To, co nesnasim je to tzv. "hráčství", ktery je je reprezentovany pojmem "hrát" nebo "dáme ještě hru" nebo "hřáči"...tohle myslim docela popira zakladni veci, o ktery na akci predevsim jde. Dobre vis sam, ze nelze zamenovat "vytváření autentické atmosfery" s "hráčstvím" "hranim" nebo jak to dnes vsichni érsofťáci nazývají.... a na to sem se snazil uz po X-té upozornit. Jen nazývejte prosím věci pravýma jménama ano?!
|
|
Nahoru |
|
|