|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
gravedigger
|
Předmět příspěvku: Pád Saigonu Napsal: 10 říj 2008, 12:31 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Nevíte někdo kolik vrtulníků po pádu Saigonu amíci naházeli z letadlových lodí do moře (aby se udělalo místo pro evakuované)
_________________ Mess with the best, die like the rest
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Pád Saigonu Napsal: 10 říj 2008, 12:56 |
|
|
Major |
|
|
Co vím tak shazovali jen vrtulníky, se kterými se povedlo ulétnout Jihovietnamcům, tedy jihovietnamské stroje. Někdy je ale ani nemuseli shazovat, existuje myslím i video kde Jihovietnamec vyskočil z vrtulníku do vody v blízkosti amerických lodí. Také je dost známá věc, že na letadlové lodi přistála i jihovietnamská Cessna O-1, ty úlety se netýkaly jen vrtulníků. Počty po mě nechtěj, nevím jestli se tám někdy vůbec někdo zabýval.
|
|
Nahoru |
|
|
gravedigger
|
Předmět příspěvku: Re: Pád Saigonu Napsal: 10 říj 2008, 13:03 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Já jsem právěže viděl článek že si šli zaplavat i US stroje a zaujalo mě to. Navíc když se podíváš na statistiky tak ztráty z boje byla asi jenom polovina celkových ztrát.
_________________ Mess with the best, die like the rest
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Pád Saigonu Napsal: 10 říj 2008, 13:18 |
|
|
Colonel |
|
|
Jestli jde pouze o počet mašin, které byly shozeny z USS Midway, tak tam se hovoří o počtu 52 jihovětnamských strojů. Počet obsahuje helikoptéry jižního vietnamu a jendu Cesnu O-1 jihovětnamského majora. Otázka zda měly všechny helikoptéry označení AFRV nebo některé ještě nesly US. Každpoádně celkový počet utopených strojů bude daleko větší, protože jak psal Matrix, někteří piloti si netroufli přistát na lodi a radši v blízkosti stroj opustili a byli vytaženi člunem.
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
MONGOL
|
Předmět příspěvku: Re: Pád Saigonu Napsal: 14 říj 2008, 20:26 |
|
|
Master Sergeant |
|
Registrován: 21 črc 2008, 14:12 Příspěvky: 113 Bydliště: Onanistán
|
Grandy píše: Boha...viděl jsem spoustu romantických filmů, ale žádnej mě nerozplakal jako tyhle záběry topících se rotorových přepravovačů hnus velebnosti...
_________________ PH1 Jeremy J. Beggar USN SEAL Team Two, Det. Alpha, 7th Platoon Vrchlabí
|
|
Nahoru |
|
|
mrkef
|
Předmět příspěvku: Re: Pád Saigonu Napsal: 06 pro 2009, 22:33 |
|
|
Sergeant |
Registrován: 24 srp 2009, 13:55 Příspěvky: 40 Bydliště: Svídnice 41
|
přidávám se k ostatním......................tyhle záděry by se měli vysílat po 22hodině................na tom videu měl jeden chlapík(pilot) kliku rotor ho minul jen vo kousek.....................
|
|
Nahoru |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|