|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Hans Kugel
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 03 čer 2010, 15:26 |
|
|
Staff Sergeant |
|
TomNguyen píše: Walker píše: Ten čong tady pomlouva jaci sme zbabelci ze sme nebranili svoji zem-kdyby se tam tenkrat nenasackovaly rudi tak by nevedeli ktera bije ani ted a este dnes by byla jejich jedina vyvozni surovina prasata a rýže.A jeste k tomu oni se mohli branit protoze jich je jak much dle mě ty jsi "výbornej" člověk. Co kdybys přemyšlel, dřív než něco napíšeš. A ten "čong" si nech. Co se týče videa, v Namu bohužel neznáme érsoft, známe jen pánbol, takže je možné, aby někteří brali tyto videa jako uražlivá, není na to nic nepochopitelného. Videa jsou zajimavé, avšak mě trochu vadí ta "vietnamská" čeština, co jsou použíté na videa, prostě to nemám rád, stejně jako když se na našich akci mluví afghanci/iráci mluví tu "lámanou" češtinu. A jak tomu zabráníš?Začneš vyučovat Veitnamštinu v namové komunitě?To samé arabštinu?
_________________ "TEN CO SKÁČE Z PÓDIA."
|
|
Nahoru |
|
|
TomNguyen
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 03 čer 2010, 20:59 |
|
|
Private E-2 |
|
nevím, třeba mluvit normálně ?? prostě je to re-enact, takže to nemusí do posledních detailu, na akci taky mluví česky ne anglicky ne ? my taky nehovoříme do vysílaček "roger that" ale "rozumím" ne ?
_________________ PVT Tom Nguyen, 4th Infantry Divsion, US Army, 2006 - 2008 MSSGT Tom Nguyen, 82nd Airborne Divison, US Army, 1993 - 1999 PO2 Tom Nguyen, US Navy, 2007 - 2009 Phong Nguyen, ARVN Rangers, 1968 - 1975
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 03 čer 2010, 21:07 |
|
|
Captain |
|
|
Já chápu tvůj pohled na věc a důvod proč ti to vadí. Jenže tohle nesmíš řešit. Na akcích se takhle občas ze srandy mluví a nemá to nic společného s pohrdáním vámi Vietnamci. Řekl bych, že ti co se o válku ve Vietnamu opravdu zajímají dokáží ocenit i VC a NVA jako nepřítele. Teď se tady nesnažím o nějakou diplomacii. Prostě to tak je...
_________________ GMG 1 Tex Roberts
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 04 čer 2010, 00:55 |
|
|
Colonel |
|
Přítomní gentlemani už vědí, že Bratr je vševědoucí vejtaha, tak se podle toho projevím: Neříká se "roger that" Říká se buď "roger" (rozumím, ale to je hovorově), nebo: "copy that" (pochopil, hezky česky "kapíroval") Hele, TomeNguyene: pošli sem nějakou svou fotku, když už máš v podpisu takový hafo hodností/umístění/období...
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
Ploutev
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 04 čer 2010, 08:52 |
|
|
First Lieutenant |
|
a je taky popudlivý
_________________ Ploutev Sat Soc An Puc a puc a Ho Chi Minh
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 04 čer 2010, 11:21 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
TomN: jako jeden z pachatelů prznění jazyka ti k tomu říct, že právě přitom našem druhu reenactu by normální komunikace kazila atmosféru. představují se i obyčejní civilisté a ti se musí při kontaktu s FWF stranou nějak odlišit. Similuje se právě jednání s civilisty, jazyková bariéra v komunikaci a vůbec složitost rozpoznání protivníka od nevinných civilistů. ta naše tatarština je pouze prostředkem k obzvláštnění akce, nikoliv nějakým výrazem pohrdání či co ... a navíc spíše je to prznění češtiny než vietnamštiny
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
Naposledy upravil sunshine dne 04 čer 2010, 12:24, celkově upraveno 2
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 04 čer 2010, 11:51 |
|
|
Major |
|
|
A těm "hercům" to možná pomáhá představit si sami sebe jako vesničana či lstivého VC
|
|
Nahoru |
|
|
Hans Kugel
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 06 čer 2010, 16:02 |
|
|
Staff Sergeant |
|
TomNguyen píše: nevím, třeba mluvit normálně ?? prostě je to re-enact, takže to nemusí do posledních detailu, na akci taky mluví česky ne anglicky ne ? my taky nehovoříme do vysílaček "roger that" ale "rozumím" ne ? Sorry ale my ve 2, válce kominukejeme na něm. straně německy.......Rusové rusky,Amíci a angláni anglicky.... A nejedná se o AS ale právě o re-enacting....
_________________ "TEN CO SKÁČE Z PÓDIA."
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 07 čer 2010, 00:57 |
|
|
Colonel |
|
To mi připomíná, že můj "rifle squad", co jsem ho vedl a cvičil začátkem devadesátejch let, slyšel jen na anglicky mluvené povely : "Squad, at long distance, fall in! Order arms, port arms, present arms..." PRÁVĚ proto, že to je re-enact, měl by (pokud lze) jít do nejmenších detailů - "re- enact" znamená přece doslova "znovu-udělání".
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 07 čer 2010, 10:26 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
jenže pánové nyní poněkud narážíme na rozdíly v jazycích - angličitna, ruština, němčina umožňoje naučit se a rozumět zákládním povelům a frázím i těm, kteří mají s cizími jazyky problémy. a obstojně je pak zvládají mnozí. ovšem vietnamština je poněkud specifičtější , pročež ji neuměle nepadobujeme, pročež vznikl tuten zádrhel. o přínosu správně používaného patřičného cizího jazyka pro re-enacting tu snad diskutovat netřeba, zvláště když je to poněkud odlišný případ ...
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 07 čer 2010, 12:04 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
TomNguyen píše: nevím, třeba mluvit normálně ?? prostě je to re-enact, takže to nemusí do posledních detailu, na akci taky mluví česky ne anglicky ne ? my taky nehovoříme do vysílaček "roger that" ale "rozumím" ne ? Jak zde bylo řečeno, nikdo nemá v úmyslu jakkoli "prznit" tvůj nebo jiný jazyk. Problém vietnamštiny je, že se holt hůř učí, než jiný jazyky. V souvislosti s tvým příspěvkem / příspěvky vyvstává otázka, jestli by jsi případně nebyl ochotný zhotovit jakýsi "příruční slovník" vietnamštiny, s fonetickým překladem pro nás blbce, kde by byly tak nějak ty nejpoužitelnější věci a by by to zase o něco reálnější a zmenšily by se tím i případné třecí plochy, ne? Co ty na to?
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 07 čer 2010, 12:05 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Matrix píše: A těm "hercům" to možná pomáhá představit si sami sebe jako vesničana či lstivého VC Já spíš vesničana, lstivej moc nejsem
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 07 čer 2010, 12:27 |
|
|
Major |
|
|
Cherry píše: V souvislosti s tvým příspěvkem / příspěvky vyvstává otázka, jestli by jsi případně nebyl ochotný zhotovit jakýsi "příruční slovník" vietnamštiny, s fonetickým překladem pro nás blbce, kde by byly tak nějak ty nejpoužitelnější věci a by by to zase o něco reálnější a zmenšily by se tím i případné třecí plochy, ne? Co ty na to? Jako základ bych mohl poskytnout vietnamsko-anglické slovníky nebo příručky. V nich je anglická výslovnost. Teda po dlouhém hledání... A nemám je určitě jen já.
|
|
Nahoru |
|
|
Ssgt. Vais
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 07 čer 2010, 22:06 |
|
|
Já to mám taky(občas to je docela zajímavý:D)
kdo chce at mi písne na email nebo ICQ a pošlu mu to
|
|
Nahoru |
|
|
Bratr
|
Předmět příspěvku: Re: pro pobaveni ..komentare na nase videa z youtubu Napsal: 07 čer 2010, 23:24 |
|
|
Colonel |
|
Matrix a Vais: no to je fajn, ale rodilý mluvčí je vždycky lepší, ne? Kam se poděl TomNguyen? Když stihl službu u 4thInfDiv, 82ndAbnDiv, US Navy a na konec stíhá i ARVN rangers.... měl by stihnout i nějakou tu odpoveď, co? Nebo jsem zase, jak je mým zvykem, příliš netolerantní?
_________________ F.U.
|
|
Nahoru |
|
|