|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Lubak
|
Předmět příspěvku: M15A1 Vietnam version - new version - CA Napsal: 06 úno 2013, 12:20 |
|
|
|
Nahoru |
|
|
mutt
|
Předmět příspěvku: Re: M15A1 Vietnam version - new version - CA Napsal: 06 úno 2013, 21:53 |
|
|
Private E-2 |
|
Zdravím Vás a musím se připojit, protože tohle téma mě taky zajímá. Jsem v naprosto stejné situaci, chci si pořídit M16A1 do držáku v mém M 151 A1, ale současně bych byl rád, když už ji pořizuji, aby za něco stála , aby to nabyl nějakej klumprt. Sdělte nám své zkušenosti, ať zbytečně do něčeho nespadneme. Dík za odpověď.
|
|
Nahoru |
|
|
Trencher
|
Předmět příspěvku: Re: M15A1 Vietnam version - new version - CA Napsal: 06 úno 2013, 21:59 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Registrován: 05 říj 2011, 17:46 Příspěvky: 86 Bydliště: Ronkonkoma, Long Island, NY
|
Zdravím, vlastnil jsem obě zbraně, G&P střílí lépe, ale o Classic Army nemohu rovněž říct nic špatného, sloužila tři roky bez poruchy, než jsem jí zlomil vejpůl... Jen pozor, model " M16VN ( Vietnam)" od G&P je ve skutečnosti Colt 604, tedy verze bez doražeče na pravé části těla zbraně (viz obrázek), tu ve Vietnamu používala pouze USAF Security Police a dle několika málo fotek i USN (posádky MRF), u US ARMY pěchoty a USMC pěchoty nebyly. Zase se ale (byť sporadicky) mohly u poradců vyskytnout už v roce 1964. Takže záleži, čemu se chceš věnovat...
_________________ S přátelským pozdravem SP5 Arthur "Doc" Frazer Bravo Company, 2/3 Infantry, 199th Light Infantry Brigade ................................. Long Bình, Biên Hòa province, III. CTZ
"Live long enough to become a problem to your kids."
|
|
Nahoru |
|
|
Lee Mellon
|
Předmět příspěvku: Re: M15A1 Vietnam version - new version - CA Napsal: 06 úno 2013, 23:29 |
|
|
Private First Class |
|
|
Zdravím, jen k té GP, měl jsem za to že je to model 602, pokud dobře chápu ražení MODEL 02 Když tak mě prosím vyveďte z omylu. Lee
|
|
Nahoru |
|
|
mutt
|
Předmět příspěvku: Re: M15A1 Vietnam version - new version - CA Napsal: 07 úno 2013, 15:09 |
|
|
Private E-2 |
|
|
Nahoru |
|
|
Trencher
|
Předmět příspěvku: Re: M15A1 Vietnam version - new version - CA Napsal: 07 úno 2013, 16:55 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Registrován: 05 říj 2011, 17:46 Příspěvky: 86 Bydliště: Ronkonkoma, Long Island, NY
|
Lee Mellon píše: Zdravím, jen k té GP, měl jsem za to že je to model 602, pokud dobře chápu ražení MODEL 02 Když tak mě prosím vyveďte z omylu. Lee Zdravíčko, no tak to značení modelů Colt je natolik zmatečné, že za to ruku do ohně nedám. Některé zdroje nazývají USAF model bez dorážeče 604, jiné zase 602... Literaturu na toto téma nemám, takže nevím... Co ale bylo hlavní myšlenkou mého příspěvku je to, že " M16VN" od G&P je nevhodná pro US ARMY a USMC. Já bych doporučil http://anareus.cz/detail.php?id=2784, je to sice M16A1 s kompenzátorem typu "ptačí klec" a ne "trojzubec", takže se nehodí na ranný Vietnam, ale na roky 1968/1969 je v pohodě. A je to dobrá zbraň, tato generace G&P zbraní má všeobecně dobré reference a můžu to podpořit i vlastními zkušenostmí. Přeji šťastnou ruku při výběru.
_________________ S přátelským pozdravem SP5 Arthur "Doc" Frazer Bravo Company, 2/3 Infantry, 199th Light Infantry Brigade ................................. Long Bình, Biên Hòa province, III. CTZ
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: M15A1 Vietnam version - new version - CA Napsal: 07 úno 2013, 20:17 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
Trencher píše: Lee Mellon píše: Zdravím, jen k té GP, měl jsem za to že je to model 602, pokud dobře chápu ražení MODEL 02 Když tak mě prosím vyveďte z omylu. Lee Zdravíčko, no tak to značení modelů Colt je natolik zmatečné, že za to ruku do ohně nedám. Některé zdroje nazývají USAF model bez dorážeče 604, jiné zase 602... Literaturu na toto téma nemám, takže nevím... je to M602 první modely M604 měly tělo "partial fence", posléze pak "full fence" jak jest psáno na retroblackrifle kdyby to někoho zajímalo, tak na retroblackrifle.com je detailně popsaná celá familie M16 a jejích klonů
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Trencher
|
Předmět příspěvku: Re: M15A1 Vietnam version - new version - CA Napsal: 10 úno 2013, 13:02 |
|
|
Sergeant First Class |
|
|
zajicmikeforce píše: je to M602 první modely M604 měly tělo "partial fence", posléze pak "full fence" jak jest psáno na retroblackrifle kdyby to někoho zajímalo, tak na retroblackrifle.com je detailně popsaná celá familie M16 a jejích klonů Zdravím, díky moc za osvětlení i za odkaz...
|
|
Nahoru |
|
|
mutt
|
Předmět příspěvku: Re: M15A1 Vietnam version - new version - CA Napsal: 11 úno 2013, 01:44 |
|
|
Private E-2 |
|
Ještě jednou díky za dokonalé a podrobné informace.
|
|
Nahoru |
|
|
Fidel
|
Předmět příspěvku: Re: M15A1 Vietnam version - new version - CA Napsal: 24 bře 2013, 13:46 |
|
|
Sergeant |
|
G&P je daleko lepe a realneji zpracovane narozdil od CA ktere ma na sobe dost ,,modernich,, prvku ktery na ,,vn,, verzi nemaji co delat. strelecky vlastnosti a kvalita dilu je u G&P daleko lepsi nez u ostatnich...
|
|
Nahoru |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|