|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Matrix
|
Předmět příspěvku: Napsal: 25 dub 2008, 08:49 |
|
|
Major |
|
|
Hezká práce.
zajicmikeforce píše: Great Society & Grace Slick - Somebody to love http://youtube.com/watch?v=4SB11giesKc
Upřesním, že Grace Slick byla zpěvačkou i Jefferson Airplane a Somebody to love vyšla, v trochu jiné úpravě, také na jejich desce Surrealistic Pillow v roce 1967 (spolu s White Rabbit).
Mám rád Deep Purple, Led Zeppelin nebo třeba Black Sabbath, ale do Vietnamu mi nějak nepasujou, nevím proč. Možná proto, že je znám z doby, kdy jsem se ještě o Vietnam nezajímal a mám je spojené s něčím jiným. (Trochu OT tip - jestli také máte rádi tyto tři kapely, vyzkoušejte Wolfmother - pokud je neznáte.)
Přihodím trochu "bubblegums":
American Breed - Band me, shape me
Lemon Pipers - Green Tambourine
1910 Fruitgum Company - Indian Giver
Tommy Boyce & Bobby Hart - I Wonder What She's Doing Tonight
The Hollies - Carrie Anne
Monkees - Last Train To Clarksville
Tommy James & The Shondells - Mony Mony
Tommy Roe - Dizzy
Tremeloes - Even The Bad Times Are Good
Nebijte mě...
Směska všeho možného:
Adam Faith - It's Alright
(Známé z Good Morning Vietnam, ale na soundracku není.)
The Animals - Please Don't Let Me Be Misunderstood
Bobby Fuller Four - I fought the law
The Byrds - Eight Miles High
(Prý se v US nedoporučovala hrát v rádiu, kvůli drogovému podtextu)
Canned Heat - Going Up The Country
(Hipícká klasika)
The Chambers Brothers-Time Has Come Today
(Krátká verze a ještě navíc zkrácená)
The Crazy World of Arthur Brown - Fire
Cream - I Feel Free
Cream - Tales of Brave Ulysses
Edwin Starr - War
(nalepené na We Were Soldiers)
Fontella Bass - Rescue Me
The Guess Who - No time
The Human Beinz - Nobody but me
(oživené v Kill Bill)
Iron Butterfly - In a Gadda Da Vida
(desitiminutová psychedelická klasika, hehe)
The James Gang - Funk #49
Mott the Hoople - All The Young Dudes
(tahle písnička mi zvukem do Vietnamu nesedne, ale mám jí rád a házím kapelu jako zajímavost. Působl v ní David Bowie a je to snad jediná kapela, které dělali Queen předkapelu)
Sly and the Family Stone - Stand!
Status Quo - Pictures Of Matchstickmen
Steppenwolf - Born to Be Wild
(Sice provařenina, ale milovaná.)
Lovin' Spoonful - Summer In The City
Naposledy upravil Matrix dne 21 kvě 2008, 18:57, celkově upraveno 3
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Napsal: 25 dub 2008, 11:02 |
|
|
Colonel |
|
|
Matrixi všechno dobrý, krom toho že tě uplně vidim jak u toho baštíš cukrovou vatu a cucáš kolu a máš dlouhý vlasy
Ale k těm Tremeloes a Green Tambourine si myslim že potřebuješ nějakýho špeka
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Napsal: 25 dub 2008, 11:08 |
|
|
Colonel |
|
|
BTW Dobej mix vyšel pod časopisem RollingStone - "The RS 500 Greatest Albums of All Time" ve kterém jsou krom cca 10% nových písniček většinou staré pecky. Po eliminaci se z toho stane docela dobrej namovej jukebox. Určitě jej najdete ke stažení u svého oblíbeného poskytovatele.
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Napsal: 25 dub 2008, 20:58 |
|
|
Major |
|
|
Pár střípků z Woodstocku '69
The Who - See Me, Feel Me / Summertime Blues
(The Who a Pete Townshend, prý praotec všech pódiových rozbíječů kytar. Tuhle verzi See Mee, Feel Me se svižnějším konce fakt miluju.
Summertime Blues složil a hrál už někdy v 50.letech Eddie Cochran.)
The Who - My Generation
Crosby Stills & Nash (& Young) - Suite Judy Blue Eyes
(Jedna ze "superskupin" - Crosby ex Byrds, Stills a Young ex Buffalo Springfield, Nash ex Hollies. Na Woodstocku s nimi hrál i Neil Young, později ze skupiny odešel a nechtěl s ní mít nic společného. Třeba ve filmu Woodstock není vidět, není ani v titulcích.)
Country Joe McDonald - I Feel Like
(Váleční jestřábové skřípají zobáky...hehe)
Joe Cocker - With a Little Help From My Friends
(Beatlesovská písnička a skvěle sťatej Cocker.)
Ten Years After - I'm Going Home
(Ten Years After a ďábelsky rychlý kytarista Alvin Lee)
Richie Havens - Handsome Johnny
Janis Joplin - Work Me Lord
(Báječná běhna Janis Joplin)
Sha Na Na - At the Hop
(škoda, že tady nejsou vidět ty nechápavý pohledy hipíků)
Arlo Guthrie - Coming Into Los Angeles
The Band - The Weight
(Kapela, která nějakou chvíli doprovázela B.Dylana a písnička známá z Easy Ridera)
Asi všechny písničky jsou buď přímo z filmu Woodstock, nebo ze záběrů pro film natočených a nepoužitých. Z těch vznikly různé dokumenty. Ve filmu měl prsty i Martin Scorsese
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Napsal: 29 dub 2008, 13:14 |
|
|
Major |
|
|
Starý rock'and'rolly z poloviny 50.let si moc do svojí "namové" sbírky nepouštím. Je to sice prima muzika, mám jí rád, ale říkám si, jestli by to ve Vietnamu někdo poslouchal. Protože to byli vesměs mladí kluci a v jejich věku kolikrát pro mě rok stará věc byla beznadějná vykopávka. Třeba to tehdy fungovalo jinak. Také je fakt, že tam nebyli jen mladí kluci. Dneska naopak pro mě 10 let v muzice nic neznamená, s hrůzou jsem třeba zjistil, že už je to 15 a víc let, co jsem si kupoval Nirvanu nebo Pearl Jam, že pro dnešní náctileté je to muzika jiné generace. Takže ti starší i asi také rádi jeli svojí muziku.
Dřív jsem hledal muziku tak, že jsem si stáhnul dobové hitparády a hledal podle nich. Jenže nikde žádnej Hendrix, hodně to byl (podle mě) tehdejší střední proud a ten já bych asi také neposlouchal. Vybíral jsem si podle názvů - čím blbější název kapely, tím větší naděje, že narazím na něco zajímavého (a vybírat jsem si musel, tahat muziku v roce 2000 přes vytáčené připojení nebylo jen tak .
Také si kolikrát říkám, co by na ty "naše" úžasné pecky řekli veteráni, třeba "Ty voe, to se sice hrálo, ale byl to děsnej vopruz, normální člověk z toho blil", (třeba něco na způsob Michala Davida, dnešních superstar a tak)
Naposledy upravil Matrix dne 30 dub 2008, 14:06, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Napsal: 29 dub 2008, 15:22 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
souhlasím...do Namu se "rokenroly" z 50. let moc nehodí - hudba procházela zběsilým vývojem, jak se měnila mládež měnila se i muzika. muzika v průběhu let 60. se též značně změnila a rozdíl byl pomalu už mezi tím co se poslouchalo v roce 1965 a co v roce 1969...
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
|
|
Nahoru |
|
|
Elias
|
Předmět příspěvku: Napsal: 29 dub 2008, 18:18 |
|
|
Warrant Officer |
|
Registrován: 02 pro 2007, 21:05 Příspěvky: 157 Bydliště: Hradec Králové
|
@Matrix: myslim ze je to dobra uvaha, ale jak to chces zjistit?? teda pokud nemas kontakt s nakym veteranem
_________________ "The First Casualty Of War Is Innocence." "Whipping Charlie at His Own Game."
Luke "Daisy" Langer B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Napsal: 29 dub 2008, 19:18 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
Matrix píše: The McCoys - Hang on Sloopy Ty jo to sem nevěděl že je kapela muj skoro jmenovec
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Napsal: 30 dub 2008, 13:45 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
no jasny.. když máš hitparády plný hitů těžko se budeš ke starší vlně která už netáhne...
to je ta moje slabost na 50.léta a začátky 60ejch
bobby darin, elvis, sinatra...
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
Elias
|
Předmět příspěvku: Napsal: 01 kvě 2008, 12:50 |
|
|
Warrant Officer |
|
Registrován: 02 pro 2007, 21:05 Příspěvky: 157 Bydliště: Hradec Králové
|
zajicmikeforce píše: no jasny.. když máš hitparády plný hitů těžko se budeš ke starší vlně která už netáhne... to je ta moje slabost na 50.léta a začátky 60ejch bobby darin, elvis, sinatra...
Myslim ze tohle je pekne videt ve filmu Goooood Morning Vietnam, kde on hraje novy pecky co se libek, kdezto to stary (ve filmu polka) se uz nikomu nelibi
_________________ "The First Casualty Of War Is Innocence." "Whipping Charlie at His Own Game."
Luke "Daisy" Langer B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "NEC ASPERA TERRENT"
|
|
Nahoru |
|
|
Martin Langer
|
Předmět příspěvku: Napsal: 13 kvě 2008, 00:22 |
|
|
Master Sergeant |
Registrován: 07 dub 2008, 00:02 Příspěvky: 105 Bydliště: Khu Khel Na, provincie Op Ava
|
Canned Heat - Woodstock boogie
http://www.youtube.com/watch?v=V55FfDnkQ6o
sry jestli to sem nepatří, ale todle ve mě evokuje ten pravý hillbilly in Nam feeling...jižanské vlajky bourbon a beaucoup věcí na který je povoleno střílet
_________________ PFC Martin /JW/ Langer Co. O (Ranger) 75th Inf. 3rd Bde. 82nd Abn. (currently inactive)
|
|
Nahoru |
|
|