|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
EASY
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 03 úno 2009, 23:42 |
|
|
Sergeant Major |
|
Carlos píše: SHORT TIMER
Přílohy: |
short timer.jpg [ 15.95 KiB | Zobrazeno 9610 krát ]
|
_________________ HM3 Jiri "EASY" "DOC" Navratil 3rd Force Recon F 3-3 Isthmus
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 14:09 |
|
|
Major |
|
|
Můj nejlepší film,co se týče děje i výstroje je určitě Patrola prokletých,i když LRP nedělám!Opravdu perfektní!Moc"přeháňek"jsem tam nenašel,v každém jiném filmu jich tam pár je!I v té Četě,ale to je kultovní film!
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
Princl
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 16:00 |
|
|
Chief Warrant Officer 2 |
|
|
hans lauper píše: Můj nejlepší film,co se týče děje i výstroje je určitě Patrola prokletých,i když LRP nedělám!Opravdu perfektní!Moc"přeháňek"jsem tam nenašel,v každém jiném filmu jich tam pár je!I v té Četě,ale to je kultovní film! V 84C MoPic je chyba, že tahaj ty alece. Jinak určitě tam jsou i další mouchy, ale teď is žádnou jinou nevybavuju
_________________ Pvt. Giuseppe Principato BAR gunner Tommy and yankee
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 17:27 |
|
|
Major |
|
|
Princl píše: hans lauper píše: Můj nejlepší film,co se týče děje i výstroje je určitě Patrola prokletých,i když LRP nedělám!Opravdu perfektní!Moc"přeháňek"jsem tam nenašel,v každém jiném filmu jich tam pár je!I v té Četě,ale to je kultovní film! V 84C MoPic je chyba, že tahaj ty alece. Jinak určitě tam jsou i další mouchy, ale teď is žádnou jinou nevybavuju JJ,ty Alice tam nevychytali!Ale třeba Full metal jacket je co se týče výstroje hrozný!
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 20:24 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
hans lauper píše: Princl píše: hans lauper píše: Můj nejlepší film,co se týče děje i výstroje je určitě Patrola prokletých,i když LRP nedělám!Opravdu perfektní!Moc"přeháňek"jsem tam nenašel,v každém jiném filmu jich tam pár je!I v té Četě,ale to je kultovní film! V 84C MoPic je chyba, že tahaj ty alece. Jinak určitě tam jsou i další mouchy, ale teď is žádnou jinou nevybavuju JJ,ty Alice tam nevychytali!Ale třeba Full metal jacket je co se týče výstroje hrozný! Co je špatně ve FMJ Na to, že to točili Britové, u kterejch se americký výsroje asi moc neválelo tak je to myslim perfekt...
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 20:28 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Mckoy píše: hans lauper píše: Princl píše: hans lauper píše: Můj nejlepší film,co se týče děje i výstroje je určitě Patrola prokletých,i když LRP nedělám!Opravdu perfektní!Moc"přeháňek"jsem tam nenašel,v každém jiném filmu jich tam pár je!I v té Četě,ale to je kultovní film! V 84C MoPic je chyba, že tahaj ty alece. Jinak určitě tam jsou i další mouchy, ale teď is žádnou jinou nevybavuju JJ,ty Alice tam nevychytali!Ale třeba Full metal jacket je co se týče výstroje hrozný! Co je špatně ve FMJ Na to, že to točili Britové, u kterejch se americký výsroje asi moc neválelo tak je to myslim perfekt... Nechci tě nějak dostat do nějaký schízy, ale FMJ natočil Stanley Kubrick a to je Američan jak poleno Koukni se na CSFD nebo na IMDB.
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 20:39 |
|
|
Major |
|
|
Ve FMJ mají hoši pěchotní vesty a ani jedna není M-1955.Všichni mají celokožené kanady a v Hue měli skoro všichni jungle.A snad každý má butt pack,což je u USMC very rare! Prakticky tam není nic z výstroje M-1961 a to má ještě jeden velitel na helmě erdl potah,což je taky ultra rare! A taky tam lítají staré mašiny H-34,což jsou v realitě myslím ty britské vrtulníky a v té době byly UH-1 běžnou věcí.
|
|
Nahoru |
|
|
Mckoy
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 21:11 |
|
|
Second Lieutenant |
|
Registrován: 07 zář 2007, 18:11 Příspěvky: 329 Bydliště: Břasy - Durham - Jefferson city
|
Hm, no já se v USMC zase tolik nevyznam.... adt. Stanley Kubrick: já měl vždy za to, že je to brit, z jeho filmů si krom FMJ vybavuju jen Mechanický pomeranč(a to hodně mlhavě) ....
_________________ Cpl. Martin P. McKoy 3/2 Pl. B Co/1. bat. 8. Cav. 1. Cav. Div. 1968-1970
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 21:25 |
|
|
Major |
|
|
OK!Nic se neděje!Když mrkneš v profilu na mou stránku,uvidíš,jak by měl asi vypadat mariňák!Akorát v Hue měli trochu jiné hadry než my!
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 21:33 |
|
|
Warrant Officer |
Registrován: 13 bře 2008, 17:06 Příspěvky: 173 Bydliště: Camp Evans, I.CTZ
|
A hlavně nikdo z nich nemá M-14,kterou furt ještě používali.No jo v Cete vypadaj ty Army pěšáci víc jako marináci(Arviny,jungle lékárny) a v FMJ zas Marináci vypadaj jako ,,bigoši'' od Army.Proto řikám nikdy si neskládat výstroj podle filmu....
|
|
Nahoru |
|
|
vietnammarine
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 22:52 |
|
|
First Lieutenant |
|
Registrován: 03 dub 2008, 19:02 Příspěvky: 365 Bydliště: Bars and whorehouses all around the DMZ
|
Tecko 1/9 Cav píše: A hlavně nikdo z nich nemá M-14,kterou furt ještě používali.No jo v Cete vypadaj ty Army pěšáci víc jako marináci(Arviny,jungle lékárny) a v FMJ zas Marináci vypadaj jako ,,bigoši'' od Army.Proto řikám nikdy si neskládat výstroj podle filmu.... No, o tý M14 v 68 už bych se tak nevyjadřoval, ve výzbroji jich zůstalo (po přezbrojení duben až listopad 1967) jen pár. V Hue mám zdokumetovaný všehovšudy dvě. Dál se používaly ve větších množstvích jen u Reconů a SS (1 až 2 na tým:).
_________________ Sgt Martin "Hootch" Bouda 3d Force Reconnaissance Company 1966 - 1970 USMC Force Reconnaissance Units 1942 - 1995
|
|
Nahoru |
|
|
Tecko 1/9 Cav
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 08 úno 2009, 22:58 |
|
|
Warrant Officer |
Registrován: 13 bře 2008, 17:06 Příspěvky: 173 Bydliště: Camp Evans, I.CTZ
|
Jo tak to se omlouvám sem měl za to že se ještě v 68 vyskytovala ve větčích počtech..... ..marína neni moje doména....
|
|
Nahoru |
|
|
Cherry
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 09 úno 2009, 10:08 |
|
|
Major |
|
Registrován: 26 kvě 2008, 19:05 Příspěvky: 541 Bydliště: Paszinkowitz
|
Mckoy píše: Hm, no já se v USMC zase tolik nevyznam.... adt. Stanley Kubrick: já měl vždy za to, že je to brit, z jeho filmů si krom FMJ vybavuju jen Mechanický pomeranč(a to hodně mlhavě) .... No, jelikož se narodil v New Yorku, tak je to USA Man jak poleno I když zemřel v Anglii. A znát od Kubricka jen FMJ a Mechanický pomeranč? A co takhle parádní Spartakus s Kirkem Douglasem a "božským" Lawrencem Olivierem. Případně lehce psychedelický Dr. Divnoláska (vřele doporučuju). A poslední jeho snímek, Eyes Wide Shut, s nahou Nicole Kidman
_________________ 2Lt. Thomas "Cherry" Tresznak B Co., 1/27th Inf "Wolfhounds" 25th Infantry Division "Nec Aspera Terrent"
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Nejlepší a nejhorší film z Vietnamu Napsal: 09 úno 2009, 15:00 |
|
|
Major |
|
|
hans lauper píše: DA taky tam lítají staré mašiny H-34,což jsou v realitě myslím ty britské vrtulníky a v té době byly UH-1 běžnou věcí. Ale marína létala s UH-1E, které používala spíš v roli gunshipů než pro dopravu. A v období Tet ofenzívy byly ve Vietnamu asi tři skvadrony mariňáckých CH-34. To že to je britský Wessex, to máš pravdu, ale takhle kritizovat bys mohl většinu filmů z Vietnamu. A to nemluvím o WWII - viděl si někdy americkej film, kde by jezdil německej tank a nebyl to převlečenej americkej nebo ruskej. Nebo americkej film, ve kterém lítaj japonský letadla a ne převlečený americký ?
|
|
Nahoru |
|
|