|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
chroust
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 12 črc 2009, 10:10 |
|
|
Sergeant |
|
history tunnel dog team vietnam
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 13 črc 2009, 20:43 |
|
|
Colonel |
|
|
Co je to takovej history tunnel dog team vietnam?
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 14 črc 2009, 21:02 |
|
|
Captain |
|
|
Taky by mě zajímalo jestli to je nějaká partička od nás, nebo z ciziny?? Chrouste proč mlčíš zatímco jinde meleš kraviny ???
_________________ GMG 1 Tex Roberts
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 14 črc 2009, 21:23 |
|
|
Captain |
|
|
Spíš obyč dakáč, ale takhle to nepoznáš. Fotka je špatná a nejdou vidět kapsy.
_________________ GMG 1 Tex Roberts
|
|
Nahoru |
|
|
SSG Glen Mc Crary
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 14 črc 2009, 21:44 |
|
|
Sergeant First Class |
|
Na moore militaria mají odkazy na různé namové jednotky rozlezlé po celém svobodném světě. Zahlédl jsem tam také jednu z ČR . Mezi těmito weby jsem nalezl dokonce nějakého psovoda . Tuším , že byl z Polska a na webu měl docela zajimavé texty , ale také pěkné foto.
_________________ SSG Glen Mc Crary CO.E/52st Inf./LRP 1.Cavalry Division
|
|
Nahoru |
|
|
chroust
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 20 črc 2009, 02:19 |
|
|
Sergeant |
|
David Hényk píše: Taky by mě zajímalo jestli to je nějaká partička od nás, nebo z ciziny?? Chrouste proč mlčíš zatímco jinde meleš kraviny ??? Chtěl jsem přispět zajímavou fotečkou hledal jsem něco o tom ,ale nic jsem nenašel.Takže ani já nic nevim o history tunnel dog team vietnam.
|
|
Nahoru |
|
|
chroust
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 20 črc 2009, 02:30 |
|
|
Sergeant |
|
chroust píše: David Hényk píše: Taky by mě zajímalo jestli to je nějaká partička od nás, nebo z ciziny?? Chrouste proč mlčíš zatímco jinde meleš kraviny ??? Chtěl jsem přispět zajímavou fotečkou hledal jsem něco o tom ,ale nic jsem nenašel.Takže ani já nic nevim o history tunnel dog team vietnam. no tak jsem o tom něco našel http://translate.google.cz/translate?hl ... D%26sa%3DG Ten článek k tomu obrázku je skoro dále.
|
|
Nahoru |
|
|
sunshine
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 20 črc 2009, 08:25 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
Registrován: 07 dub 2008, 07:48 Příspěvky: 616 Bydliště: RVN/FRG
|
nu ... myslím, že chlopy tak nějak zajímalo info k tej konkrétní fotce. tj. co je na ní za maníka tj. z jaké party a kdy a kde to bylo foceno.
huuh esli se musíš spoléhat na překlady, jež si nám předhodil, tak to tě lituju, bo to tě akorát ještě více zmate. pokud se někdo zabývá ´namologií, tak chca nehca holt do tej angličtiny musí jít. bez ní budeš na tomto poli vždy outsider...
_________________ SSG PALMER, PETER V. 2D GANG BRAVO RED WARRIORS
Naposledy upravil sunshine dne 27 srp 2009, 14:10, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
Arnie
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 20 črc 2009, 08:43 |
|
|
Colonel |
|
|
Buhehe zajímavé je, jak překladač přeložil text k této fotce "(Vietnam 1970)" na "(Czech Republic - 1970)" Ale jak psal Sunny, stačil ten text o mariňáckym psovodu s pejskem bouřlivákem
_________________ ... Don't mean nothin' ... ... take two salt pils and drive on ...
|
|
Nahoru |
|
|
..Punji..
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 22 srp 2009, 21:43 |
|
|
Warrant Officer |
|
|
tak aj ja hodim fotecku a toto bolo k tej foto napisane na tej stranke : Combat Tracker. The only dog killed in VN was one working with "C" Troop & Mac.
Přílohy: |
tracker.jpg [ 33.99 KiB | Zobrazeno 9848 krát ]
|
_________________ Sgt.Martin Morgan B Co, 2/7 CAV 1st.Cavalry Division VIETNAM 1965-66
|
|
Nahoru |
|
|
YellowManKiller
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 27 srp 2009, 11:56 |
|
|
Private E-2 |
|
Zdeněk Petrovič píše: O nasazení psů ve Vietnamu je mi lecos známo,ale nikde jsem se nesetkal ze zmínkou nasazení "psíkú" u námořní pěchoty. Má někdo nějaké info? Foto výtané. ve filmu Četa jsem viděl jednotku elektrické jahody a ti měli vlčáka, ale v tomto filmu je hodně nepravdivých sraček, jako např. ARVN bágl u US pěchoty
|
|
Nahoru |
|
|
Matrix
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 27 srp 2009, 13:05 |
|
|
Major |
|
|
YellowManKiller píše: Zdeněk Petrovič píše: O nasazení psů ve Vietnamu je mi lecos známo,ale nikde jsem se nesetkal ze zmínkou nasazení "psíkú" u námořní pěchoty. Má někdo nějaké info? Foto výtané. ve filmu Četa jsem viděl jednotku elektrické jahody a ti měli vlčáka, ale v tomto filmu je hodně nepravdivých sraček, jako např. ARVN bágl u US pěchoty Původně se tu Zdeněk Petrovič ptal na psi u maríny. Ne psi u US Army. U nich měla většinou každá divize přidělenou četu (nebo víc čet) se psy. Třeba u 1.jízdní spadala 62nd Infantry Platoon (Combat Tracer) pod 1/9Cav (díky knihám známí Lovci lebek), tedy k průzkumu. Zrovna tak pod ně spadali i průzkumníci od LRP (H Co,75 Inf). Nezlob se na mě, ale zatím je hodnota tvojích přispěvků "nula celá nula nic".
|
|
Nahoru |
|
|
YellowManKiller
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 30 srp 2009, 22:26 |
|
|
Private E-2 |
|
Matrix píše: YellowManKiller píše: Zdeněk Petrovič píše: O nasazení psů ve Vietnamu je mi lecos známo,ale nikde jsem se nesetkal ze zmínkou nasazení "psíkú" u námořní pěchoty. Má někdo nějaké info? Foto výtané. ve filmu Četa jsem viděl jednotku elektrické jahody a ti měli vlčáka, ale v tomto filmu je hodně nepravdivých sraček, jako např. ARVN bágl u US pěchoty Původně se tu Zdeněk Petrovič ptal na psi u maríny. Ne psi u US Army. U nich měla většinou každá divize přidělenou četu (nebo víc čet) se psy. Třeba u 1.jízdní spadala 62nd Infantry Platoon (Combat Tracer) pod 1/9Cav (díky knihám známí Lovci lebek), tedy k průzkumu. Zrovna tak pod ně spadali i průzkumníci od LRP (H Co,75 Inf). Nezlob se na mě, ale zatím je hodnota tvojích přispěvků "nula celá nula nic". někdy začít musíme.
|
|
Nahoru |
|
|
NAMSYSEL
|
Předmět příspěvku: Re: Psi ve válce Napsal: 31 srp 2009, 09:30 |
|
|
Chief Warrant Officer 4 |
Registrován: 10 pro 2007, 15:45 Příspěvky: 260 Bydliště: švédsko
|
YellowManKiller píše: Matrix píše: YellowManKiller píše: Zdeněk Petrovič píše: O nasazení psů ve Vietnamu je mi lecos známo,ale nikde jsem se nesetkal ze zmínkou nasazení "psíkú" u námořní pěchoty. Má někdo nějaké info? Foto výtané. ve filmu Četa jsem viděl jednotku elektrické jahody a ti měli vlčáka, ale v tomto filmu je hodně nepravdivých sraček, jako např. ARVN bágl u US pěchoty Původně se tu Zdeněk Petrovič ptal na psi u maríny. Ne psi u US Army. U nich měla většinou každá divize přidělenou četu (nebo víc čet) se psy. Třeba u 1.jízdní spadala 62nd Infantry Platoon (Combat Tracer) pod 1/9Cav (díky knihám známí Lovci lebek), tedy k průzkumu. Zrovna tak pod ně spadali i průzkumníci od LRP (H Co,75 Inf). Nezlob se na mě, ale zatím je hodnota tvojích přispěvků "nula celá nula nic". někdy začít musíme. Ach jo, prosím vyjadřuj se pouze k věcem o kterých něco víš a podle tvých příspěvků toho asi moc nebude. Skoro mám chuť tady zavést nějaký chlívek kde se všichni povinně představí aby se předcházelo výkřikářům do tmy jako jsi bohužel ty ..... Doporučuju číst, vnímat to co čteš, srovnat si to v hlavě a pak pokud si budeš jist že tvůj příspěvek k něčemu bude ho napsat a odeslat. DĚKUJI.
_________________ LtJG. Pete Wasserman Seal Team1/Det. Golf/Whiskey plt./1.st. sqd. 11/70 - 05/71 v Nam Can GOOD DAY TO GRILL!!
|
|
Nahoru |
|
|