|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
TomNguyen
|
Předmět příspěvku: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 15:45 |
|
|
Private E-2 |
|
Dobrý den. Chtěl bych začít s re-enactingem ARVN Rangers, konkrétní jednotku ještě nebudu vybírat, období kolem roku 1968-1971, a měl bych pár otázek k výstroji této jednotky. Hlava: M1 helmet, většinou bez potahu, na to různé kresby (nejčastěji Beo Gam - panther), bylo by to košer ty helmy vyupgradovat o Para set ? Tělo: Na většinou fotek jsem viděl příšlušníka ARVN Rangers bez BA, jak je to s BA u nich ? Kdyby něco nosili, nosili to co nosí obyč. armáda ? to znamená M1969 ? dále nosný systém: Treky, háčka, 4 sumky na zásobníky, 2 psánička, 2 pitítka, buttpack, v pořádku ? uniforma: hodlám koupit repro těchto uniforem http://www.popsmoke.com/images/rancam7.jpga to protože bohužel nejsem již tak malý jako byli příšlušníci ARVN Rangers ? Nevíte jak se jmenuje ten vzor ? A kde se můžu nechat ušít jmenovku ve stejném kamufláži ? boty: vibramy že ? batoh: CIDG, případné jiné ? zbraně: no hodlám si pořídit nějaký M1 Carbine zavářku, ale kdyby došlo na nějakej érsoft, mám tady M14, je to kosher ? Může být M16 VN ?? Děkuji za vaše případné odpovědi a přípomínky.
_________________ PVT Tom Nguyen, 4th Infantry Divsion, US Army, 2006 - 2008 MSSGT Tom Nguyen, 82nd Airborne Divison, US Army, 1993 - 1999 PO2 Tom Nguyen, US Navy, 2007 - 2009 Phong Nguyen, ARVN Rangers, 1968 - 1975
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 18:24 |
|
|
Major |
|
|
Co se týče uniformy,tak ten vzor je ERDL,někdy zvaný ARVN ERDL.S výstrojí by to bylo v pohodě,jen nevím jak moc nosili butt packy.Psaníčko stačí jedno.4 sumky a 2 flašky jsou v pořádku,vzhledem k vzrůstu nosili 2 sumky vzadu,ale to je individuální záležitost.Boty vibramy,ale na léta sedmdesátá stačí i panamy.Batoh spíš Arvin,než CIDG.Co se týče zbraně,karabina je již v té době zastaralá,ale neříkám,že se už nepoužívala,M14 je pro Vietnamce příliš velká a těžká,takže nejlepší by byla M16VN.A co se týče vest,měli vlastní ARVN vesty,prakticky stejné jako M69,případně se zapínáním na suchý zip.Sehnatelné na ebay.To bylo vše,co mě teď napadlo,páč ARVN nedělám,tak se určitě najdou i další názory. S/F
_________________ Hans Lauper www.usmcvietnam.websnadno.cz
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 19:51 |
|
|
Captain |
|
|
Asi nejlepší cesta je sehnat si co nejvíc fotek a na základě fotek si udělat nějakou představu co si pořídit. U ARVN to bylo často docela divoký... Na roky 69-71 už je M1 trochu o ničem, jak psal Hans. Určitě je M16 nejlepší řešení...nebo M60 Výstroj ti popsal vcelku Hans, já bych jen doplnil, že v pozdějších létech se hodně objevovaly různé vesty na nošení zásobníků, loukláčový pláštěnky a jiné vychytávky. Ten ERDL se dělá v kopii a mají ho na moormilitaria, nebo na ebay. Co je podle mě hodně typické pro ARVN jednotky je to, že se nosily uniformy hodně šité na míru. Takže pro dobovej fíling je dobrý mít uniformu na sobě docela "obtáhlou" Mrkni na fotky... Můžu se zeptat proč zrovna ARVN Rangers, nebo ARVN vůbec? Předpokládám, že nejsi Asiat nebo jo? Asi budeš docela osamocen ve svém snažení...Tedy ne že bys neměl mé sympatie
_________________ GMG 1 Tex Roberts
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 20:06 |
|
|
Major |
|
|
Řekl bych,že Tom Vietnamec bude,protože figuruje i v čistě US jednotkách se jménem Tom Nguyen a běloch by si asi nenechal říkat Nguyen.Že jo Tome?Jakpak to je s tebou?
|
|
Nahoru |
|
|
TomNguyen
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 20:17 |
|
|
Private E-2 |
|
já Vietnamec opravdu jsem. Kopii na mooremilitaria již mám vyhlídlou. Co se týče kvéru, tak díky za vysvětlení, šetrím na CA případně GP, a jestli budu sám ?, to mě vůbec nevadí, já rád jedinečnej. P.S: nevíte jestli na mooremilitaria se dá s nima domluvit na vyšití jmenovku v ERDL ??
_________________ PVT Tom Nguyen, 4th Infantry Divsion, US Army, 2006 - 2008 MSSGT Tom Nguyen, 82nd Airborne Divison, US Army, 1993 - 1999 PO2 Tom Nguyen, US Navy, 2007 - 2009 Phong Nguyen, ARVN Rangers, 1968 - 1975
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 20:20 |
|
|
Major |
|
|
Tak to bude o tebe veliký zájem,protože snad každá speciální jednotka chce mít u sebe výpomoc z ARVN!Asi dostaneš milión nabídek! A pokud seženeš kousek erdlové látky,tak ti tu jmenovku vyšijou v každém krejčovství.
Naposledy upravil hans lauper dne 02 čer 2010, 20:21, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 20:20 |
|
|
Captain |
|
|
Toho impozantního podpisu jsem si všimll, ale obávám se, že to nic neznamená. Lidí co tady dělají "Vietnamce" je víc, ale pokud je mi známo tak žádnej z nich asiat není...Takže pokud Tom je tak já tleskám
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 20:25 |
|
|
Captain |
|
|
TomNguyen píše: já Vietnamec opravdu jsem. Kopii na mooremilitaria již mám vyhlídlou. Co se týče kvéru, tak díky za vysvětlení, šetrím na CA případně GP, a jestli budu sám ?, to mě vůbec nevadí, já rád jedinečnej. P.S: nevíte jestli na mooremilitaria se dá s nima domluvit na vyšití jmenovku v ERDL ?? Ale to je překvapení tak to je super. Hele na moorce se domluvit asi dá, ale jak jsem ti psal tak pokud chceš vypadat věrně tak si uniformu budeš muset určitě upravit a matroš na šití jmenovek ti určitě nějakej zbyde...
|
|
Nahoru |
|
|
mario-lrrp
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 20:39 |
|
|
Lieutenant Colonel |
|
|
TomNguyen píše: já Vietnamec opravdu jsem. Kopii na mooremilitaria již mám vyhlídlou. Co se týče kvéru, tak díky za vysvětlení, šetrím na CA případně GP, a jestli budu sám ?, to mě vůbec nevadí, já rád jedinečnej. P.S: nevíte jestli na mooremilitaria se dá s nima domluvit na vyšití jmenovku v ERDL ?? Tak to ti chlape drzim vsechny palce i na nohach! Kdyz se ti to podari poskladat...tak to bude mazec...to tu jeste nebylo. To bude origo jak pes!
_________________ SGT. Rossi, Mario Co.E/51st Inf. - LRP 23rd "Americal" ID
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 21:02 |
|
|
Captain |
|
|
TomNguyen píše: já Vietnamec opravdu jsem. Kopii na mooremilitaria již mám vyhlídlou. Co se týče kvéru, tak díky za vysvětlení, šetrím na CA případně GP, a jestli budu sám ?, to mě vůbec nevadí, já rád jedinečnej. P.S: nevíte jestli na mooremilitaria se dá s nima domluvit na vyšití jmenovku v ERDL ?? Rozhodně doporučuji GP a myslím, že nebudu sám...
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 21:07 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
hans lauper píše: Tak to bude o tebe veliký zájem,protože snad každá speciální jednotka chce mít u sebe výpomoc z ARVN!Asi dostaneš milión nabídek! no Hans, spíš LLDB kdybys chtěl realizovat tak potřebujem protějšek z LLDB nicméně rare počin chlape
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 21:09 |
|
|
Captain |
|
|
Zajíci ty už snad svou partu dětských vojáků máš ne ??
|
|
Nahoru |
|
|
zajicmikeforce
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 21:13 |
|
|
Major |
|
Registrován: 14 led 2008, 16:35 Příspěvky: 512 Bydliště: Plei Ku, II. CTZ RVN
|
jestli 18 je dítě tak jsem vinnen, ano mám dva 16 letý
_________________ SFC M.Z. Rebytt A-218 Mike Force 62-65 A-204 B-20 MSF 67-69 There´s nothing like a Pepsi when you´ve been in the bush for a few days 20.prapor VC
|
|
Nahoru |
|
|
hans lauper
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 21:16 |
|
|
Major |
|
|
zajícmikeforce:jistě,nechtěl jsem to všechno jmenovat,pro tebe LLDB,pro Davida LDNN atd.
|
|
Nahoru |
|
|
David Hényk
|
Předmět příspěvku: Re: ARVN Rangers výstroj - poradna Napsal: 02 čer 2010, 21:30 |
|
|
Captain |
|
|
zajicmikeforce píše: jestli 18 je dítě tak jsem vinnen, ano mám dva 16 letý Ty jsi to nepochopil, ale to je jedno....
Přílohy: |
Ad_5_6.gif [ 125.31 KiB | Zobrazeno 11084 krát ]
|
Naposledy upravil David Hényk dne 02 čer 2010, 21:58, celkově upraveno 1
|
|
Nahoru |
|
|