Tak mam chvilku casu tak moje poznatky.
Zasadni rozdeleni u toho "nocniho videni" je na dva typy: jednal PNV 57 a PNV 57H. Samozrejme je vice typu ale to jsou jiz modifikace techto zminenych. Nejvetsi rozdil je ten ze "hacko" ma infre prisvit. Ale jelikoz se jedna o praveke zarizeni prisvit je resen silnou zarovkou a pres ni sklo (dalo by se rict svarecske) ktere odfiltruje viditelnou slozku a ven pusti pouze IR.
Problem s bateriemi je stejny - pristroj chodi podle vyrobce na 4.8 - 5 V. Do pristroje jsem si nechal slozit baterii 4.8V 8000mAh a s prisvitem mi vydrzela cca pul hodiny az hodinu, rekl bych docela skoda penez (cca 3000Kc za baterii + 1000Kc PNV). S prisvitem je jakztakz neco videt ale na druhou stranu te vidi kazdej s noktakem a pokud je k tobe clovek pobliz tak se da v naproste tme zahlidnout i ten prisvit normalne okem - sklo vsechno neodfiltruje a sviti lehce do cervena..
Vahove cely pristroj vazil cca 6kg - nahlavni souprava + pouzdro na baterie s prevodnikem.
Vyhody:
-zadne nejsou
Nevyhody:
-nizka porizovaci cena
ale s baterii se to docela vyspla
-optika ve vsech NV ma omezenou zivotnost, po delsim pouzivani se "vysviti" - tj misto zeleneho svetla vidis postupne do seda
-toto NV nema zadnou regulaci zsilene dopadajicicho svetla. Pokud ti do toho nekdo posviti nebo odpali svetlici tak uz asi nikdy nic neuvidis...
-nema to co delat v NAMu...
Pokud muzu rict sam je to velika znouzectnost, relativne se dalo pouzit jako stacionarni s olovenou baterii ale i presto to stalo za dve veci.. Osobne si myslim ze je to jenom a jenom ztrata penez..
Jenom tak mimo kdyby nekdo mel zajem o nocni videni tak poslete SZ mam na prodej ruske monookular pro skryte pozorovani (bez nasvetleni). vyrobeno 90. leta, 1+generace, na dve tuzkove baterie vydrz cca 40 hod (dobijeci 1.2V 2400mAh). Neni to taky zadny zazrak.
Jete na starem portale byla diskuze na x stranek, prispival tam jeden rizek ktery se hodne vyzna v NV a jak sam prohlasil NV pod 60k nema cenu kupovat...